Logo Gadero
service
Gadero TV

#216 Blokhutprieel Marit opbouwen

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst22-05-2021

In deze aflevering van Gadero TV laat Ronny zien hoe u deze blokhutprieel Marit opbouwt. Blokhut Marit is gemaakt van Scandinavisch vurenhout en heeft een wanddikte van 44 mm. Het is een open houten buitenverblijf, ideaal voor in uw tuin. 

#216 Blokhutprieel Marit opbouwen
play video

Blokhutprieel Marit

Deze blokhutprieel Marit heeft een afmeting van 400 cm breedte x 400 cm lengte x 298 cm nokhoogte, met een totaaloppervlakte van 14.4 m2. Deze hoekblokhut is gemaakt van Scandinavisch vurenhout en heeft een wanddikte van 44 mm. Deze blokhutprieel is een open houten tuinverblijf, welke ideaal is voor in uw achtertuin. U kunt hier eenvoudig een leuke tuinset plaatsen! Zo heeft u een plek in de tuin waar u gezellig met vrienden of familie kunt gaan zitten. 

Blokhut Prieel Marit

Fundering

Als u deze blokhut Marit wil gaan monteren, is het belangrijk om een 100% waterpas ondervloer te hebben. Zorg daarbij voor funderingsbalken met een afwateringsprofiel, zodat deze lang mee gaan. Uw ondervloer dient waterpas te zijn. Denk bijvoorbeeld aan betontegels, een gestorte betonvloer of eventueel een houten vlonder is ook mogelijk. U kunt uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Heeft u een drassige ondergrond? Werk dan met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken

Blokhut Prieel Marit

Dakbedekking

Deze blokhutprieel Marit wordt geleverd zonder dakbedekking. Deze dient u zelf bij te bestellen! U kunt hiervoor kiezen uit rechte, beverstaart of hexagonale dakshingles. U heeft de keuze uit verschillende kleuren tegen een kleine meerprijs. Ook is het mogelijk een afdekkap mee te bestellen met een messing bol. 

Verduurzaming

Er zijn verschillende manieren om uw blokhutprieel Marit te verduurzamen. U kunt uw blokhut Marit door ons laten impregneren. Echter kost dit extra levertijd, waardoor u langer zult moeten wachten op uw prieel. Bekijk de website voor de actuele levertijden hiervan. 

U heeft de keuze tussen groene en zilvergrijze impregnatie. Wanneer u het impregneren door ons laat doen, hoeft u niet gelijk uw tuinhuis te beitsen. Dit hoeft pas na circa 3 maanden. U kunt uw tuinhuis behandelen met blanke beits, met voorkeur de Embadecor Transparante Beits. Hier heeft u drie potten van 2.5 liter per pot nodig. 

Blokhut Prieel Marit

Wilt u liever een kleurtje voor uw prieel? Kies dan voor een grondverflaag. Dit kan in de kleuren wit, transparant of antraciet grijs. Dit kost ook circa 5-7 weken levertijd extra. 

U kunt natuurlijk ook zelf uw blokhutprieel in de grondverf zetten. Kies dan voor Embalan Isoleer (1 laag) zodat u zelf de grondlaag aan kunt brengen. Een grondlaag dient u vervolgens nog 2 a 3 keer af te lakken met de speciaal ontwikkelde Embalan dekkende verf , voor het bereiken van de juiste laagdikte (van binnen en van buiten). Embalan Dekkende Verf is een dekkende, zijdeglans en waterverdunbare verf. U heeft 3 potten Embalan nodig van a 2,5 liter. Bij voorkeur de mes en groef vooraf aflakken voordat u begint met het opbouwen van blokhut Marit. Embalan Dekkende verf is in diverse kleuren beschikbaar. Let op! Wanneer u de Embalan Dekkende Verf gaat aanbrengen, dient u ook Embalan Isoleer mee te bestellen. 

Blokhut Prieel Marit

Materialen en benodigdheden

Om het u gemakkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken in de video. Zo kunt u sneller van start gaan met het opbouwen!

Wilt u meer weten over het plaatsen van dakshingles? Bekijk onze tips en benodigdheden voor montage van dakshingles

Blokhut Prieel Marit

Benodigdheden montage blokhut met overkapping:

  • Trapladder

  • Haakse hoek

  • Klauwhamer

  • Accuboormachine

  • Rubberen hamer

  • Tacker

Heeft u liever een ander prieel of overkapping met puntdak? Bekijk ons assortiment!  

Meer Gadero TV afleveringen