Blokhut Niklas met overkapping 250 + 325 x 250 Wanddikte 28 mm Onbehandeld vuren

Productnummer: DE11222 Inclusief deuren en ramen met echt glas   |   Inclusief dakshingles recht zwart

Nergens voorradig, reserveer bij ons als eerste. Levertijd 8-20 weken. Ca. 10 werkdagen (onbehandeld)

€ 3.186,95 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Funderingsbalken met afwatering
Dakbedekking Puntdak (VERPLICHT meebestellen)
Dakgootset
Laten Impregneren (levertijd 8-10 weken)
Dakraam
Wanden
Kit voor dakbedekking
Afdekkap
Grondverf laag (levertijd 7-8 weken)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Extra Achter- en zijwanden
Piketpalen + constructieliggers (fundering) (exclusief ijzerwaren)
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Montageservice (Alleen in Nederland)
Samenstelling Sluiten
  • € 3.186,95 Standaardproduct Blokhut Niklas met overkapping 250 + 325 x 250 Wanddikte 28 mm Onbehandeld vuren
  • € 0,00 Extra opties bekijk opties
  • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Niklas met overkapping 250 + 325 x 250 Wanddikte 28 mm Onbehandeld vuren

  • Ruime overkapping
  • Dubbele deur
  • Uit te breiden met diverse extra opties
  • Onbehandeld hout (behandelen sterk aanbevolen)
  • Starterset niet inbegrepen; bij dakleer essentieel, dus mee te bestellen.

Blokhut Niklas met overkapping 250 + 325 x 250 Wanddikte 28 mm Onbehandeld vuren

Houten Blokhut Niklas is de ideale oplossing wanneer u op zoek bent naar de combinatie van een blokhut en een overkapping? Blokhut Niklas van 5.75 x 2.5 meter biedt door deze ideale combinatie vollop mogelijkheden voor uw tuin. De fraaie berging met deuren en ramen met echt glas biedt voldoende ruimte voor het opbergen van o.a. tuingereedschap en tuinmeubelen. De overkapping dient als verlengstuk van uw tuin en is geschikt voor het plaatsten van een trendy loungset of steigerhouten tafel en tuinbank. Houten blokhut Niklas is gemaakt van onbehandeld vuren hout met een wanddikte van 28mm. Deze blokhut met overkapping model Niklas wordt standaard geleverd inclusief ramen (te openen) met echte glas en deuren (deurhoogte inclusief kozijn c.a. 188 cm). Blokhut Niklas valt onder de blokhut 6x3 meter modellen, een veel verkochte maat voor wie een blokhut met aanbouw zoekt.

Starterset (extra optie) bij deze blokhut

Voor Blokhut Niklas kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Niklas. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 4 opties:

1. Laten impregneren en transparant aflakken - Door ons uw blokhut Niklas laten impregneren (aanbevolen) betekent dat uw tuinhuis in een bad impregneermiddel dompelen. Het impregneermiddel beschermt tegen schimmels en (standaard) insecten. De actuele levertijd van door ons laten impregneren vindt u hier. Deze levertijd kan in het drukke voorjaar en zomer oplopen.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante Embadecor beits.

2. Wilt u liever uw blokhut in een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Kies wel altijd voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor enkele bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 5 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

4. Grondverflaag machinaal laten spuiten - De levertijd van machinaal laten spuiten van een grondlaag vindt u hier. De levertijden hier van kunnen in het zomerseizoen en rond de bouwvak oplopen Let op, dakbeschot wordt niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we de grondverf spuitlaag aan. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan kleur. De levertijd van deze optie is wel relatief lang en de kosten relatief hoog.

Het door ons laten spuiten van een grondlaag kan ook, dit kost wel ca. 5-7 weken extra levertijd. Dakbeschot wordt niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we de grondverf spuitlaag aan. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie.

Blokhut fundering

Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Kies dan bij voorkeur uit duurzame terrasplanken, zoals Bankirai. 

