Logo Gadero
service
Blog

Weinig ruimte? 5 tips om toch het kerstgevoel te creëren!

Gadero logo
Geschreven doorHanneke

Een kleine woonruimte ervaart u over het algemeen niet als een probleem, tot het kerst is en u overal grote kerstbomen ziet staan. Zo’n grote boom is wel heerlijk voor de kerstsfeer, maar helaas geen optie voor u. Toch hoeft dit geen probleem te zijn! Er zijn namelijk meer manieren om het kerstgevoel te creëren! Wat dacht u van wat gezellig kerstgroen op tafel, een houten kerstboom of een boom aan de muur? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Benieuwd naar alle creatieve oplossingen om kerst in een kleine ruimte te vieren? Lees dan verder en ontdek onze 5 tips voor het kerstgevoel in een kleine ruimte.

kerstfsfeer kleine ruimte

1. Aan de slag met kerstgroen

U heeft dan misschien geen ruimte voor een kerstboom, dat betekent niet dat u geen kerstgroen in huis kunt halen. Zo heeft u toch nog de heerlijke dennengeur in huis, zonder dat er een hele boom hoeft te staan. Met kerstgroen kunt u ook leuke dingen doen. Zo staat het gezellig in een mooie vaas op tafel of maakt u een soort ‘mini kerstboom’ in de vensterbank. Door wat kerstlampjes en kerstdecoratie maakt u het helemaal een vrolijk geheel. U heeft dan misschien geen kerstboom in huis staan, maar wel de geur en het gevoel van een dennenboom. Kerstgroen is bovendien eenvoudig overal te verkrijgen!

kerstgroen kerstversieringen

2. Gebruik guirlandes

Met een guirlande van kerstgroen creëert u eenvoudig kerstsfeer in huis. Deze kerstslingers hangt u over elk beschikbaar oppervlakte. Dat kunnen keukenkastjes, spiegels of TV-meubels zijn. Ook trapleuningen, de rand van de bank of de vensterbank lenen zich goed om versierd te worden met een guirlande. Het groen van de guirlandes zorgt overdag voor het kerstgevoel en als u dan ‘s avonds de lampjes aandoet wordt dit alleen maar versterkt.    Guirlandes kunt u zelf maken van kerstgroen en wat kerstverlichting. Niet zo handig? Dan kunt u ook kiezen voor een guirlande van kunst kerstgroen. Het voordeel van een kunstgroen guirlande is dat deze lang meegaat, dus dat u deze meerdere jaren achter elkaar kunt gebruiken. Bij Gadero vindt u extra grote guirlandes met verlichting voor extra kerstsfeer.

Dakota-Garland-LED-540-cm

3. Houten kerstboom

Een echte kerstboom past dan misschien niet in uw woonkamer, voor een houten variant is er misschien wel plek. Houten kerstbomen zijn er in alle soorten en maten, waardoor er altijd wel een geschikt is voor uw ruimte. Een houten kerstboom heeft een sfeervolle uitstraling, die precies bij deze tijd van het jaar past. Bovendien is een houten kerstboom ook in het populaire steigerhout verkrijgbaar, wat het een geliefde aanwinst in de woonkamer maakt. Gadero heeft houten kerstbomen van verschillende houtsoorten, zodat er altijd één bij uw smaak past.   Houten kerstbomen zijn bovendien uitgerust met handige plankjes, die u naar hartelust kunt vullen met kerstdecoratie. Veel mensen kiezen voor een combinatie van waxinelichtjeshouders, beeldjes en kerstballen. De toevoeging van kerstlampjes maakt het geheel helemaal compleet! Zo heeft u geen kerstboom nodig om uw kerstdecoratie te gebruiken. 

Kerstboom steigerhout dicht led verlichting 170cm

4. DIY takkenboom aan de muur

Voor mensen met echt weinig ruimte is een kerstboom aan de muur de ideale oplossing. Dan maakt u pas echt een kerstboom die weinig ruimte inneemt. Er zijn veel verschillende manieren om een kerstboom aan de muur te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een paar takken, die u van klein naar groot hangt en aan elkaar vastmaakt met wat touw. Deze populaire takkenkerstboom zien we steeds meer terug met kerst. Ook kunt u de vorm van een kerstboom met kerstverlichting maken of maak een kerstboom met alle leuke kerstkaarten die u krijgt. Een kleine ruimte dwingt u misschien om wat creatief te zijn, maar er zijn genoeg leuke manieren te bedenken om een alternatieve kerstboom te maken.    Geen zin om decoratie direct aan de muur te plakken? Gebruik dan ons plaatmateriaal om een kerstboom op te maken en hang die vervolgens aan de muur. Het leuke is dat u hem op die manier ook vaker kunt gebruiken!

5. Maak het gezellig met kerstverlichting

Eigenlijk wordt elke ruimte leuker met kerstverlichting. Door wat kerstlampjes op te hangen haalt u al direct de kerstsfeer in huis. Meestal vindt u kerstverlichting terug in de boom, maar deze lichtjes zijn voor meer doeleinden te gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld geen ruimte voor een kerstboom, maar wel andere kamerplanten? Versier die planten dan gezellig met lampjes en hang er wat kerstdecoratie in! Zo heeft u toch nog het kerstboom gevoel in huis. Of leg kerstlampjes in de vensterbank of op de kast om voor wat extra kerstsfeer te zorgen. Zo heeft u het binnen no time kerstig in huis. 

kerstverlichting gezellige decoratie

Gadero biedt u alles om de kerstsfeer in huis te halen, ook als u maar beperkt de ruimte heeft! Bekijk bijvoorbeeld onze kerstversiering of kerstverlichting en maak uw woonruimte gezellig deze kerst. 

Mis niets van Gadero! Blijf op de hoogte van de laatste trends, tips en acties

Bij Gadero is het motto duidelijk: buiten genieten, binnen handbereik. Blijf op de hoogte via onze sociale media platforms. Bekijk de mooiste sfeerfoto's via onze Instagram pagina, doe inspiratie op voor uw schutting of vlonder via Pinterest, ontdek leuke feitjes en speciale acties via Facebook en abonneer u op Gadero TV voor doe-het-zelf klustips, product spotlights en meer! 

Gerelateerde blogs van Gadero