Logo Gadero
inspiratieservice

OAF Afinol - Lariks en Douglas Olie Naturel 2,5 Liter

OAF Afinol - Lariks en Douglas Olie Naturel 2,5 Liter
afinol_douglas_olie_0025

37,25

incl. BTW

21 stuks op voorraad
1 tot 3 dagen
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Zeer natuurlijke uitstraling

  • Beschermt uw hout!

  • Makkelijk te gebruiken!

  • Goed voor 35 m2

Specificaties

Kleur
Geen kleur

OAF Afinol - Lariks en Douglas Olie Naturel 2,5 Liter

Douglas olie is dé olie voor het beschermen van al uw zachthout! Deze olie beschermt uw hout tegen problemen als houtrot, schimmel, algen en verkleuring. Het zorgt er dus voor dat uw Lariks, douglas of grenen hout langer mooi blijft en vele jaren langer mee gaat. OAF afinol heeft deze olie in verschillende kleuren. U kijkt nu naar de kleur naturel, deze is vrijwel kleurloos. Let wel op, omdat er minder pigmenten in zitten, beschermt het ook minder tegen verkleuring dat bijvoorbeeld de kleur lariks of ebben. Dit betekend dat u het waarschijnlijk iets vaker moet aanbrengen dan bij de andere kleuren. Het voordeel is echter wel, dat het er super natuurlijk uit ziet! U ziet bijna niet dat het behandeld is.

Waarom deze olie kiezen?

U kiest voor OAF Afinol voor de hoge kwaliteit tegen een lage prijs. De olie is in Nederland gemaakt en voldoet dan ook aan de hoge Nederlandse eisen. Het beschermt zeer goed, bladert niet en is waterafstotend. Vaak betekend een olie met deze eigenschappen ook een redelijk hoge prijs. Toch is dat bij OAF Afinol niet het geval. U kiest dus voor hoge kwaliteit tegen een zeer eerlijke prijs. De uitstraling is mooi mat en kan zowel binnen als buiten het huis gebruikt worden. Mensen gebruiken deze olie met name voor schuttingen, tuinhuizen, overkappingen, palen, hekwerken, gevelbekleding, schuren en meer. Eigenlijk alles wat van zachthout gemaakt is, kan behandeld worden met deze lariks en douglas olie!

OAF Afinol gebruiken

Bij behandeld hout eerst licht opschuren. Gebruiken tussen de 10 en 25 graden voor optimale verwerking. Niet gebruiken bij luchtvochtigheid boven de 80%. Breng de olie aan met een kwast of een roller. Voor het aanbrengen goed roeren en/of schudden. Schuur tussen de lagen licht op voor de beste hechting. Breng volle lagen aan in de nerfrichting. Voor de beste bescherming brengt u 3 lagen aan. Het verbruik kan enorm verschillen per klus en per houtsoort. Gemiddeld ongeveer 11 vierkante meter per liter. Bij 20 graden na 4 uur stofdroog. Minimaal 3 jaren houdbaar.