Logo Gadero
service

Bedankt voor het aanvragen van een proefmonster!

Je weet welke houtsoort en welk profiel je gaat gebruiken voor je klusproject! Nu alleen nog de benodigde materialen uitrekenen. Om je te helpen hebben we een overzicht gemaakt met tips die je hiervoor kunt gebruiken!

Schutting uitrekenen 

Een schutting kun je op verschillende manieren maken. Wordt het een schutting met horizontale planken of toch verticale planken? Dit heeft bijvoorbeeld weer invloed op de tussenafstand van de palen.

Tips voor een horizontale schutting

Tips voor verticale schutting

tuin schutting Ipe plank schutting trellis

Vlonder uitrekenen 

De minimale tussenruimte van jouw vlonderplanken verschilt per houtsoort. Dit wordt weergegeven op de productpagina van je plank en op het bijgeleverde informatiekaartje over de door jou gekozen houtsoort. De onderstaande tips kun je gebruiken om o.a. de fundering uit te rekenen.

Tips voor een vlonder

Tips voor een vlonder met clips

Tips voor een dakterras

Fun deck WPC composiet multigrey dark 138mm houtnerf zijde

Wil je ook nog een trap aan je vlonder toevoegen? Bekijk dan onze video over een houten tuintrap maken.

Gevelbekleding uitrekenen 

Ook bij gevelbekleding zijn er verschillende mogelijkheden. Ga je voor gesloten of open gevelbekleding? Verticale of horizontale montage? Hieronder vind je alle tips voor het plaatsen van gevelbekleding.

Tips voor gevelbekleding

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit? We helpen je graag verder. Stuur een mail naar info@gadero.nl met een tekening van jouw klusproject met daarbij de lengtes en breedtes en het gewenste materiaal. 

Tuintrends 2022