Logo Gadero
service

WOCA Exterieur olie Walnoot 2,5 Liter voor alle houtsoorten

Productnummer
LDS15123
Beschermende en verfraaiende olie voor alle houtsoorten
9200000045313678

74,95

incl. BTW

4 stuks op voorraad
48 uur
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Zorgt voor een slijtvast oppervlak

  • Beschermt tegen UV door veel pigment

  • Beschermt tegen mos, algen en groene aanslag

  • Geschikt voor alle houten meubelen, terrassen, gevels en meer

Specificaties

Kleur
Bruin

WOCA Exterieur olie Walnoot 2,5 Liter voor alle houtsoorten

Woca exterieur olie is een sterk beschermende en verfraaiende olie voor al uw tuinhout. Deze olie is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren. In dit geval betreft het de kleur Walnoot Bruin. Walnoot bruin is een erg donkere en warme kleur bruin. De exacte kleur van het eindresultaat verschilt per houtsoort. De olie beschermt het hout tegen vocht, vuil, schimmel en alg. Hierdoor kan het hout jaren langer mee gaan. Woca exterieur olie is watergedragen en snel drogend. Door de snelle droging is het relatief gemakkelijk om deze olie aan te brengen.

De olie kan op allerlei soorten hout ingezet worden. Mensen gebruiken Woca exterior olie veelal voor meubelen, gevelbekleding, tuinhuizen, schuttingen, terrassen en nog veel meer. Kortom al het hout buitenshuis kan bewerkt worden met dit product. Walnoot is een vrij donkere kleur. Dit zorgt er voor dat er heel veel pigmenten in zitten. Deze pigmenten zorgen voor de maximale bescherming tegen UV-licht. Dit zorgt voor een langzame verkleuring en minimale onderhoud.

Gebruiken

Voor dat u de olie aan gaat brengen, dient u het hout goed schoon en droog te maken. Daarna kunt u beginnen met aanbrengen. Houdt er wel rekening mee dat het droog moet zijn. Zowel buiten als in het hout. Het hout mag een vochtpercentage hebben van maximaal 17%. Zorg ook dat het droog blijft minimaal 24 uur vanaf het moment dat u de olie aanbrengt. Kies dus een droge dag uit. Ook de temperatuur is belangrijk. Onder de 13 graden droogt de olie erg traag.

Schudt of roer de olie goed door voor gebruik zodat de pigment goed gemengd zijn in de olie. Breng vervolgens makkelijk aan met een kwast of verfroller. Smeer niet onnodig dik, dit bellemert alleen maar de droging. Begin met de kopsekanten en schilder zo het hele hout. Binnen 5 minuten kunt u nog overtollige olieresten verwijderen met een droge doek. Laat vervolgens drogen. Ziet na de droging het hout er niet verzadigd uit? Breng dan nog een laag aan.

Voor onderhoud van hout dat eerder behandeld is met Woca Exterior Oil, gerbuikt u eerst de Exterior Wood Cleaner van Woca. Vervolgens kunt u, zonder schuren, direct een nieuwe laag olie aanbrengen. Doe dit regelmatig. Omdat het een donkere kleur is hoeft het naar alle waarschijnlijkheid niet eerder dan na 2 jaar. Controleer dit echter zelf en beoordeel dit zelf.