Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

#61 Vlonder maken van Resysta terrasplanken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst24-05-2018

Zoekt u vlonderplanken die erg stroef zijn en een minimale uitzetting hebben? Dan zijn de Resysta composiet vlonderplanken zeer geschikt voor u! De populaire Resysta vlonderplank van 2 cm dik en 14 cm breed is erg kleurvast, super stevig en gemakkelijk te monteren met onzichtbare bevestiging. In aflevering 61 van Gadero TV leggen wij uit hoe u een vlonder maakt van deze Resysta terrasplanken en is het schitterende eindresultaat te zien.

Onderhoudsvriendelijk

Resysta terrasplanken zijn zeer populair rondom zwembaden, aan de zee en op de waddeneilanden. Dit komt omdat het materiaal van deze planken geen water opneemt. Het materiaal is 100% recyclebaar en het barst, rot en scheurt niet! Wat Resysta bijzonder maakt is dat de planken gemaakt zijn van rijstvlies hulzen, zout en minerale oliën. Er is dus geen hout of plastic voor deze planken gebruikt.

Montage

Bij de fundering van de composiet planken hanteren wij een tussenruimte van 35 cm hart op hart. Vervolgens maken wij bij de eerste plank gebruik van de B-Fix rand clip. De andere planken worden gemonteerd met de Resysta tussenclips. Met deze clips kunt u de vlonderplanken eenvoudig en snel bevestigen aan uw onderbalken.

Belangrijk om te weten is dat u bij het vastmaken van een plank, de clip eerst losjes moet vast schroeven. Vervolgens kunt u de volgende plank er tegenaan leggen en de bevestiging stevig vast maken!

Behandeling

U wilt uw Resysta vlonderplanken in optimale staat houden? Wij adviseren dan de planken te behandelen met olie. Resysta is al sterk, maar een behandeling met olie werkt waterafstotend en hiermee voorkomt u vetvlekken, vuil en vochtkringen.