Logo Gadero
service
Gadero TV

#144 Dichte schutting met Ipé blokhutprofielen maken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst22-10-2019

In Gadero TV aflevering 144 laat Ronny zien hoe u met Ipé hardhouten blokhutprofielen een volledig dichte schutting kunt maken die aan beide kanten gelijk is. Deze blokhutprofielen worden geplaatst in hardhouten gleufpalen

#144 Dichte schutting met Ipé blokhutprofielen maken
play video

Schutting met hardhouten gleufpalen

In Gadero TV aflevering 68 wordt gebruik gemaakt van betonnen gleufpalen. In deze aflevering worden hardhouten gleufpalen gebruikt, met als groot voordeel dat deze makkelijker te verwerken en lichter van gewicht zijn. De hardhouten gleufpalen hebben een kopmaat van 85 x 85 mm, daarom gebruikt Ronny een grondboor van 9 cm voor het plaatsen van de palen. Het is belangrijk alle palen waterpas te plaatsen, zodat de planken goed in de gleuf van de palen passen. Deze palen zijn verkrijgbaar als tussenpaal en als hoekpaal, zodat u ook een hoek van 90 graden in uw schutting kunt maken.

Betonnen opsluitbanden 

Om zo lang mogelijk van uw schutting te kunnen genieten, raden wij u aan een betonnen opsluitband te gebruiken. Deze opsluitband wordt voor een gedeelte in de grond geplaatst en steekt boven het maaiveld uit, zodat uw eerste plank niet zal worden aangetast. Daarnaast zorgt deze band voor een stevige basis van de schuttingplanken.

In deze video wordt gebruikt gemaakt van een betonnen opsluitband van 6 cm dik met een hoogte van 15 cm in de kleur antraciet. Wanneer u de opsluitband plaatst kunt u deze op maat zagen met een haakse slijper, gebruik hierbij gehoor- en gelaatsbescherming. En maak wederom gebruik van de waterpas, zodat uw opsluitband recht ligt en de planken er recht op worden gestapeld. Houd hierbij een klein beetje ruimte over voor de werking van de gleufpalen. Om de palen te fixeren kunt u alleen de onderste plank vastzetten. Plaats de palen zo dat u 1/2 mm ruimte overhoud voor de planken.

Dichte schutting met Ipé blokhutprofielen maken

Luxe blokhutprofiel Ipé hardhout

Deze mes en groef profielen van Ipé hardhout zijn 2,8 bij 10 cm en zijn stapelbaar en ideaal om een volledig dichte schutting mee te maken. Ipé is een hardhoutsoort die bekendstaat om zijn hardheid en prachtige donkerbruine kleur, die met de tijd heel mooi vergrijst. Daarnaast is dit een hele duurzame houtsoort met duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat een schutting makkelijk 25-30 jaar meegaat. 

Montage Hardhouten Schutting

Stapelbare planken

Het grootste voordeel van een schutting met blokhutprofielen is dat de schutting aan beide kanten gelijk is. Dit is ideaal voor wanneer u van plan in overleg met uw buren een schutting te plaatsen. Want hierdoor zult u allebei hetzelfde aanzicht hebben. Bekijk daarom snel onze Ipe hardhout blokhutprofielen, want OP=OP! Is dit niet het juiste product dat u zoekt? Bekijk dan ons volledige aanbod voor het vinden van het juiste blokhutprofiel

Gadero TV 144 Hardhouten Schutting

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.