Logo Gadero
service
Gadero TV

#208 Blokhut met wolfskap bouwen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst27-03-2021

In deze aflevering van Gadero TV laat Ronny zien hoe u een blokhut met overkapping opbouwt. De blokhut is een combinatie van een overkapping, berging en tuinhuis in 1. Er is genoeg ruimte om uw fietsen te stallen, uw tuingereedschap op te ruimen en er is ruimte om met familie en vrienden onder de overkapping te zitten. 

Moderne blokhut met wolfskapdak

Deze blokhut Olson heeft een afmeting van 705 cm breedte x 300 cm diepte x 292 cm nokhoogte en is combinatie van een overkapping, tuinhuis en aanbouw met een luxe wolfskapdak. De overkapping van deze blokhut heeft een afmeting van 265 x 300 cm en de berging een afmeting van 140 x 300 cm. De blokhut wordt geleverd met ramen van dubbels glas, welke ook te openen zijn. De dubbele deur van de berging heeft een afmeting van 116 x 192 cm inclusief kozijn en de andere dubbele deur inclusief kozijn heeft een afmeting van 143 x 195 cm. De overkapping met een afmeting van 280 x 300 cm is een goede ruimte voor een zitgedeelte. Hier kunt u uw tuinmeubelen of loungeset eenvoudig kwijt. 

Blokhut OlsonBlokhut Olson

Fundering

Voor de montage van blokhut Olson is het belangrijk om een 100% waterpas ondervloer te hebben en alles haaks te monteren. Voordat u de blokhut gaat monteren raden wij aan deze te behandelen, zo heeft u langer plezier van uw blokhut. Voor de fundering raden wij kunststof funderingsbalken aan. Deze zorgen voor een goede afwatering en hebben een zeer lange levensduur. Plaats dit op een waterpas ondervloer, zoals betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Het is mogelijk uw blokhut op te bouwen op 8x20 mm dikte betonbanden en wanneer u een drassige ondergrond heeft zijn piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken ook mogelijk. 

Let op! We raden in alle gevallen funderingsbalken aan. De funderingsprofielen steken wel circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen. 

Blokhut Olson

Dakbedekking

Blokhut Olson wordt standaard geleverd met 39 m2 dakleer, maar u kunt zelf ook dakbedekking meebestellen tegen een meerprijs. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Dakshingles of houten dakpannen (mits deze goed op maat zijn gemaakt). Easypan en Aquapan wordt afgeraden, hier moet namelijk te veel in gesneden worden en dat kan voor roestvorming zorgen. Bent u er nog niet uit? Lees dan onze blog over het kiezen van dakbedekking!

Kiest u voor de standaard optie dakleer? Vergeet dan niet een startersset mee te bestellen! 

Blokhut Olson

Blokhut behandelen

Blokhut Olson wordt onbehandeld geleverd. Daarom raden wij aan om deze te behandelen alvorens deze wordt gemonteerd. Hiervoor zijn vier verschillende mogelijkheden:

1. De eerste optie is om uw blokhut Olson te laten impregneren. Dit zorgt wel voor een extra levertijd van gemiddeld 4-6 weken. U kunt de blokhut laten impregneren in het groen, maar het kan ook in zilvergrijs. U hoeft niet gelijk te beitsen. Dit kan na 3 maanden (als de werking uit de blokhut is) alsnog. 

2. U kunt uw blokhut ook zelf verven, als een liever een mooie kleur wit of grijs wilt. Het is belangrijk dan te kiezen voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs. Daarna kunt u de blokhut nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren verven. Het is aan te raden voor het opbouwen alvast de grondverf te hebben aangebracht. Ook de eerste kleur is handig om alvast te hebben aangebracht voor het opbouwen. Vooral in de messen en groeven, omdat het na opbouw lastig is om hierbij te komen. 

Let op! Leg de blokhutprofielen niet te drogen in de zon of op warme plekken. Zo kan het hout kromtrekken. Zorg voor enkele bokken om het te laten drogen. 

3. Het is ook mogelijk uw blokhut in een transparante kleur te behandelen. U kunt de blokhut in dat geval onbehandeld bestellen en daarna behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). Hiervoor heeft u 7 potten nodig van 2.5 liter per pot. 

4. De laatste optie is om de grondlaag te laten spuiten. Dit kost ca. 5-7 weken extra levertijd, maar wordt voor de duurzaamheid zeer geadviseerd. Na het aflakken heeft u dan een betere bescherming dan dompelimpregnatie. Nadat het machinaal is gespoten, hoeft u enkel de blokhut 2 keer te behandelen met een Embalan kleur. Let wel dat deze optie een lange levertijd heeft en dat de kosten relatief hoog zijn!

Blokhut Olson

Materialen en benodigdheden

Om het u gemakkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken in de video. Zo kunt u sneller van start gaan met het opbouwen!

Wilt u meer weten over het plaatsen van dakshingles? Bekijk onze tips en benodigdheden voor montage van dakshingles

Benodigdheden montage blokhut met overkapping:

  • Rubberen hamer

  • Accuboormachine

  • Houten klosje met sponning

  • Handzaag of cirkelzaag

  • Trapladder

  • Kitspuit (+ kit) 

  • Klauwhamer

  • Lange waterpas

  • Rolmaat

  • Schietpistool (niet verplicht)

Heeft u liever een ander soort blokhut met overkapping? Bekijk dan ons assortiment blokhutten met overkapping

Meer Gadero TV afleveringen