Blokhut Henk 600 x 600 x 290 cm + Luifel 75 cm Wanddikte 44 mm

Productnummer: DE11475   |   Deuren en ramen zowel links als rechts te plaatsen   |   Wordt geleverd met losse roedes voor deuren en ramen

Niet voorradig

€ 7.397,25 Per stuk incl. BTW

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang een email zodra dit product weer op voorraad is:

Of kom later nog eens terug of bekijk onze alternatieven op deze pagina.

Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Blokhut Henk 600 x 600 x 290 cm + Luifel 75 cm Wanddikte 44 mm

  • Wanddikte 44 mm
  • Dubbel Glas
  • Uit te breiden met diverse opties
  • Onbehandeld (behandelen sterk aanbevolen)

Blokhut Henk 600 x 600 x 290 cm + Luifel 75 cm Wanddikte 44 mm

Bent u op zoek naar een royale ca. 6 x 6 meter houten blokhut of berging voor het stallen van o.a. buitenmeubelen, tuingereedschap of racefietsen? Blokhut Henk is met zijn ruime afmetingen en dikke wand van 44mm helemaal wat u zoekt. Tuinhuis Henk met zadeldak is een houten blokhut van maar liefst 600 cm breed en 600 cm diep. Deze vierhoekige blokhut met zadeldak heeft een nokhoogte van ca. 290 cm. Aan de voorkant van Blokhut Henk bevindt zich een luifel die nog eens 75 cm extra diepte geeft. De totale diepte van deze houten tunhuis komt daarmee op 675 cm. Deze houten tuinhuis Henk valt onder de ca. 45mm wanddikte blokhut modellen.

Blokhut Henk - wanddikte 44 mm en dubbel glas

Tuinhuis Henk beschikt aan de voorkant over een dubbele deur en 2 vaste ramen die worden geleverd met losse roedes. Blokhut Henk is gemaakt van hoogwaardig Noord-Europees vuren met een wanddikte van 44 mm. Door de dubbele deur heeft houten berging Henk een ruime doorgang voor al uw grote tuinmeubelen en tuingereedschap. De dubbele deur en twee ramen worden standaard geleverd met dubbel glas, en zijn naar wens link en rechts aan de voorkant te plaatsen. Blokhut Henk is ideaal voor de grotere en bredere tuin en biedt met zijn ca. 600 x 600 cm voldoende ruimte voor het stallen van bijvoorbeeld uw fietsen, tuingereedschap of een tuinset. 

Door zijn wanddikte van 44mm en grote ramen aan de voorkant is Blokhut Henk ook perfect als houten woning en biedt vollop ruimte voor meubelen. Door dubbel deur en de luifel aan de voorkant kunt u ook beschut genieten van het buitenleven. 

Hout geschaafd Ja
Afmetingen 600x600 cm + Luifel 75 cm
Funderingsmaat 580x580 cm
Nokhoogte 290 cm
Ramen 2 Vast (154x95)
Deuren 1 (143x196)
Beglazing Dubbel Glas
Daksoort Zadeldak
Dakbedekking Inclusief Dakshingles Recht (48m2)
Dakoppervlak 44.6 m²
Inhoud 87.4 m³
Oppervlakte (m²) 33.6 m²
Gespiegeld op te bouwen? Nee
Inclusief Hang-en sluitwerk en montagehandleiding

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Henk kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Henk. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 4 opties.

1. Laten impregneren en transparant aflakken - Door ons uw blokhut Henk laten impregneren (aanbevolen) betekent dat uw tuinhuis in een bad impregneermiddel dompelen. Het impregneermiddel beschermt tegen schimmels en (standaard) insecten. De actuele levertijd van door ons laten impregneren vindt u hier. Deze levertijd kan in het drukke voorjaar en zomer oplopen.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis daarna doorgaans met onze transparante Embadecor beits.

