Logo Gadero
service
Blog

Thermo Fraké: Ontdek de charme van Afrikaans Eiken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst07-06-2019

Thermisch gemodificeerd Fraké is een nog vrij onbekende houtsoort in Nederland, maar wint steeds meer aan populariteit. Thermo Fraké heeft dan ook veel voordelen: het is duurzaam, stabiel en heeft een levendig uiterlijk. Door de bijzondere uitstraling en de lange levensduur staat Fraké ook wel bekend als Afrikaans Eiken. Deze houtsoort is dan ook echt voor de liefhebbers van karakteristiek hout. 

Thermo frake noir gevelbekleding

Thermo Fraké is verkrijgbaar in verschillende profielen en geschikt voor veel verschillende toepassingen. Zo maakt u een van deze houtsoort een gevel of vlonder. Meer weten over de bijzondere thermo Fraké? Lees dan verder!

Voordelen Fraké hout

Fraké hout op zich is niet zo duurzaam, maar heeft door de thermische modificatie een levensduur van zo’n 25 tot 30 jaar. Thermo Fraké wordt vaak vergeleken met thermo Ayous, maar fraké is harder en heeft een levendiger uiterlijk. Planken van thermo fraké hebben een hele eigen structuur met noestjes, vlammen en pinholes. Dit geeft deze houtsoort een authentieke en natuurlijke uitstraling, die wel een beetje doet denken aan eikenhout. Door de thermische modificatie krijgt het hout een warme bruine kleur en het heeft een fraaie vergijzing. Fraké hout ziet u onder andere terug in gevelprofielen en vlonderplanken. Zo maakt u met deze houtsoort een duurzame gevel, opvallende erfafscheiding of lichtgewicht vlonder. 

Frake thermisch vergrijsd

Milieuvriendelijke keuze

Thermo Fraké is op twee manieren een hele verantwoorde keuze. Ten eerste groeit deze houtsoort ontzettend snel. Een boom is na 25 jaar al volgroeid en klaar om gekapt te worden. Door de thermische modificatie gaat deze houtsoort met gemak 25 jaar of langer mee. De levensduur van de planken komt dus overeen met de groeiduur van de boom. Dit maakt de duurzame cirkel compleet. Bovendien is thermisch modificeren een milieuvriendelijk proces, waar geen chemicaliën aan te pas komen. Hierdoor is thermo fraké een hele goede optie voor iedereen die duurzaam en ecologisch verantwoord wil bouwen.

Bij Gadero vindt u niet alleen thermo Fraké. Wij bieden ook thermisch gemodificeerd grenen en vuren als budget optie of thermo Ayous als u van hout met een iets rustigere uitstraling houdt. In de onderstaande video laten we zien hoe u thermische gemodificeerd Fraké blind monteert voor een luxe vlonder.