Logo Gadero
service
Blog

Ontdek de voordelen van thermisch gemodificeerd Populier

Noëlle
Geschreven doorNoëlle

Houten gevelbekleding dat tot wel 50 jaar meegaat en onderhoudsarm is? Dat is thermisch gemodificeerd Populierenhout! Deze behandelde houtsoort valt op door de extreem lange levensduur duurzame behandeling. Bovendien is het hout onderhoudsvriendelijk. Goed voor bijvoorbeeld een gevel waar u jarenlang plezier van heeft!

Meer weten over hoe dit hout is behandeld en wat u ermee kunt maken? Lees dan verder voor de voordelen van het thermisch gemodificeerd Populier.

Populier-hout

Hydro-thermisch proces

Het Populierenhout heeft fijne lijntekeningen en verfijnde tint wat zorgt voor een rustig ogende gevel. De gevelpanelen hebben een moderne goudgele kleur dat vervolgens vergrijst in een luxe zilvergrijze tint. Het gemodificeerde Populier is een zeer goed alternatief voor tropisch hardhout. Het hout komt uit duurzame Europese bossen waardoor de transport uitstoot ook nog eens laag is in tegenstelling tot tropisch hardhout. Populierenhout is van zichzelf niet geschikt voor buitengebruik, door de behandeling kan het hout ook buiten toegepast worden.

platowood

Het hydro-thermische proces bestaat uit drie stappen die neerkomen op koken, drogen en bakken. In de eerste stap is het hout onder verhoogde druk en stoom verhit tot maximaal 170 graden. Tijdens deze stap worden de suikers in het hout afgebroken. Dit zorgt ervoor dat de planken bestand zijn tegen schimmels. Tijdens de tweede stap wordt het hout zorgvuldig gedroogd zodat de planken niet scheuren. De planken zijn in de laatste stap gebakken in een oven. Tijdens dit proces ontstaan er nieuwe verbindingen in het hout en wordt het minder bros.

Bekijk hier aflevering #111 van Gadero TV. In deze aflevering laten we het thermisch modificatieproces bij Platowood zien.

Behandelen van Populier

Een voordeel van het Populier is dat het niet afgewerkt hoeft te worden. Ideaal voor als u op zoek bent naar een houten gevel die weinig onderhoud nodig heeft. Door de weersinvloeden kent het hout een natuurlijke egale vergrijzing. U kunt de gevelbekleding ook voorvergrijzen zodat er geen kleurverschillen ontstaan met planken waar het zonlicht amper tot niet bij komt. Als u liever de warme goudgele kleur van het hout wilt behouden dan kunt u het hout beitsen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de planken een andere mooie kleur te geven.

Wilt u meer weten over het behandelen van thermisch gemodificeerd hout? Lees dan onze blog; ‘hoe behandeld u thermisch gemodificeerd hout’.

Toepassing van thermo Populier

Thermisch Populier is geschikt voor verschillende toepassingen, zo vindt u bij Gadero gevelprofielen van deze houtsoort. Creëer een rustig ogende gevel met deze Populieren panelen. De gevelpanelen zijn verticaal te monteren, voor een opvallende gevel. U hoeft bij het monteren maar 5 mm tussenruimte aan te houden, wat uw gevel een chique uitstraling geeft. Het is ook mogelijk om een luxe open gevel te maken wat ervoor zorgt dat het hout goed kan ventileren en dus nog langer mee gaat.

Geïnteresseerd in thermisch gemodificeerde gevelbekleding? Bekijk dan ons volledige assortiment thermisch behandeld gevelhout.

Meer blog posts