#184 Luxe schuur van ayous en eikenhout bouwen

Luxe schuur van eikenhout en ayous

In deze video laat Henk Jan een prachtige schuur met eikenhouten staanders en triple Ayous eruit zien. De combinatie van deze houtsoorten geeft een luxe effect. Het eindresultaat is indrukwekkend, wat een ruimte! U kunt hier rustig werken en genieten van het tuinleven. Tevens is er voldoende opslagruimte voor uw fietsen, gereedschapsartikelen en andere hobbyartikelen.

luxe schuur

Tuinkantoor plaatsen

Dit tuinkantoor, wat ook als carport en berging dient, heeft een plat dak constructie. Daarvoor gebruiken wij dakbalken van vurenhout. Wij kiezen voor vuren aangezien het voor binnengebruik is. Wij bekleden in deze video deze kantoor tuinhuis met thermisch gemodificeerd Ayous. Ayous hout wordt bij een thermobehandeling met stoom verwarmd tot ruim 200 graden. Het prachtige hout is na deze stoombehandeling te vergelijken met hardhout van duurzaamheidsklasse 1 of 2. Deze planken hebben een afmeting van 2.5 x 14.5 centimeter. Deze houtsoort noemt met ook wel triple rhombus. De levensduur bedraagt 20 tot 25 jaar. In onderstaande video geven wij u handige montagetips.

Lees ook: Tuinkantoor bouwen? Lees onze 4 tips!

Schuur met eiken palen

De eiken staanders in deze video hebben een afmeting van 20x20 centimeter. U kiest dus voor een robuuste look and feel. De kenmerkende eigenschappen van eiken komen goed naar voren. De noesten en scheuren van eikenhout zorgen namelijk voor een stoere uitstraling. De eikenhouten balken kunt u in diverse lengtes kopen bij Gadero. Deze balken zijn fijnbezaagd, dus lichtelijk ruw. 

Meer weten over eikenhout? Lees meer over de houtsoort eiken

luxe schuur

Fundering schuur

De stevige fundering van de schuur bestaat uit een dubbele laag Azobe hardhouten balken. Deze dient u te monteren door middel van piketpalen met een slotbout. Met een dubbele funderingslaag zorgt u ervoor dat de wanden mooi hoog komen te staan. Zo blijft de onderkant vrij van vocht. 

Lees ook: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

luxe schuur

Gadero tip: Plaats ramen als u een grote schuur bouwt als deze. Zo zorgt u voor voldoende lichtinval en ventilatie.

luxe schuur

 

luxe schuur dak

luxe schuur ramen

Bekijk ook ons assortiment houten schuren.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram