Logo Gadero
service
Blog

Goedkope schutting

Anne
Geschreven doorAnne

Er bestaan verschillende soorten schuttingen met elk hun eigen voordelen en eigenschappen. Maar wat is een goedkope schutting om aan te schaffen? En wat is een goedkope schutting op lange termijn? En zit er nog verschil tussen losse schuttingplanken en tuinschermen? In dit blog gaan alles nog even op een rijtje zetten.

erfafscheiding tuinscherm breuksteen Schanskorf

Hardhouten schutting

Een houten schutting is de meest voorkomende type schutting die je in de tuinen ziet. Maar binnen deze categorie vind je veel uiteenlopende soorten en verschillende opties. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope schutting kom je uit op Grenen, thermisch gemodificeerde schuttingdelen en Douglas schuttingen. Hiermee maak je een mooie schutting voor een lage prijs, maar deze houtsoorten behoren echter wel tot een lagere duurzaamheidsklasse. Dit betekend dat hun levensduur korter (circa 10-15 jaar) is en dat ze meer onderhoud nodig hebben.

Wil je een houten schutting kopen die langer meegaat? Kies dan voor een hardhouten schutting. Deze schuttingen gaan minimaal 25 jaar mee, zijn minder gevoelig voor groene aanslag en hebben ze een mooiere afwerking. Deze schuttingen zijn duurder in de aanschaf, maar omdat ze twee keer zo lang meegaan als bijvoorbeeld Douglas schuttingen zijn ze op de lange termijn voordeliger. Bij Gadero vind je een ruim assortiment hardhouten schuttingdelen van o.a. Padoek, Bankirai en Cumaru.

Houten palen

Wil je een schutting kopen van losse planken? Dan heb je ook tuinpalen nodig. Ook hier zit verschil in prijs, duurzaamheid en uitstraling. We raden je aan om hier een paal van hardhout of beton te kiezen. Aangezien de palen een stuk de grond in gaan, zijn ze een stuk gevoeliger voor rot en schimmel. Wanneer je kiest voor een Douglas schutting met Douglas palen is de kans groot dat je schuttingpalen eerder aan vervanging toe zijn dan de rest van je schutting. Dit kan binnen een aantal jaar flink in de kosten lopen. Hardhout gaat langer mee, zeker wanneer het behandeld is met bijvoorbeeld beits.

Schutting

Hout beton schutting

Ben je op zoek naar een stevige schutting die wel tegen een stootje kan? Dan is een hout beton schutting een mooie optie! Betonnen palen zie je niet snel bij goedkope schuttingen, ze zijn aanzienlijk prijziger dan houten palen, maar ze bieden wel verschillende voordelen. Niet alleen zorgt de combinatie van hout en beton voor een stoere uitstraling, betonnen palen brengen ook veel voordelen met zich mee. Zo staat je schutting ontzettend stevig bij veel wind en zorgen de onderplaten ervoor dat er geen optrekkend vocht in de houten panelen kan trekken. Dit voorkomt houtrot en schimmel.

Composiet schutting

Composiet schuttingen winnen de laatste jaren steeds meer in populariteit omdat ze veel voordelen hebben tegenover houten schuttingen. Dit materiaal is gemaakt van kunststof en houtvezels en zijn erg kleurvast en onderhoudsvriendelijk. Waar houten panelen noesten en verschil in afwerking kunnen vertonen, zie je dit bij composietplanken niet. Toch heeft composiet de authentieke look en feel van hout en zie je amper dat het om kunststof gaat. Dit zie je ook terug in de prijs; composiet planken en tuinschermen hebben een hogere prijs dan hun houten tegenhangers, maar zijn aanzienlijk duurzamer. Composiet schutting planken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor je speelse en unieke tuinschermen kunt maken.

schutting-composiet

Tuinschermen

Tuinschermen bestaan in vele vormen en maten en daardoor ook verschillende prijsklassen. Of je kiest voor een scherm of losse planken licht geheel aan je eigen voorkeuren. Beiden hebben namelijk voordelen. Tuinschermen zijn bijvoorbeeld erg eenvoudig te installeren, maar moeilijker op maat te maken. Ook is het precisie werk om de schuttingpalen op de juiste afstand van elkaar te plaatsen, maar je creëert wel een ontzettend mooi geheel waardoor je je tuin een luxe uitstraling geeft. Tuinschermen zijn over het algemeen minder stevig dan schuttingen gemaakt van losse planken. Je bespaart met tuinschermen dus voornamelijk op tijd en dat is ook wat waard!

Schutting plaatsen

Wanneer je een erfafscheiding wilt plaatsen die je met een aantal zaken rekening te houden. Zorg dat je alle afmetingen goed hebt genoteerd voor je je bestelling plaatst en ga in overleg met je buren. Wanneer je je nieuwe schutting op de erfgrens plaatst bezitten jullie de schutting samen. Zorg er ook voor dat je je aan de richtlijnen van de gemeente houdt wat betreft de schuttinghoogte en de plaats.

waterpas plaatsen schutting thermisch ayous

Wil je je eigen schutting plaatsen? Bekijk dan vooraf onze klustips en GaderoTV afleveringen om goed voorbereid aan de slag te gaan. Liever je schutting door professionals laten plaatsen? Maak dan gebruik van de montage service van Gadero. Onze toppers staan klaar om jouw droomtuin te realiseren.

Conclusie

Bij Gadero kun je al een schutting aanschaffen voor €40 per strekkende meter met ons tuinscherm Maastricht van geïmpregneerd hout in combinatie met geïmpregneerde schutting palen. Door de tuinschermen zelf te plaatsen bespaar je ook een hoop kosten! Wil je echter een goede prijs-kwaliteitsgarantie op de lange termijn? Dan raden wij je aan om een schutting van hardhouten planken en betonnen palen te laten plaatsen door onze montage service professionals.

Wil je op de hoogte blijven van alle goedkope schuttingen bij Gadero? Hou dan onze aanbiedingen pagina in de gaten!