Ook kunt u desgewenst uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Dakbedekking

Blokhut Niklas wordt standaard zonder dakbedekking geleverd. Via de extra opties kunt u nog tal van dakbekking bijbestellen (meerprijs). U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van Dakshingels in diverse varianten en kleuren waaronder Dakshingles Recht Zwart of Beverstaart Rood. 

Inbegrepen

Dit onbehandelde vuren houten blokhut van 575 x 250 cm wordt standaard geleverd met tekeningen. Het hang- en sluitwerk voor deuren en ramen worden eveneens meegeleverd. Blokhut Niklas wordt met vaste roedes voor deuren en ramen geleverd. Deze blokhut Niklas met wanden van 28mm wordt standaard geleverd met een afsluitbaar cilinderslot, 2 sleutels en deurhengen om de deuren stevig te monteren. Zo is uw blokhut veilig afgesloten.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Maten

De breedte van deze populaire blokhut is 575 cm (250 + 325 cm) en de diepte is 250 cm. De hoogte van blokhut Nilas met luifel is 259 cm en de funderingsmaat is 555 x 230 cm. De dubbele deur is inclusief kozijn 120 x 188 cm. De ramen zijn te openen en zijn inclusief kozijn 77 x 112 cm.

Kies hier ook uit tal van extra opties om blokhut Niklas van onbehandeld vuren uit te breiden naar eigen smaak. Voeg zo o.a. ventilatieroosters, funderingsbalken (sterk aanbevolen), houten vloer, beits (in blikken) afdekkap, aluminium daktrim, dakgootset, een extra wandlaag toe aan dit tuinhuis met overkapping. Ook is het mogelijk een grondlaag te laten spuiten, hou er dan rekening mee dat de dakplanken aan de binnenkant niet worden gespoten. 

Maak uw tuinhuis + overkapping compleet met een vloer naar eigen smaak. Kies bijvoorbeeld uit trendy abbeystones in wildverband in de kleur grijs of zwart. Of ga voor onze betaalbare 50x50 en 60x60 cm betontegels. Tot slot bieden wij een ruime collectie loungesets en houten tuinmeubelen voor onder de luifel van de overkapping.

Hout geschaafd Ja Afmetingen 250+325x250 cm Funderingsmaat 555x230 cm Nokhoogte 259 cm Overkapping 325 cm Staanders 1 Ramen 2 (77x112) Deuren 1 (120x188) Beglazing Enkel glas Daksoort Schilddak Dakbedekking Geen Dakoppervlak 21,8 m² Inhoud 11,9 m³ Oppervlakte (m²) 12,3 m² Gespiegeld op te bouwen? Ja Extra zijwanden?

Wilt u graag een extra zijwand toevoegen aan uw blokhut? Selecteer bij extra opties een extra zijwand en kies voor onbehandeld of geïmpregneerd. De zijwand bestaat uit blokhutprofielplanken. De zijwand wordt tweezijdig met een u-lijst gemonteerd.

Montage service

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit een meerprijs verbonden. Deze meerprijs vindt u terug bij de extra opties, maar vergeet niet om ook de opties zoals bijvoorbeeld de dakgootset zelf mee te bestellen wanneer u deze wenst.

LET OP: u dient zelf te zorgen voor een verharde en waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van overige opties, dient u op te vragen door een aanmeldingsformulier in te vullen. Wij nemen na het plaatsen van de bestelling contact met u op over de planning. Qua planning kunt u rekening houden met een aantal weken, uiteraard ook afhankelijk van de levertijd van de artikelen.

Bekijk hier meer informatie over de blokhut montageservice en lees voorafgaand de algemene voorwaarden goed door is ons advies!

Zelf een blokhut op maat maken? Bekijk ons aanbod stapelbare blokhutprofielenlosse staanders of houten gleufpalen. Of gebruik onze rekentool


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Blokhut Niklas Blokhut Niklas met overkapping 250 + 325 x 250 Wanddikte 28 mm Onbehandeld vuren Inclusief deuren en ramen met echt glas   |   Inclusief dakshingles recht zwart Op voorraad
€ 3.186,95 Per stuk incl. BTW