OAF Afinol - Douglas Olie Lariks 2,5 Liter

Productnummer: OAF Afinol - Lariks en Douglas Olie in de kleur lariks 0,75 Liter

Voor- en nadelen van OAF Afinol - Douglas Olie Lariks 2,5 Liter

  • Goede bescherming tegen vergrijzing!
  • Natuurlijke lariks kleur
  • bladert niet
  • Makkelijk te verwerken!

OAF Afinol - Douglas Olie Lariks 2,5 Liter

Wilt u uw lariks, douglas of ander zachthout maximaal beschermen en toch een natuurlijke uitstraling behouden? Dat kan met deze olie van OAF Afinol gemakkelijk en snel. De kleur van deze olie is Lariks. Een mooie, natuurlijke kleur die vooral goed past bij Lariks en Douglas hout maar ook bij andere soorten zachthout. De olie is te gebruiken op alle zachthout soorten. Hoe donker het wordt, is afhankelijk van de hoeveelheid lagen. De maximale bescherming wordt bereikt bij drie lagen. Op de tweede foto ziet u duidelijk hoe donker het wordt per laag. Let op, uw resultaat is ook afhankelijk van de kleur van het hout voor behandeling. 

Douglas olie van OAF Afinol beschermt zowel tegen zonlicht als tegen andere weersinvloeden. Vooral door waterafstotendheid beschermt Douglas olie uw hout. Dankzij de olie zal het water niet meer in het hout trekken en voor problemen als houtrot, schimmel en alg zorgen. Het gebruik van deze olie kan dan ook de levensduur van het hout verlengen met vele jaren. 

Waarom deze olie kiezen?

U kiest voor OAF Afinol voor de hoge kwaliteit tegen een lage prijs. De olie is in Nederland gemaakt en voldoet dan ook aan de hoge Nederlandse eisen. Het beschermt zeer goed, bladert niet en is waterafstotend. Vaak betekend een olie met deze eigenschappen ook een redelijk hoge prijs. Toch is dat bij OAF Afinol niet het geval. U kiest dus voor hoge kwaliteit tegen een zeer eerlijke prijs. De uitstraling is mooi mat en kan zowel binnen als buiten het huis gebruikt worden. Mensen gebruiken deze olie met name voor schuttingen, tuinhuizen, overkappingen, palen, hekwerken, gevelbekleding, schuren en meer. Eigenlijk alles wat van zachthout gemaakt is, kan behandeld worden met deze lariks en douglas olie!

OAF Afinol gebruiken

Bij behandeld hout eerst licht opschuren. Gebruiken tussen de 10 en 25 graden voor optimale verwerking. Niet gebruiken bij luchtvochtigheid boven de 80%. Breng de olie aan met een kwast of een roller. Voor het aanbrengen goed roeren en/of schudden. Schuur tussen de lagen licht op voor de beste hechting. Breng volle lagen aan in de nerfrichting.  Voor de beste bescherming brengt u 3 lagen aan. Het verbruik kan enorm verschillen per klus en per houtsoort. Gemiddeld ongeveer 11 vierkante meter per liter. Bij 20 graden na 4 uur stofdroog. Minimaal 3 jaren houdbaar.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Voor 27 m2 douglas olie lariks OAF Afinol - Douglas Olie Lariks 2,5 Liter OAF Afinol - Lariks en Douglas Olie in de kleur lariks 0,75 Liter Op voorraad
€ 36,95 Per stuk incl. BTW