25 jun Blokhutten

Wat is een poolhouse?

Heeft u een zwembad in uw tuin? Zoekt u een ruimte om al uw zwemspullen in op te slaan terwijl u er ook heerlijk tot rust kan komen? Dan is een poolhouse precies wat u zoekt!

Maar wat is een poolhouse? En waarom zou u ervoor kiezen? Lees onze blog en kom meer te weten over een poolhouse.

Wat is een poolhouse?

Een poolhouse is een groot gebouw bij uw zwembad dat u het beste kunt vergelijken met een groot tuinhuis. Dit gebouw wordt dan ook specifiek gebruikt voor zwemspullen en eventueel als extra leefruimte. Het grote tuinhuis is bijna onmisbaar bij uw zwembad en zeker nuttig. Kortom: een poolhouse is een groot tuinhuis dat u de extra comfort biedt bij uw zwembad en het vakantiegevoel naar uw eigen tuin brengt.

Poolhouse Zwembad Lariks Douglas

De technische ruimte

Naast dat het zwembadhuisje een extensie is van uw leefruimte, is het ook ideaal voor technisch gebruik. Zo hoeft u de waterpomp en filterinstallatie niet meer in het zicht te plaatsen en bewaard u de reinigingsmiddelen dichtbij het zwembad en veilig achter gesloten deuren. Zo oogt uw zwembad nog stijlvoller.

Multifunctioneel tuinhuis

De mogelijkheden met een poolhouse zijn eindeloos. Zo heeft u een toilet, douche en omkleedruimte vlakbij uw zwembad en hoeft u niet met natte zwemkleding door huis te lopen. Of gebruik het gebouw bijvoorbeeld als relaxruimte met bijvoorbeeld een luxe bar of barbecue onder de overkapping. Om het wellness gevoel helemaal compleet te maken plaatst u een sauna of hottub bij het gebouw. Zo waant u zich helemaal in een oase van wellness en ontspanning en geniet u zeker het hele jaar door van dat heerlijke vakantiegevoel.

Poolhouse Houten gevel Overkapping

Het ontwerp van uw poolhouse

Ontwerp uw poolhouse helemaal naar eigen wens. Kies bijvoorbeeld voor een strak en ruim tuinhuis met technische ruimte. Of ga voor een luxe buitenverblijf waarin u een keuken, badkamer en slaapruimte creëert. Wilt u liever een moderne en strak poolhouse? Dan is een flatroof aluminium overkapping een uitstekende keuze. Bekijk ons assortiment met aluminium tuinkamers voor inspiratie en mogelijkheden. Let op: vraag wel altijd bij uw gemeente na of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een poolhouse.

Aluminium Flatroof overkapping als Poolhouse

Soorten daken

Poolhouse met plat dak
Een plat dak is zowel modern als klassiek. Werk het dak af met EPDM-dakbedekking of creëer een groendak met sedum cassettes. Trek het platte dak door voor bijvoorbeeld een poolhouse met overdekt terras, waar u heerlijk onder kunt genieten van de schaduw.

Houten poolhouse met hellend dak
Een tuinhuis met hellend dak zorgt voor een prachtige landelijke uitstraling. Kies voor bijvoorbeeld dakpanprofielplaten of voor dakpannen. Ga voor een echte tropische uitstraling van het grote tuinhuis door het dak te bedekken met riet.

Bekijk ons ruime assortiment met dakbedekking en blokhutten voor de mogelijkheden en maak uw eigen luxe poolhouse.