Logo Gadero
service
Blog

Keuzestress? Bekijk onze 4 populairste schuttingen!

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst14-08-2020

Tijdens uw zoektocht naar een nieuwe schutting komt u erachter dat er veel meer keuze is dan u dacht. Op het gebied van erfafscheidingen is zoveel mogelijk, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we hieronder de populairste opties voor een schutting op een rij gezet. Zo kiest u zelf wat het beste bij uw tuin en stijl past. Een goede erfafscheiding blijft immers jaren staan en bepaalt toch uw uitzicht, geen keuze om zo maar even te maken dus!

schutting Ipe plank trellis

Benieuwd naar de meest populaire schuttingen? We hebben hieronder 4 geliefde opties op een rijtje gezet. Lees verder en vind de perfecte erfafscheiding voor u.

1. Tuinschermen

Misschien wel de makkelijkste manier om een erfafscheiding te maken is met tuinschermen. Deze schermen hebben vrij standaard maten en zijn eenvoudig tussen schuttingpalen te plaatsen. Zeker een tuin die redelijk rechttoe rechtaan is leent zich goed voor een schutting met tuinschermen.   Bovendien zijn tuinschermen mateloos populair, wat automatisch betekent dat er een groot aanbod van is. Bij Gadero vindt u onder andere geïmpregneerde, hardhouten en Lariks Douglas tuinschermen. Daarnaast hebben we ook tuinschermen van het revolutionaire Red Class Wood. Of u kiest voor een statement in de tuin met een zwart of grijs tuinscherm. Mogelijkheden te over dus als u een tuinscherm gebruikt voor uw nieuwe schutting!

erfafscheiding tuinscherm breuksteen Schanskorf

Tuinschermen zijn ook op verschillende manieren met andere elementen te combineren. Zo kunt u een trellisscherm met klimplanten laten begroeien als leuke onderbreking of kiest u voor schanskorven om een speels effect te creëren. Meer weten over het monteren van een tuinscherm? Lees ook onze klustip over het plaatsen van een tuinscherm.

2. Losse planken

Heeft u meer maatwerk nodig in de tuin, maar spreekt de uitstraling van een houten schutting u wel aan? Dan maakt u een erfafscheiding van losse schuttingplanken. Het voordeel hiervan is dat u zelf de vorm van u schutting bepaalt, dus het is makkelijk om de uiteenlopende vormen van uw tuin ook van een schutting te voorzien.   Daarnaast bepaalt u makkelijker zelf de uitstraling van uw schutting. Zo kiest u bijvoorbeeld voor horizontale of verticale montage. Lees ook meer over de laatste manier van plaatsen in onze blog over de voordelen van verticale montage

tuin schutting Ipe plank schutting trellis

Ook in schuttingplanken is er een groot aanbod beschikbaar. Zo vindt u bij Gadero onder andere hardhouten, thermisch gemodificeerde, geïmpregneerde en Lariks Douglas schuttingplanken in het assortiment. Wilt u echt iets bijzonders voor uw schutting? Kijken dan ook eens bij onze gevelbekleding. Zo maakt u van bijvoorbeeld van triple blokprofiel een zeer moderne erfafscheiding.    Is u het verschil tussen een schutting van tuinschermen of schuttingplanken niet duidelijk? In deze blog leggen we uit waarom u kiest voor een tuinscherm of schuttingplanken voor uw erfafscheiding

3. Betonpalen

Een schutting gemaakt met betonpalen is bezig met een serieuze opmars. Dit type erfafscheiding ziet u in steeds meer tuinen verschijnen. Niet gek ook, want u krijgt een mooie robuuste schutting met een lange levensduur.

schutting rabat lariks douglas

Ook met een betonschutting kunt u alle kanten op. Het begin is eigenlijk altijd betonpalen en een onderplaat. Deze onderplaat beschermt het tuinscherm of de schuttingplanken tegen optrekkend vocht, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Bij de onderplaten heeft u al de keuze tussen een gladde of motiefplaat, afhankelijk van de stijl die u zoekt. De betonpalen vult u met een tuinscherm, schuttingplanken of zelfs betonplaten. Zo personaliseert u uw betonpalen schutting volledig naar uw eigen wens.   Het plaatsen van een schutting van betonpalen kan ingewikkeld lijken. Om u te helpen hebben we daarom een handige klustip over het bouwen van een schutting met betonpalen. Bovendien legt Ronny u precies uit hoe u een betonschutting maakt in de onderstaande aflevering van Gadero TV!

4. Natuurlijke schutting

Een andere opkomende trend is meer groen in de tuin. Dit ziet u niet alleen terug in meer planten, ook kiezen steeds meer klanten voor een groene schutting. Dit bedoelen we dan in de ruimste zin van het woord, de erfafscheiding is dus niet noodzakelijkerwijs groen van kleur maar wel ‘groen’. Zo zijn de kokowall en bamboowall een duurzame en verantwoorde keuze. Deze schermen zijn gemaakt van kokosvezel of bamboe. Hernieuwbaar materiaal dus. Bovendien vinden klimplanten vooral kokosvezel erg fijn materiaal om tegenop te groeien, dus zo maakt u de duurzame schutting ook nog groen! Ook schuttingmatten zijn een goede optie voor een erfafscheiding van natuurlijk materiaal.

tuinschermen schuttingen kokowall kokos tuinscherm

Zoekt u zowel duurzaam als groen? Dan gaat u voor een kant-en-klare haag. Natuurlijk kunt u een haag laten groeien, maar dan duurt het lang voordat u wat privacy in de tuin heeft. Deze kant-en-klare hagen zijn al helemaal volgroeid, dus u heeft direct een volle groene erfscheiding. Niet alleen erg mooi, ook goed voor de biodiversiteit in de buurt!

Euonymus trellis scherm 120 x 180 cm

Zoals u ziet is er dus keuze genoeg als het om schuttingen gaat. Gaat u zelf een schutting maken? Bekijk als onze schuttingen en maak een keuze uit de bovenstaande opties!