Logo Gadero
service
Blog

Schutting laten plaatsen

Anne
Geschreven doorAnne

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Dan loop je al snel tegen een aantal vragen aan. Voor welk materiaal kies je? Hardhout of ga je voor een stoere hout beton schutting? Misschien toch liever composiet? En misschien nog wel belangrijker, steek je zelf de handen uit de mouwen of ga je je schutting laten plaatsen? In dit blog zetten we alle voor- en nadelen nog even op een rijtje

Schutting

Schutting laten plaatsen

Een schutting laten plaatsen brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen kan jij achterover leunen terwijl het werk voor jou wordt gedaan, je bent ook verzekerd echt vakmanschap en topkwaliteit. Het plaatsen van een schutting dient op professionele wijze te gebeuren zodat jij nog jaren van een prachtige schutting kan genieten. En een schutting laten plaatsen is zo gebeurd met de montage service van Gadero! Er bestaan verschillende soorten schuttingen die elk een eigen aanpak vereisen. Of je nu gaat voor een houten schutting, hout beton schutting, composieten schutting of een natuurlijke schutting, wij hebben de kennis en kunde in huis om jouw droomtuin te verwezenlijken. Een montageklus bij Gadero is eenvoudig aan te vragen via ons montage service aanvraagformulier. Hier vul je een aantal vragen en je gegevens in en wij laten ons topteam met jarenlange ervaring jouw schutting plaatsen!

Waarom een schutting laten plaatsen?

Of je nu kiest voor een hout beton schutting, een houten schutting of kunststof schutting, een erfafscheiding biedt verschillende voordelen. Niet alleen zorgt een schutting voor voldoende beschutting, ook creëer je privacy. Je zorgt ervoor dat ongenode gasten niet zomaar je tuin inwandelen en aan de andere kant heb je een beschermd gebied waar je kinderen en huisdieren veilig kunnen spelen.

Een schutting draagt ook bij aan de uitstraling van jouw tuin! Ga voor de klassieke look met een schutting van bijvoorbeeld grenen of kies voor robuust met een betonschutting. Of gaat je voorkeur uit naar een schutting van natuurlijk materiaal of een erfafscheiding waar je planten op kan laten groeien? Je vindt het allemaal bij Gadero!

Zorg er wel altijd voor dat je een schutting laten plaatsen in samenspraak met je buren. Zeker wanneer je de schutting op de erfgrens laat plaatsen. Dan zijn jullie namelijk beide de eigenaar. En wellicht kunnen jullie de kosten van de schutting delen. Maar ook wanneer je je schutting laat plaatsen op je eigen erf is het verstandig om even met je buren in overleg te gaan om meningsverschillen te voorkomen.

Schutting

Bij Gadero vind je een breed assortiment schuttingplanken en tuinschermen. Hieronder vertellen we je over onze verschillende soorten schuttingen.

Houten schuttingen

De meest gekozen soort schutting is de houten schutting. Binnen dit segment heb je een ruime keuze uit verschillende materialen Elk soort hout heeft zijn eigen unieke eigenschappen en er past altijd een bij jouw budget. Hardhouten schuttingplanken zijn erg populair omdat ze een lange levensduur van circa 20-25 jaar hebben en beter bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden dan bijvoorbeeld Lariks Douglas schuttingplanken. Wel ligt de prijs voor hardhout aanzienlijk hoger dan dat van Lariks Douglas. Een mooie middenweg vind je bij de thermisch gemodificeerde schuttingplanken.

Betonnen schuttingen

Een trend die de laatste jaren steeds populairder wordt is het combineren van hout en beton. Een half betonnen schutting heeft een ontzettend stoere uitstraling en een dergelijke schutting is daarnaast ontzettend duurzaam. De betonnen onderplaat beschermt de schutting namelijk tegen optrekkend vocht uit de grond. De betonnen palen zijn te combineren met losse schuttingplanken als met tuinschermen.

Kunststof schuttingen

Ook kun je een schutting laten plaatsen van composiet. Composiet is een combinatie van kunststof en houtvezels. Hierdoor heeft het niet de goedkope afwerking van plastic, maar de echte natuurlijke uitstraling van hout. Deze planken en tuinschermen zijn kleurvast, licht van gewicht en onderhoudsvrij. Daarnaast hebben ze een levensduur van 20-25 jaar en zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren.

schutting-composiet

Natuurlijke schuttingen

Natuurlijke schuttingmatten zijn een speels alternatief voor de klassieke schutting. Deze matten van riet, wilg, dopheide, bamboe of boomschors geven een natuurlijke uitstraling aan je tuin en zijn een van de goedkopere soorten schuttingen. Het is ook ontzettend leuk om deze schuttingmatten te combineren met schuttingplanken en tuinschermen.

Naast schuttingplanken, houten- en betonpalen en tuinschermen van verschillende soorten hout hebben wij ook poorten en alles voor het onderhouden van je schutting.

Schutting plaatsen

Steek je liever zelf je handen uit je mouwen en ga je je eigen nieuwe schutting plaatsen? Ook dan staat Gadero voor je klaar! Met onze handige klustips en GaderoTV afleveringen laten wij je zien hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Ben je op zoek naar meer informatie over de verschillende schuttingen, wil je weten hoeveel onderhoud nodig is of wat precies het verschil is tussen een houten schutting, beton schutting en een kunststof schutting? Dan helpen onze blogs jou op weg!

Schuttingplanken hardhout

Schutting geplaatst

Heb je je nieuwe schutting laten plaatsen of heb je deze zelf geplaatst, maar voelt je tuin nog niet af? Bij Gadero vind alles om van jouw tuin je eigen paradijs te maken. Bekijk ook eens onze vlonders, blokhutten en sierbestrating.