2. Zelf verven in een kleur - Wilt u liever uw blokhut in bijvoorbeeld een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Behandel wel altijd eerst met een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs voordat u begint met opbouwen. Dat kunt u de blokhutplanken e.d. immers goed behandelen. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren zie onze kleuze Embalan beitsen. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw, zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt, aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor bijvoorbeeld bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 12 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

4. Grondverflaag machinaal laten spuiten - De levertijd van machinaal laten spuiten van een grondlaag vindt u hier. De levertijden hier van kunnen in het zomerseizoen en rond de bouwvak oplopen. Let op, dakbeschotplanken worden niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we deze grondverf spuitlaag. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan beits in kleur na keuze. 

Fundering

Deze houten blokhut / woning Henk is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van funderingsbalken met afwateringsprofiel voor een langere levensduur) en monteer alles zuiver haaks. Wij adviseren om het tuinhuis voor het monteren te behandelen. Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Kijk bij de extra opties wanneer u funderingbalken wilt meebestellen. (sterk aanbevolen)

Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we kunststof funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Dakbedekking

Blokhut Henk wordt standaard geleverd met Dakshingles Recht Zwart (48m2). U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van Dakhingles in diverse andere kleuren en patronen tegen een kleine meerprijs. Kies uit bijvoorbeeld Dakshingles Recht Blauw, Beverstaart Rood of Hexagonaal in de kleur Groen. 

Let op! De Dakshingles worden geleverd zonder kit? Bestel kit voor dakbedekking mee, te vinden bij de extra opties.

Voor het afvoeren van hemelwater van het dak van houten blokhut Henk kunt u tevens als extra optie complete dakgootsets meebestellen. Kies uit een dakgootset 65mm of 100m van kunststof in de kleur antraciet of een verzonken dakgootset 125mm. De dakgootsets worden compleet als set geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. 

Afmetingen

Blokhut Henk is 600 cm breed, 600 cm diep en heeft een nokhoogte van 290 cm en een hoogte van ca. 230 cm aan zijkant van het dak. Aan de voorkant bevindt zicht een luifel met een diepte van ca. 75 cm. Deze houten tuinberging heeft een dubbele deur van 143 x 196 cm (inclusief kozijn). Aan de voorkant bevinden zich twee vaste ramen van 154 x 95 cm (inclusief kozijn).  De deuren en ramen zijn voorzien dubbel glas en worden geleverd met losse roedes. De funderingsmaat van het tuinhuis Henk bedraagt 580 x 580 cm. De hoekverbindingen zijn wind en waterdicht. De wanddikte is 44 mm.  

Vergelijkbare modellen

Zie alternatieve producten voor diverse vergelijkbare modellen. Wilt u ditzelfde model in de afmeting 500 x 500 cm? Kies dan voor blokhut Hendrick. Wilt u ditzelfde model in 500 x 500 cm met nog een extra diepere luifel? Kies dan voor blokhut Emiel.

Bestel ca. 6x6 meter blokhut Henk nu met service en gunstige Thuiswinkel voorwaarden bij Gadero.

Montage

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit er een meerprijs verbonden. Wat zit inbegrepen in de montage service? Dat is het plaatsen van de blokhut op funderingsbalken, het monteren van dakgoten, en alle soorten dakbedekking. (m.u.v. aquapan en dakpanplaten)
LET OP: u dient zelf te zorgen voor een waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van een fundering op piketpalen dient u op te vragen via www.gadero.nl/montage.
Wij nemen na het plaatsen van de bestelling contact met u op over de planning.

Wilt u liever zelf een blokhut op maat maken? Bekijk onze blokhutplanken voor doe het zelf tuinkantoor bouwen!

Vragen? Lees hier alle details en vragen over blokhutten.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Blokhut Henk Blokhut Henk 600 x 600 x 290 cm + Luifel 75 cm Wanddikte 44 mm   |   Deuren en ramen zowel links als rechts te plaatsen   |   Wordt geleverd met losse roedes voor deuren en ramen Op voorraad
€ 7.397,25 Per stuk incl. BTW