#239 Channelsiding schutting van Bankirai hardhout

In aflevering #239 gaat Ronny een schutting bekleden met channelsiding van Bankirai hardhout. Dit doet hij op onze showroom terrein in Breukelen. Benieuwd hoe Ronny dit doet? Lees dan snel verder.

Channelsiding schutting maken

Voor het bekleden van de schutting in aflevering #239 gebruikt Ronny onze channelsiding rabat Bankirai 1.6 x 14.5 cm. Deze planken hebben een tong en schroef. Hierdoor kunt u de planken in elkaar schuiven. Wat ook een voordeel is, is dat deze planken glad geschaafd zijn en hebben weinig kleurschakering.

Channelsiding schutting

Channelsiding verticaal

Channelsiding planken dient u verticaal te monteren. Door de bolling in de planken zijn ze niet geschikt voor horizontale montage. Op de opstaande rand van een channelsiding plank zal namelijk vocht blijven liggen. Hierdoor behaalt de plank niet zijn maximale levensduur. Naast het bekleden van een schutting zijn deze planken ook geschikt om uw gevel en wanden van een overkapping te bekleden.

 

Stappenplan voor het maken van een schutting met channelsiding planken 

Doe-het-zelf

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bouwtijd:

06 uur

Geschatte kosten:

€ 800,00 - € 2.000,00

Benodigdheden:

Winkelhaak
Potlood
Accuboor
hardhout boortje
Cirkelzaag of tafelzaag

Stap 1: "De fundering plaatsen"

Gebruik balken voor de fundering die minimaal dezelfde duurzaamheidsklassen als de bekleding. U kunt een raamwerk maken met drie horizontale balken. Eén aan de onderkant, in het midden en aan het bovenkant. Plaatst de onderste balk ongeveer 10 á 15 cm vanaf de grond. Hierdoor zal er geen opspattend vuil op uw planken zal komen. De horizontale balken monteert u aan de staanders met L-vormige hoekjes.

Stap 2: "De planken monteren "

De planken hebben een veer (voorzijde) en groef (achterzijde). U schuift de achterzijde om de voorzijde van de ander plank. Er komt een schroef op 1/4 en 3/4 van de plank ter hoogte van de horizontale balk. U monteert eerst alleen de schroef die het dichtst bij de vorige plank is. Voordat u de andere schroef plaats, schuift u eerst een nieuwe plank ernaast. U dient wel eerst voor te boren. Wanneer u bij het einde van de schutting komt, kan het zijn dat er geen hele plank meer past. U kunt de plank door de lengte zagen met een cirkelzaag of tafelzaag. 

Schuttingdeur met channelsiding

De channelsiding planken die Ronny in deze aflevering gebruikt, zijn ook geschikt om een poortdeur van te maken. U kunt dit realiseren met behulp van een stalen deurframe. In aflevering #228 laat Ronny zien hoe u de planken op het stalen frame monteert.

Bankirai schutting

Materialen en gereedschappen voor een schutting met channelsiding planken

Materialen 

Gereedschap 

Bankiria schutting channelsiding

Alternatieven voor een channelsiding schutting van Bankirai hardhout

In deze aflevering heeft Ronny gebruik gemaakt van Channelsiding Rabat Bankirai 1.6 x 14.5 cm. maar u kunt natuurlijk ook andere houtsoorten kiezen. Andere alternatieven zijn bijvoorbeeld onze thermische gemodificeerd Essen of Siberisch Lariks channelsiding planken. Heeft u de voorkeur voor een horizontale schutting, lees dan onze klustip over het maken van een horizontale schutting.

Wilt u meer inspiratie opdoen voor het maken van een verticale schutting? Bekijk dan ons assortiment in channelsiding.


Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram