Houtsoort van de maand januari - Eiken hout

Houtsoort van de maand januari: eiken! 

Eiken hout wordt steeds vaker als alternatief gebruikt voor Lariks Douglas, bijvoorbeeld voor het bouwen van een overkapping! Of maak een schitterende overkapping van karakteristiek eikenhout of een robuuste pergola in de tuin.

Houd rekening met het volgende, eikenhout kan zwart uitslaan, vochtvlekken geven en scheuren vertonen. Dit is een natuurlijk proces waar u niets tegen kan doen en de duurzaamheid niet aantast. Het is tegelijk het  charme van deze houtsoort. Eikenhout is dan ook voor echte liefhebbers die gek zijn van de unieke structuur, kleur en noestvorming. Het heeft echt een bijzondere uitstraling. 

Juist de dikke noesten van eiken trekt veel mensen aan. Eiken heeft duurzaamheidsklasse 2, is zeer sterk en heeft een levensduur van 20+ jaar, geheel afhankelijk of je het binnen of buiten gebruikt. Het grootste voordeel van deze houtsoort is de duurzaamheid. Ook de unieke uitstraling zorgt ervoor dat het zeer geliefd is.

Klustips pergola bouwen van eikenhout

Bekijk aflevering #70 van Gadero TV, daar bouwen we een pergola van eiken hout. Of kijk bij de klustips, voor een handleiding voor het maken van een pergola. Wil je graag een tafel of terras maken van eiken wagondelen? Bekijk onderstaande video: 

 

 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram