Logo Gadero
service
Gadero TV

#203 Trendy blokhut met overkapping bouwen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst06-02-2021

In deze aflevering van Gadero TV laat Ronny zien hoe u een prachtige, trendy blokhut met overkapping plaatst. Onder deze overkapping heeft u ruimte voor een loungebank en kunt u genieten van het weer met vrienden en familie. Ook is er genoeg opslagruimte voor bijvoorbeeld fietsen, speelgoed of gereedschap.

Moderne blokhut met plat dak

Deze moderne blokhut Rosanne heeft een afmeting van 600 cm breed x 250 cm diep en 222 cm hoog. De deurhoogte inclusief kozijn is 209 cm, de breedte van de dubbele design blokdeuren is 160 cm. Het raam is voorzien van enkel glas. Blokhut Rosanne kan gespiegeld opgebouwd worden en is uit te breiden met diverse opties. De trendy blokhut wordt standaard geleverd exclusief houten vloer voor in de berging. Als extra optie kunt u een houten vloer mee bestellen. Kies uit een onbehandelde of geïmpregneerde vloer van 18 mm of 26 mm.

Blokhut Rosanne

Tips blokhut Rosanne plaatsen

Ons advies is om blokhut Rosanne op kunststof funderingsbalken te plaatsen. Wij raden aan om de blokhut nooit koud op betontegels of vlonderplanken te zetten. Dankzij funderingsbalken geniet u van een langere levensduur van de blokhut. Laat de funderingsbalken ten opzichte van het frame iets oversteken. Op deze manier kunt u er eenvoudig een plank op plaatsen. Zo bent u verzekerd van een volledig dichte wand. 

Lees ook: blog over waar op letten bij het kopen van een blokhut?

Blokhut Rosanne

EPDM plaatsen overkapping

Wij gebruiken EPDM dakbedekking op deze overkapping. Voor het plaatsen van dit type dakbedekking, kunt u EPDM lijm in een emmer van 5 liter meebestellen. Deze lijm droogt in 30 minuten, zo heeft u nog de tijd om enige correctie aan te brengen. EPDM folie is een hoogwaardige vorm van dakbedekking die UV-werend, flexibel en door ons op maat geknipt wordt voor uw dak. Ons advies is om altijd 10% extra te bestellen. Bekijk onderstaande video voor tips.

Lees ook: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

Blokhut Rosanne

In de video ziet u verschillende gereedschappen. Hieronder leest u een overzichtelijke lijst:

  • Handzaag

  • Trap / ladder

  • Rolmaat

  • Accuboormachine

  • Rubberen hamer

  • Lange waterpas 

  • Stanleymes (voor het afsnijden van EPDM)

  • Spijkerpistool (wij gebruiken het merk Senco)

Blokhut Rosanne

Heeft u liever een ander soort blokhut met overkapping? Bekijk ons assortiment tuinhuis met plat dak en overkapping.