Logo Gadero
service
Blog

DIY: maak uw houten kerstversiering zelf!

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst12-11-2019

Kerst komt steeds dichterbij, dus het is tijd om na te gaan denken over decoraties. Hoe gaat u het dit jaar gezellig maken in huis? Nou met hout! Dit natuurlijke materiaal heeft een warme uitstraling en is bovendien prima te bewerken, ideaal voor de handige doe-het-zelver om zelf mee aan de slag te gaan. Daarnaast past het helemaal in de kersttrend van het moment om de natuur in huis te halen! Hout is veelzijdig te gebruiken als decoratie met kerst. Wat dacht u bijvoorbeeld van een houten adventskalender, kerstboom of kerstster?

rendieren houten kerstversiering maken

Gadero is zeer bedreven in werken met hout en ook tijdens kerst geven we u graag tips om zelf aan de slag te gaan. Lees snel verder voor de beste DIY houten kerstversiering tips!

kerstboom hardhouten vlonderplanken klustip

Kerstversiering zelf maken

Kerstversiering kunt u gewoon in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om dit zelf te maken. Tijdens de kerst versiert u niet alleen de kerstboom, maar ook de rest van uw woonkamer! Zo is een houten adventskalender een leuke toevoeging aan uw kerstdecoratie. Bovendien is het vrij eenvoudig zelf te maken. Om te beginnen heeft u een plank of bord nodig. Voor een rustieke uitstraling gebruikt u één van onze schaaldelen, maar ook plaatmateriaal is hier heel geschikt voor.    U gaat de cadeautjes vastmaken met wasknijpers. U meet dus de afstand tussen de wasknijpers zo af dat er 24 wasknijpers op de plank of plaat kunnen hangen, met genoeg afstand ertussen zodat de cadeautjes er ook bij kunnen hangen. U bepaalt zelf of de knijpers in netjes op een rijtje plaatst of dat u ze meer speels door elkaar heen hangt. 

advent kalender zelf maken hout

Nadat u heeft aangegeven waar de wasknijpers komen te hangen, lijmt u de knijpers vast met houtlijm. Voor extra stevigheid smeert u zowel de wasknijper als het hout in met lijm. Voor een leuk effect kunt u de plank ook nog verven. Als u alle wasknijpers heeft hangen komt u bij het leuke gedeelte: de cadeautjes inpakken en ophangen! U gebruikt bijvoorbeeld kleine zakjes om de cadeautjes in te doen. Deze houten adventkalender ziet er niet alleen heel mooi uit, u kunt het ook jaren gebruiken!

Zelf een kerstboom maken

Bij kerst hoort een kerstboom. Toch betekent dit allang niet meer de traditionele denneboom met groene takken. Wilt u het dit jaar eens anders aanpakken? Maak dan uw eigen houten kerstboom! Dit gaat heel eenvoudig met een ronde stok, planken en wat schroeven. Wij hebben een hele uitgebreide klustip gemaakt, waarbij we u stap voor stap uitleggen hoe u zelf een houten kerstboom maakt. Bekijk ook aflevering 39 van Gadero TV waarin Henk Jan een kerstboom van hout maakt. 

Geen tijd om dit allemaal zelf te doen? Bij Gadero hebben we ook kant-en-klare houten kerstbomen in het assortiment, zodat u een houten kerstboom in huis haalt zonder gedoe!

Houten kerstster maken

Kerststerren maakt u eenvoudig van hout. Bovendien geeft het hout deze kerststerren een warme uitstraling, perfect voor de decembermaand. Voor een beetje een robuuste kerstster gebruikt u onze stevige brugdekdelen. Het mooie is dat u uit zo’n plank meerdere kerststerren van verschillende formaten kunt halen, zodat u ze in afwisselende opstelling in huis neerzet. Of u geeft zo’n mooie zelfgemaakte ster weg als cadeautje! Voor een iets dunnere ster kunt u ook één van onze vlonderplanken gebruiken. 

houten kerststerren verschillend formaat

Om te beginnen tekent u de vorm van de sterren die u wilt maken op een stuk papier en knipt ze uit. Vervolgens gebruikt u deze vormen om de sterren op de planken te tekenen. Zo heeft u een richtlijn om de sterren uit te zagen. Nadat u de sterren heeft uitgezaagd schuurt u de kantjes mooi vlak en eventueel kunt u de ster nog behandelen met beits of verf. Dan is uw kerstversiering klaar.

Houten kerstster maken

Tijdens kerst is er dus veel mogelijk met hout. Ook als u niet zo handig bent biedt Gadero genoeg om in de kerstsfeer te komen. Bekijk bijvoorbeeld eens onze kerstbomen of kunstkerstbomen. Ook hebben we feestelijke kerstverlichting en design rendieren in het assortiment.