Lariks Douglas Dubbel lip profiel 1.8 x 19 cm Fijnbezaagd

EUTR

Productnummer: DE5027-18-190   |   Vers gezaagd en A-keuze   |   Voor onderzijde dak

Delen via WhatsApp

Vanaf € 9,75 per stuk

 • Lariks Douglas Dubbel lip profiel 19 cm breed
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  € 0,00 Totaal incl. BTW, pakkorting wordt automatisch verwerkt
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Lariks Douglas Dubbel lip profiel 1.8 x 19 cm Fijnbezaagd

  • Slimme plank, dakplank zonder kieren
  • Aantrekkelijke prijs
  • In 3, 4 en 5 meter
  • Extra breed, snel te verwerken
  • Fijnbezaagd dus, licht splinterig
  • Ongedroogd, dus de eerste maanden kans op vochtuittreding en krimp (bij gebruik als dakbeschot)
  • Niet geschikt voor verticale montage van wanden

  Lariks Douglas Dubbel lip profiel 1.8 x 19 cm Fijnbezaagd

  Met deze zogenaamde lariks douglas bezaagde dubbel lip profielen kunt u bijvoorbeeld zelf het dak van uw overkapping luxe bekleden aan de zichtzijde onder het dak. Deze lariks douglas dubbel lip planken zijn vers gezaagd, niet geschaafd, kernvrij en van de hoogste kwaliteit lariks douglas hout. Deze fijnbezaagde dakbeschot planken zijn relatief goedkoop. Bezaagd Lariks Douglas is ongedroogd, waardoor u de eerste maanden kans heeft op vochtuittreding.

  Halfhoutsrabat Lariks Douglas

  De speciale dubbel lip rabatdelen, ook wel sponningsplank en halfhouts planken genoemd, zijn 18 mm dik, 190 mm breed en leverbaar in 2,5, 3, 3,6, 4 en 5 meter lengte. De werkende breedte is circa 17 cm. Niet te strak tegen elkaar monteren zodat deze lariks douglas dakplanken ruimte hebben voor werking is ons advies. Deze zogenaamde halfhoutsrabat zijn populair bij bouwers van overkappingen vanwege hun overlappende structuur en aantrekkelijke prijs.

  Luxe dakplanken

  Bij deze dubbel lip planken heeft u te maken met een randje tussen de planken aan de ene kant en aan de andere zijde zitten deze dubbel lip profielen strak op elkaar. Dat maakt deze lariks douglas profielplank ideal om een recht of schuin dak van een terrasoverkapping aan de onderkant te bekleden. Det geeft uw overkapping die luxe uitstraling. U kunt hier immers gemakkelijk EPDM op monteren of vullen met dakpanplaten of shingles. Zorg er dan altijd voor dat de naadjes aan de onderzijde zitten zodat u een nagenoeg vlakke bovenzijde krijgt waarop u dakshingles, aquapan of aluminium dakpanplaten monteert. Desgewenst kunt u een tussenlaag maken met balken en dampdoorlatende folie en OSB of underlayment platen. Op het plaatmateriaal monteert u dan de dakbedekking.

  Lariks Douglas schuttingdeur

  De werkende breedte van deze dubbel lip sponningsplanken van fijnbezaagd lariks douglas hout is circa 17 cm. Deze halfhouts lariks douglas planken zijn ook geschikt voor het bekleden van onze ijzeren deurframes. Met deze planken heeft u immers geen doorkijk, maar wel kunt u afstand houden voor enige werking. 

  Dichte schutting

  Wist u dat u met deze planken ook een dichte schutting kan maken. Plaats deze planken dan verticaal. Het voordeel van deze planken is dat u dan wel een volledig dichte schutting krijgt, en toch ruimte overhoud voor werking. Wij adviseren enkele milimeters ruimte over te laten in de 'lip' voor opvang van werking. Deze 18x190 mm lariks douglas dubbel lip profielen worden in het vak ook wel bezaagde sponning planken genoemd. 

  Bij gebruik van deze halfhouts Lariks planken in de buitenlucht adviseren we deze te behandelen met onze Maxrelease kleurloos beits. 

  Ook glad geschaafd dakbeschot bij ons verkrijgbaar

  Wilt u liever glad geschaafde dakplanken? Kies dan voor onze zogenaamde veer en groef planken c.q. vellingdelen zie alternatieve producten. Deze zijn er nu ook in vellingdeel geschaafd en gedroogd 18x195 mm extra breed! 

   


  Vragen & antwoorden over dit product

  Op de site staat vermeld dat je de Lariks Douglas Dubbel lip profiel 19 cm breed Bezaagd verticaal moet plaatsen. Is het ook een mogelijkheid om deze horizontaal te plaatsen? Of heeft dit nadelen? Dit voor het maken van een schutting.

  Dag, horizontaal voor een schutting is ook mogelijk, wel is ons advies deze planken voor plaatsing 2x te behandelen met maxrelease transparante beits! Plaats palen om de 50-60 cm.

  kan je deze lariks douglas dubbel lip planken ook puur als dakbedekking gebruiken, zonder epdm?

  Dag, dak zou dan niet waterdicht zijn. Bedekken met easyroofing, dakleer of epdm aanbevolen! U kunt op de deze dubbel lips dan het beste een laag balken doen en daarop een underlayment plaat. Deze zijn mooi glad en geschikt voor dakbedekking. 

  zijn deze planken ook voor gevelbekleding geschikt,zijn deze ook behandeld te bestellen. lariks douglas dubbel lip profiel 19 cm breed

  Voor gevelbekleding op woningen adviseren we Siberisch Lariks of Red Cedar hout toe te passen, zie pagina gevelbekleding, deze zijn gedroogd en beter bestand tegen houtwerking. Deze dubbel lips profielen zijn niet geimpregneerd te koop bij ons. 

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht
  productbeoordelingen

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf beoordeling
  * verplicht
  Dit product bestellen?
  Populair dubbel lips profiel lariks douglas houtDubbel Lip Profiel Lariks Douglas 1.8 x 19 cm Fijnbezaagd EUTR   |   Vers gezaagd en A-keuze   |   Voor onderzijde dak Ruim op voorraad
  Vanaf € 9,75 per stuk incl. btw

  Laatst bekeken door u