Logo Gadero
service
Blog

4x inspiratie voor een kerst zonder kerstboom

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst15-11-2019

Geen zin in gedoe met een kerstboom dit jaar? Met deze 4 alternatieven op een kerstboom mist u hem niet eens in uw woonkamer! Want hoewel een kerstboom er voor veel mensen een beetje bij hoort, kunt u ook prima in de kerststemming raken zonder. En denk eens aan de tijdwinst die het u oplevert! Bovendien hoeft u niet nog tot april naalden op te ruimen. 

alternatieven voor een kerstboom

Benieuwd naar onze tips voor een kerst zonder kerstboom? Lees dan snel verder!

Houten kerstdecoraties

Tijdens de kerst haalt u al veel sfeer in huis door te kiezen voor houten kerstdecoraties. Hout heeft een warme uitstraling en dit natuurlijke materiaal past daardoor goed bij de donkere dagen voor kerst. Bovendien hoort hout helemaal bij de recente kersttrend om de natuur in huis te halen. Houten decoraties zijn genoeg te koop, maar ook heel makkelijk zelf te maken! Zo heeft u ook een bestemming voor het hout wat over is na uw recente klusproject. Heeft u wat inspiratie nodig om aan de slag te gaan met hout tijdens kerst? Lees dan ook onze blog: maak uw eigen houten kerstversiering!

Houten kerstster maken

Alternatieve kerstboom

Misschien wilt u geen ‘echte’ kerstboom in huis, maar vindt u de woonkamer nog wel een beetje kaal zonder de vorm van een kerstboom. Daar zijn ook genoeg alternatieven voor! Naast de vanzelfsprekende kerstboom heeft u nog veel meer mogelijkheden om zelf een alternatieve kerstboom te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kerstboom van takken? U kunt takken opstapelen van groot naar klein en zo een kerstboom namaken. Het is ook leuk om de takken aan elkaar vast te binden met touw en deze aan de muur te hangen.

houten kerstboom van takken

Ook met kerstverlichting maakt u een hele mooie ‘kerstboom’. Hang het lichtsnoer op in de vorm van een boom en u heeft een prachtige alternatieve kerstboom. Mist u toch een beetje groen in huis? Ook met ander natuurlijk materiaal zoals mos of kerstgroen maakt u een mooie alternatieve boom. Deze boom staat niet alleen mooi in de woonkamer, maar is ook leuk voor de voordeur of aan de overkapping wand. Of maak zelf uw eigen houten kerstboom!

kerstgroen als alternatief kerstboom

In de kerststemming met kerstversiering

Om plezier te hebben van kerstballen heeft u geen kerstboom nodig. Kerstballen zijn namelijk op veel verschillende creatieve manieren te gebruiken. Zo komt u alsnog in de kerststemming, zonder dat er een kerstboom aan te pas komt. Door kerstballen bijvoorbeeld op een leuk plankje of bord te leggen in combinatie met kaarsen, gedroogd fruit en andere kerstdecoratie ontstaat er al een hele gezellige sfeer in huis. Een andere optie is bijvoorbeeld kerstballen in een doorzichtige vaas te doen, met of zonder lichtsnoer. Het toevoegen van een lichtsnoer zorgt voor een leuk effect. 

kerstballen als kerstversiering

Kerststerren in huis

Geen kerstboom, maar wel planten in huis? Dan is een kerstster altijd populair. Hier is een hele kerstboom van te bouwen, maar dat is misschien weer een beetje fanatiek. Met een paar strategisch geplaatste kerststerren in huis heeft u al veel meer groen in uw woonkamer en de rode of witte kleur past natuurlijk helemaal bij het kerstseizoen. Plaatst de kerstster in een leuke kerstpot met wat leuke kerstdecoratie omheen, zoals kerstballen en kaarsen, en een kerstboom in huis is niet meer nodig.

kerstster alternatief kerstboom

Hoewel Gadero genoeg kerstbomen in het assortiment heeft vindt u bij ons ook bijzondere kerstdecoratie, zoals onze design rendieren. Ook hoeft u een houten kerstboom niet zelf te maken, die bestelt u ook heel eenvoudig bij ons online.