#127 Vlonder bouwen van bamboe buitenparket

Vlonder bouwen van bamboe buitenparket

In deze nieuwe aflevering van Gadero TV gaat Henk Jan samen met Ronny aan de slag met ons bamboe buitenparket. Bamboe heeft als grootste voordeel dat de plant snel terug groeit na de kap. Dit buitenparket heeft als voordeel dat het makkelijk te leggen is met de gratis meegeleverde clips, de terrasplanken zijn reeds geolied en deze bamboe is van A-kwaliteit. Wil je meer lezen over de voordelen van bamboe? Lees dan ons blog "De 4 voordelen van Bamboe".

Gadero Tips voor het leggen

Bekijk aflevering #119 om te zien hoe u een fundering maakt met terrasdragers en in aflevering #36 laten we zien hoe u een fundering maakt met piketpalen. Henk Jan geeft nog wat handige tips voor het leggen van de planken. Denk er bijvoorbeeld aan om 2 clips op de naad te plaatsen, zo heeft elke plank een eigen clip en liggen de vlonderplanken veel stabieler. 

In dit voorbeeld leggen we de bamboe vlonderplanken in verband, dat betekent dat de planken verspringen. Werk je met één lengte plank en moet je aan het einde van je vlonder zagen? Gebruik dan het overgebleven deel voor de nieuwe rij terrasplanken. Zorg er wel voor dat één plank 3 onderbalken raakt. 

Zit een plank opgesloten? Oftewel aan alle zijden een plank, laat dan voldoende tussenruimte over. De vlonderplank kan dan voldoende werken. 

Heeft u ruimte voor een groot terras? Ga dan voor brede bamboe terrasplanken, in aflevering #79 van Gadero TV maakt Henk Jan een vlonder met deze planken.

Benodigdheden vlonder bamboe buitenparket 

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram