#215 Zelf een kruiwagenkraam maken

In Gadero TV #215 laat Ronny zien hoe u eenvoudig zelf een kruiwagenkraam kan maken. Deze kruiwagenkraam is eenvoudig te verplaatsen door de wielen aan de onderkant en kunt u gebruiken om bijvoorbeeld uw groente en fruit te verkopen langs de weg. 

Kruiwagenkraam maken

Wil u graag een kraampje om uw eigen gekweekte groente en fruit te kunnen verkopen? Maak dan eenvoudig uw eigen kruiwagenkraam met de producten van Gadero. Ronny laat u in de nieuwste aflevering zien hoe u dit precies kunt doen. U kunt deze kruiwagenkraam naar eigen wens aanpassen. Dit is afhankelijk van de producten die u wil verkopen. Toch liever een prefab marktkraam? Bekijk ons assortiment houten marktkramen

Tip! Houdt de website www.fairsy.nl in de gaten! Hier kun je je eigen marktkraampje aanmelden zodat mensen kunnen langskomen en producten bij je kunnen kopen. 

Kruiwagenkraam

Werkwijze

Het is belangrijk om te weten waar u moet beginnen met het maken van uw eigen kruiwagenkraam. Als basis begint u met Glad Geschaafde Lariks Douglas balken 4.5 x 7 cm voor het frame. Als legplanken worden 1.6 x 14 cm glad geschaafde tuinplanken gebruikt. U start met het leggen van vierkantjes, dit is de basis voor de legplankjes. Zodra deze klaar zijn, kunt u hier de staanders aan verbinden met de wielen. U schroeft uw basisframe vast met 5x80 mm schroeven, twee aan elke kant. 

Let op! Zorg dat u voorboort, aangezien u kopshout gaat schroeven. 

Naast de balken die u gebruikt voor uw frame, heeft u ook balken nodig voor de handvatten van een kruiwagenkraam. Zo heeft u de mogelijkheid de kraam eenvoudig te verplaatsen. Deze hebben minimaal een lengte nodig van 15 cm om het handvat mee te verlengen. Controleer uw constructie met een haakse hoek, om zo te bekijken of het goed haaks is. Aan de voorkant van de kraam komen natuurlijk de wielen, zodat u de mogelijkheid heeft uw kraampje te verplaatsen en hij voor op dezelfde hoogte zit als de achterkant. De balken zijn achter langer dan voor, om zo een schuin dakje te creëren. 

Na het controleren van uw constructie, kunt u de planken gaan leggen. Dit doet u over het gehele oppervlak. Hiervoor worden 1.6 x 14 cm glad geschaafde tuinplanken gebruikt. Houdt wel een minimale tussenruimte aan, zodat de planken nog kunnen werken. Maak aan de onderkant van uw kraam ook een extra plank, om voldoende ruimte over te houden voor het vastschroeven van de wielen. U kunt de wielen vastzetten met 8x80 mm tellerkopschroeven

Als laatste maakt u het schuine dak aan de bovenzijde van uw kruiwagenkraam. Leg de 2.0 x 14.5 cm potdekselplanken over de gehele breedte en schroef deze goed vast. Als extra kunt u aan de bovenzijde nog een plank rechtop plaatsen, zodat u hier reclame op kan maken met bijvoorbeeld krijtverf (denk aan vermelding van prijzen of naamvermelding).

Dit product is volledig naar eigen wens samen te stellen. U kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld klapdeuren te maken, maar het is ook mogelijk de zijkant en achterkant nog te bekleden om uw producten nog beter te beschermen tegen de zon. 

Bovenzijde kruiwagenkraam

Materialen en benodigdheden

Voor het monteren van deze kraam zijn verschillende producten gebruikt. Hieronder staat een overzicht wat u nodig heeft om uw eigen kruiwagenkraam te maken.

Benodigdheden voor het bouwen van een kruiwagenkraam:

  • Accuboormachine
  • Centimeterband / rolmaat
  • Haakse hoek

Liever een prefab marktkraam? Bekijk ons assortiment houten marktkramen

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram