Logo Gadero
inspiratieservice
Blog

4 redenen om te kiezen voor een blokhut op maat

Noëlle
Geschreven doorNoëlle

Bent u op zoek naar een luxe blokhut die aan al uw wensen voldoet? U kunt natuurlijk op zoek gaan naar een prefab tuinhuis met de juiste afmetingen. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf een tuinhuis op maat te maken.

Wilt u graag meer weten over de voor- en nadelen van een blokhut op maat? In deze blog vind u 4 redenen om te kiezen voor een op maat gemaakte blokhut.

blokhut-chappo sfeer

1. Past voor 100% in uw tuin

Waar prefab blokhutten een standaard afmeting hebben kiest u bij een samengestelde blokhut zelf de afmetingen. Door te kiezen voor een op maat gemaakt tuinhuis, stelt u volledig naar eigen wens de benodigdheden samen. Zo bent u er zeker van dat het blokhut voor 100% in uw tuin past en kunt u er volop van genieten. Wilt u bijvoorbeeld een maatwerk tuinhuis met overkapping maken over de hele breedte van uw achtertuin? Met een blokhut op maat kan dat!

2. Ruimte benutten

U benut de maximale beschikbare ruimte van uw tuin door de maten zelf samen te stellen. Maak een tuinhuis met opbergruimte voor uw gereedschap en tuinartikelen of ga voor een opbergruimte met overkapping. Met een op maat gemaakte overkapping benut u optimaal de ruimte die u ervoor wilt gebruiken.

opbergschuur red class wood

3. Verschillende mogelijkheden

Wanneer u uw tuinhuis zelf samenstelt heeft u een ruime keus aan mogelijkheden. Zo kiest u zelf voor de plaatsing van de ramen en deuren. Ook is het mogelijk om zelf te kiezen wat voor hout geschikt is voor uw blokhut. Kies bijvoorbeeld voor Lariks Douglas of Red Class Wood timmerhout. Beide houtsoorten hebben een warme uitstraling en zijn gemakkelijk te bewerken.

4. Volledig naar wens

Met een op maat gemaakte blokhut maakt u uw tuin compleet en volledig naar wens. Zo bepaald u zelf wat de afmetingen zijn, houtsoort, plaatsing van de ramen en de deuren. U kunt er zelfs voor kiezen om een overkapping aan uw blokhut te maken met glazen schuifdeuren, waar u heerlijk onder kunt zitten. Zo blijft u zeker jarenlang genieten van de blokhut van uw dromen!

Schuifwanden sfeer

Nadelen van een blokhut op maat

Er zijn natuurlijk ook een paar nadelen van het op maat laten maken van uw eigen blokhut. Zo ligt de prijs vaak hoger en is het niet mogelijk om de blokhut in te ruilen vanwege het maatwerk. In vergelijking tot prefab overkappingen bent u meer tijd kwijt aan het uitzoekwerk voor het samenstellen van uw overkapping.

Handige tips

Gaat u uw eigen blokhut maken? Dan kunt u kiezen voor diverse soorten dakbedekking. Kies bijvoorbeeld voor een aanbouw met doorschijnend polycarbonaat, zo geniet u van de prachtige lichtinval. Of maak mooie dichte wanden met blokhutprofielen of Zweeds Rabat. Om het hemelwater goed weg te laten lopen is het aan te raden om dakgoten te monteren.

Gadero-Olaug-16 1 (1)

Zorg ervoor dat de blokhut op een stevige fundering wordt geplaatst en de ondervloer waterpas is. Een scheve ondervloer is te merken tijdens het monteren van ramen en deuren en kan daardoor complicaties opleveren.

Om de levensduur van uw blokhut te verlengen kunt u het hout behandelen met olie of beits. Of kies voor geïmpregneerd hout. Gebruikt u Lariks Douglas hout voor het maken van uw tuinhuis? Dan raden wij aan om de palen op betonpoeren te monteren. Zo zorgt u ervoor dat Lariks Douglas staanders niet blijvend nat worden. Ons advies is om het hout minimaal 10 cm boven de grond te verwerken.

Wilt u graag meer tips en adviezen voor het monteren van een blokhut op maat? Bekijk onze handige klustips of neem een kijkje bij Gadero TV.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is dit de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gerelateerde blogs van Gadero