Filters:

  • Breedte
  • Diepte
  • Hoogte
  • Wanddikte

Buitensauna met voorruimte

Op zoek naar een buitensauna met voorruimte? Bij Gadero vindt u een zeer ruim aanbod aan saunahuisjes en saunabarrels met voorruimte voor buiten in de tuin van gerenomeerde merken als Tuindeco en Karibu. Het voordeel van een houten buitensauna met een geintegreede voorruimte is dat u een overdekte entree heeft naar de saunacabine waarin u zich comfortabel en in alle rust kunt omkleden. De voorruimte kan daarnaast handig zijn voor het opbergen van bijvoorbeeld handdoeken of andere sauna assessoires. Een saunahuisje met ruime voorruimte kan tevens worden ingericht als ontspanningsruimte waarbij u tevens een stoel of zelfs fitness apparatuur kunt plaatsen. Het is dus meer dan alleen een voorruimte, maar ook een oase van rust en ontspanning voor- en na saunagebruik. De voorkamer en saunacabina van een buitensauna worden in de meeste gevallen gescheiden door een gebronsde volledig glazen deur met enkel veiligheidsglas, zodat de warmte in het saunagedeelte van het saunahuisje blijft. 

Saunakachels voor buitensauna's

Buitensauna met voorruimte kopen in combinatie met een saunakachel? Bij Gadero bieden wij complete sauna's voor buiten met voorruimte waarbij u via de extra opties diverse saunakachels kunt meebestellen. Voor saunahuisjes met extra voorruimte adviseren wij om een elektrische kachels mee te bestellen met externe besturing. Het externe bedieninspaneel van een elektrische kachel voor sauna's hangt u dan eenvoudig veilig in de voorruimte van de buitensauna.

Het verwarmen van uw buitensauna van hout of saunabarrel, gebeurd op de Finse stijl. Dit houdt in dat de voorzien zijn van saunastenen of groenstenen die door de kachel worden verhit. De verhitte stenen geven een natuurlijk stralingswarmte. Met behulp van een emmer met water en een opgietlepel creërt u een stoombad wanneer u water over de saunastenen giet. Van oudsher gebeurde het verwarmen van een Fins saunahuis met een houtgestookte saunakachel. Er zijn houtgestookte kachels beschikbaar voor saunabarrels. Echter, vanwege het gebruiksgemak zijn elektrische kachels tegenwoordig zeer gangbaar. Bij de elektrische saunakachels vermelden we het wattage zodat u weet of de kachel sterk genoeg is voor uw houten saunahuis.

Lees ook onze blog, waar op letten bij een saunakachel kiezen. Ontdek de verschillen tussen krachtstroom kachels en gewone 220 volt saunakachels.

Tips voor saunahuis plaatsen

Het monteren van een Finse saunahut is deels vergelijkbaar met het monteren en plaatsen van een tuinhuis. Bekijk onze doe-het-zelf  tips voor het plaatsen van houten saunahuisje of ronde tonsauna.

Ontdek het gemak van online uw sauna voor in de tuin kopen. Wij bezorgen in heel Nederland en België. 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode