#193 Alles over Prefab pergola's - handige tips

Prefab pergola

In deze aflevering geeft Ronny handige tips voor het plaatsen van een prefab pergola. Deze pergola kunt u laten begroeien met klimplanten zodat u natuurlijke zonwering creëert. Deze houten kant-en-klare overkapping is bovendien snel te plaatsen als veranda met stenen of houten vlonder. Met dit pergola bouwpakket bouwt u binnen een paar uur een eyecatcher in uw tuin.

pergola

Waarom een pergola?

U maakt eenvoudig zelf een prachtige pergola met bloemen of klimplanten. Met rozenstruiken of klimop creëert u naar eigen smaak een pergola met een natuurlijke uitstraling. Dit is een van de redenen dat klanten kiezen voor een pergola. Met een pergola geeft u een natuurlijke look aan uw tuin! Daarnaast zorgt een pergola voor beschutting, zonder dat het dak geheel dicht is. Ook is deze prefab pergola doorgaans makkelijker te monteren dan een overkapping.

prefab pergola

Pergola met groen dak

Meer groen in de tuin is een aanhoudende trend. In aflevering 179 van Gadero TV ziet u hoe wij een groen dak maken.

Laat uw prefab pergola begroeien met klimplanten. Een groen dak brengt meer knusheid in de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een dak met schutting matten. U kunt uit meerdere opties kiezen wanneer u een groendak op uw pergola wil maken. Bijvoorbeeld met spandraden of een trellisscherm

Wij adviseren om klimplanten met verschillende bloeiperiodes door elkaar te laten groeien, zodat u het hele seizoen geniet van uw begroeide pergola. Meer handige tips over dit onderwerp, leest u in onze blog over pergola laten begroeien met klimplanten.

pergola

Gadero tip: de palen van een prefab terraspergola kunt u monteren op paalhouders.  Zo kunt u de hoogte van de pergola behouden. Of plaats de palen in de grond. Wanneer u palen in de grond plaatst, maakt u een steviger geheel.

paalhouders

Voordelen van een prefab pergola

  • Voordelig;
  • Geeft diepte aan uw tuin;
  • Eenvoudig te monteren;
  • Perfect voor klimplanten.

Lees ook: De 5 voordelen van een pergola in uw tuin.

prefab pergola

Bekijk ons gehele assortiment pergola hout!
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram