Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

#184 Luxe schuur van ayous en eikenhout bouwen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst18-07-2020

In deze video laat Henk Jan een prachtige schuur met eikenhouten staanders en triple Ayous eruit zien. De combinatie van deze houtsoorten geeft een luxe effect. Het eindresultaat is indrukwekkend, wat een ruimte! U kunt hier rustig werken en genieten van het tuinleven. Tevens is er voldoende opslagruimte voor uw fietsen, gereedschapsartikelen en andere hobbyartikelen.

Tuinkantoor plaatsen

Dit tuinkantoor, wat ook als carport en berging dient, heeft een plat dak constructie. Daarvoor gebruiken wij dakbalken van vurenhout. Wij kiezen voor vuren aangezien het voor binnengebruik is. Wij bekleden in deze video deze kantoor tuinhuis met thermisch gemodificeerd Ayous. Ayous hout wordt bij een thermobehandeling met stoom verwarmd tot ruim 200 graden. Het prachtige hout is na deze stoombehandeling te vergelijken met hardhout van duurzaamheidsklasse 1 of 2. Deze planken hebben een afmeting van 2.5 x 14.5 centimeter. Deze houtsoort noemt met ook wel triple rhombus. De levensduur bedraagt 20 tot 25 jaar. In onderstaande video geven wij u handige montagetips.

Eiken palen Luxe Schuur

Lees ook: Tuinkantoor bouwen? Lees onze 4 tips!

Schuur met eiken palen

De eiken staanders in deze video hebben een afmeting van 20x20 centimeter. U kiest dus voor een robuuste look and feel. De kenmerkende eigenschappen van eiken komen goed naar voren. De noesten en scheuren van eikenhout zorgen namelijk voor een stoere uitstraling. De eikenhouten balken kunt u in diverse lengtes kopen bij Gadero. Deze balken zijn fijnbezaagd, dus lichtelijk ruw. 

Meer weten over eikenhout? Lees meer over de houtsoort eiken

Eiken palen Luxe Schuur

Fundering schuur

De stevige fundering van de schuur bestaat uit een dubbele laag Azobe hardhouten balken. Deze dient u te monteren door middel van piketpalen met een slotbout. Met een dubbele funderingslaag zorgt u ervoor dat de wanden mooi hoog komen te staan. Zo blijft de onderkant vrij van vocht. 

Lees ook: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

Eiken palen Luxe Schuur

Gadero tip: Plaats ramen als u een grote schuur bouwt als deze. Zo zorgt u voor voldoende lichtinval en ventilatie.

Eiken palen Luxe Schuur

Bekijk ook ons assortiment houten schuren.

Meer Gadero TV afleveringen