#137 Houten wand voor overkapping maken deens rabat grijs

Wand overkapping maken

* Let op! Grijs gespoten Deens Rabat is momenteel uitverkocht. Kijk bij onze andere Triple blokprofielen voor het maken van een wand in een overkapping.

In deze aflevering van Gadero TV maakt HenkJan een half open wand in een bestaande overkapping. Voor deze wand gebruikt hij grijs gespoten deens rabat profielen. Dit geeft net een ander effect dan de zwart gespoten profielen of de blanke lariks profielen. 

Daarnaast is grijs gespoten heel wat anders dan grijs gedompeld. Bij gespoten hout hecht de kleur beter en blijft langer mooier dan bij gedompeld hout wat u bij de bouwmarkten koopt.

Deens rabat voor schutting over overkapping

Met 4,5x7 cm balken van geïmpregneerd hout of blank vuren hout maakt u een raamwerk. Even zien hoe u dat het beste kunt aanpakken? Bekijk aflevering #104 van Gadero TV.  Blijf met uw raamwerk en deens rabat profielen ruim boven het maaiveld, zo'n 7 cm. Dit voorkomt dat het hout altijd nat is, het hout kan beter droogwaaien en gaat langer mee. Plaats de balken hart-op-hart maximaal 50 cm uit elkaar.

Gaat u uw woning bekleden met hout? Kies dan voor triple blokprofielen Ayous, deze houtsoort gaat langer mee. In aflevering #86 geeft Henk Jan handige tips voor het bekleden van een wand met deze profielen.

Modern design rabat

Deens rabat profielen worden geplaatst met de lip naar boven. Het vastzetten gebeurd in de eerste sponning van boven. Begin onderaan met het plaatsen van de planken. Hou een tussenruimte aan van een paar mm, heeft u geen afstandhouders liggen? Een metalen hoekje volstaat ook. Onderschat de werking van hout niet en bespaar niet op deze mm tussenruimte.

Deze grijs gespoten deens rabat planken boort u voor met een 3mm boor. Vervolgens schroeft u deze vast met grijs gecoate schroeven. Plaats de schroeven in een rechte lijn boven elkaar, ook al liggen de schroeven in de sponning, u zal er altijd wat van weer zien. 

Werkende breedte rabat

Vooraf berekenen hoeveel planken u nodig hebt voor een bepaalde hoogte? Pak van dit deense rabat de werkende breedte, dat is 13 cm, hier telt u de tussenruimte bij op; 0,2 cm en dan deelt u de gewenste hoogte van de wand door 13,2. 

Controleer tussendoor of de planken goed waterpas geplaatst worden met de lange waterpas. Gaat u voor een half-open wand zoals wij ook gedaan hebben? Dek de bovenzijde af met een afdeklat, dit maakt het net even mooier af. Creëer geen donkerhokmonster, maak in een overkapping een half open wand is ons advies!

Benodigdheden

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram