Logo Gadero
service
Klustip

Aanbouw Veranda maken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst23-08-2019

Wie wil nou niet langer en vaker genieten van het buitenleven? Maak van uw achtertuin een verlengstuk van uw woning met een aanbouw veranda direct aan uw gevel. De montage van een dergelijke luifel is tegenwoordig helemaal niet ingewikkeld.

Benodigdheden:

  • Accuboormachine

  • Klopboormachine

  • Cirkelzaag

  • Hoekijzers

  • Schroeven en pluggen

  • Waterpas

Aluminium veranda
8 uur voorbereiden
24 uur klussen
€1500 - €8000
Complex
1
Overkapping grootte kiezen

Een 4 persoons eettafel met 4 stoelen kost al snel 3 bij 4 meter. Een loungeset met banken en stoelen neemt vaak al 4 bij 4 meter in. Bedenk dus vooraf wat u allemaal op terrasoverkapping wilt neerzetten. Bekijk ook wat optisch het mooist past in tuin. Heeft u een tuin van 10 meter diep, dan staat een overkapping langer dan 3 meter niet heel mooi meer in de ruimte. U kunt een aanbouw veranda zowel aan de zijkant als achterkant van uw huis plaatsen. 

2
Keuze materiaal, Hout of Aluminium

Heeft u beperkt budget? Dan is een houten luifel aan uw gevel een goede optie. Hout staat ook nog eens mooi. Als u hout goed vrij van uw terras houdt middels een betonpoer gaat het eveneens tientallen jaren mee. Tegenwoordig is Lariks Douglas hout erg populair. Dit is zowel in fijnbezaagd en luxe gladgeschaafd te koop. Aluminium is onderhoudsvrij en heeft een luxe uitstraling. Aluminium kunt u uitstekend combineren met glas of polycarbonaatplaten. De lichtgewicht polycarbonaat platen zijn ook heel geschikt voor lariks douglas hout draagconstructies.

Kiest u voor een terrasoverkapping aan uw gevel van lariks douglas hout? Kies dan uit bezaagd (licht ruw) lariks douglas hout voor een meer landelijke, robuuste uitstraling. Of ga voor glad geschaafde lariks douglas staanders en balken voor een superstrak resultaat. Het is maar waar u van houdt. Glad geschaafd hout is gemiddeld 25% duurder dan bezaagd. Bekijk hier lariks douglas balken en lariks douglas palen. Meest verkocht zijn de 12x12 cm dikte bezaagd en 14.5x14.5 cm glad geschaafd. Qua balken adviseren we balken met een dikte van minimaal 6 cm te kiezen, uw aluminium dragers van uw polycarbonaatplaten zijn dan mooi uit het zicht. 

3
Houten dak, glas of polycarbonaat

Welk dakmateriaal gaat u kiezen? Wilt u veel licht in uw woning behouden? Dan zijn glasplaten of polycarbonaatplaten een goede optie. Wel moet u dan het liefst 10 graden (16 cm per meter) afschot aanhouden. Ook wilt u aan de zijkant een doorloophoogte aanhouden van minimaal 220 cm. Zo heeft u niet het gevoel dat u moet bukken en een mooi ruimtelijk geheel. Heef u deze ruimte niet bij uw gevel? Dan is een plat dak de enige optie. Deze kunt u maken van glad geschaafde lariks douglas dakbeschot vellingdelen of bezaagde dubbel lip profielen. Dit zijn veer en groef planken die inelkaar schuiven, dit staat veel fraaier dan dat u tegen OSB of Underlayment platen moet aankijken. Maak uw platte dak waterdicht met EPDM folie (aanbevolen) of dakleer, beide bij Gadero verkrijgbaar. Vergeet niet een dakgootset toe te voegen aan uw bestelling. Golfplaten is ook een goedkope optie, deze platen zijn wel erg kwetsbaar.

4
Dak van Polycarbonaatplaten

Glasplaten zijn duur en behoorlijk zwaar. Daarom kiezen steeds meer mensen voor lichtgewicht polycarbonaatplaten. Deze sterke kunststof platen schijnen door zodat u voldoende daglicht in uw woning krijgt. De polycarbonaatplaten in melkwit opaal zijn populair, deze laten namelijk licht door maar beschermen ook tegen felle zonnestralen. U dient bij voorkeur 16 cm per meter afschot aan te houden, 8 cm per meter is echt het uiterste indien u niet anders kunt. Lees meer tips over een doorschijnend dak van polycarbonaatplaten hier.

Wist u dat er ook warmtewerende polycarbonaatplaten te koop zijn? Hierdoor is het al snel 5 graden koeler onder uw luifel. Echter deze warmtewerende polycarbonaatplaten hebben alleen nut als u een geheel dichte tuinkamer / serre gaat maken. 

5
Wanden dicht maken?

Heeft u op uw terras last van de wind? Maak de wand waar de wind vandaan dicht met Zweeds Rabat potdekselplanken op een raamwerk van 5x10 cm balken van lariks douglas. Deze Zweeds rabat planken hebben we zowel in 14.5 cm breed en extra breed 19.5 cm. Kies uit Geïmpregneerd of onbehandeld lariks douglas in blank of gespoten zwart. Voor een gezellige sfeer en Amerikaanse look is een balustradehek rondom uw aanbouw overkapping een aanrader.

6
Kant en klare aanbouw

Met onze handige aanbouw luifel sets bouwt u nog sneller een aanbouw veranda aan uw gevel. Bekijk deze pagina Aanbouw Veranda voor kant en klare aanbouw luifel sets van Lariks Douglas hout of luxe aluminium. Wilt u op maat een terrasoverkapping bouwen van hout? Bekijk dan de pagina met Lariks douglas voor bezaagde of glad geschaafde palen, planken en balken. Ook hebben we een handige stappenplan voor overkappingen op maat bouwen. Wij bezorgen in heel Nederland en België binnen enkele werkdagen, onder gunstige Thuiswinkel servicegaranties!

Aluminium veranda Expert Edition

Ook bieden wij een uitgebreide video waar wij een aanbouw veranda bouwen aan huis van lariks douglas hout en doorschijnende polycarbonaat platen.

Doe-het-zelf video - Lariks houten overkapping maken

Gerelateerde klustips van Gadero