Logo Gadero
service
Blog

De 6 leukste Nederlandse kersttradities

Gadero logo
Geschreven doorHanneke

December staat bekend als de gezelligste maand van het jaar en niet voor niets! Bij al die leuke feestdagen horen ook gezellige tradities. Zo zet u met het hele gezin de kerstboom op en speelt u spelletjes. Bovendien is het ook de tijd van cadeautjes, kerstpakketten en mooie kerstversiering buiten. Allemaal tradities waar u het hele jaar naar uit kunt kijken!

Kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken voor deze feestmaand? Hieronder zetten we de 6 leukste Nederlandse kersttradities op een rijtje, zo komt u direct in de stemming!

Kerstmis vieren kersttradities

1. Adventskalenders

Adventskalenders zijn er in vele soorten en maten. Origineel was het een hulpmiddel voor christelijke families in de adventstijd, zodat er met het gezin naar kerstmis toe geleefd kon worden. Tegenwoordig zijn de adventskalenders losgekomen van het christelijke geloof en ziet u ze in steeds meer Nederlandse huishoudens terug. Heel leuk ook, want zo’n kalender geeft u elke dag een verrassing in de 24 dagen voor kerst. Dat kan chocolade zijn, maar ook kleine cadeautjes of ander snoepgoed. 

Advent kalander DIY kersttraditie

Een adventskalender kunt u kopen, maar ook heel eenvoudig zelf maken! Maak er bijvoorbeeld een van hout met uitneembare bakjes of hang zakjes met leuke knijpers aan een waslijn.

2. Samen kerstboom versieren

Het moment dat Sinterklaas op de stoomboot naar huis stapt is voor veel gezinnen het moment om de kerstboom op te gaan tuigen. Voor veel mensen is het een traditie om dit samen te doen. Het leukste is dat er versiering van zolder komt waarvan u misschien niet wist dat u het had of waar u als gezin bijzondere herinneringen aan heeft. Blijkt dat u bij het versieren toch een beetje weinig kerstballen te hebben? Bij Gadero vindt u veel onbreekbare kerstversiering. Ideaal als u kleine kinderen of huisdieren heeft. Ook brengt u met deze mooie plastic kerstversiering uw kantoor binnen no time in de kerststemming.

versierde kerstboom kersttraditie

Geen zin om zelf te versieren? Ook daar kan Gadero bij helpen. Het is namelijk ook mogelijk om uw kerstboom door ons te laten versieren! Zo heeft u er zelf geen werk van en is uw bedrijf binnen no-time in de kerstsfeer.  

3. Kerstpakket ontvangen

Het is elk jaar weer iets om naar uit te kijken: het kerstpakket! Een kerstpakket kan van alles zijn, van lekker eten tot spelletjes en van boeken tot cadeaubonnen. Wilt u het als werkgever een keertje anders doen? Dan kunt u ook denken aan een kerstboom als kerstpakket! Zo is een houten kerstboom enorm populair en natuurlijk hartstikke leuk om te krijgen. Bij Gadero helpen wij u graag met het verzorgen van een leuk kerstpakket. Dat kunnen echte kerstbomen of houten kerstbomen met of zonder versiering zijn. 

kerstpakket kerstcadeau

4. Foute kersttruiendag

Foute kersttruiendag wordt op steeds meer scholen en werkplekken een gewoonte. Overgewaaid uit Amerika wint deze relatief nieuwe traditie steeds meer terrein. Het is ook grappig om te zien welke foute truien uw collega’s hebben weten op te duikelen. Zo zijn er nu truien met lampjes of 3D-effecten of truien die een liedje spelen. Meestal is foute kersttruiendag op de derde vrijdag van december, dus in de week voor de kerstvakantie, maar dit wil per bedrijf of organisatie nog wel verschillen.  

Foute kersttrui traditie

5. Straat versieren

Waar het lang goed genoeg was om wat lampjes in het boompje voor uw huis te plaatsen, komt u daar tegenwoordig bijna niet meer mee weg als het gaat om kerstversiering voor uw huis. Het kan bijna niet op met alle pracht en praal die u ziet verschijnen in de decembermaand. Van rendieren voor een slee tot een levensgrote kerstman, het komt allemaal voorbij. Zoekt u zelf nog iets om mooie lichtcreaties mee te maken? Bij Gadero bieden wij veel kerstverlichting geschikt voor buiten. Zo kunt u uw voortuin een gezellige uitstraling geven in deze donkere decembermaand en niet onderdoen aan de buren. 

kerstversiering straat

6. Spelletjes spelen

Spelletjes spelen, het is helemaal terug van weggeweest! Nu we ook iets beperkt zijn in ons doen en laten is er ook niets leuker dan met vrienden of familie samen een spelletje te doen. Waar dit vroeger nogal stoffig was, wordt er nu lustig op los gespeeld. U heeft zelf vast ook wel een favoriet spelletje wat u graag speelt tijdens de feestdagen. Of misschien gaat u wel met het hele gezin om tafel zitten om een puzzel te maken. Voor al die spelletjes en grote puzzels heeft u natuurlijk wel een mooie eettafel nodig om allemaal aan te zitten. Bij Gadero vindt u veel mooie hardhouten eettafels voor binnen en buiten. Zo kunt u er het hele jaar door van genieten!

spelletjes spelen tafel

Wat uw favoriete kersttraditie ook is, bij Gadero vindt u alles om van kerst een groots succes met maken! Bekijk al onze kerstbomenkerstversiering en kerstverlichting om kerst groots te vieren dit jaar.

Mis niets van Gadero! Blijf op de hoogte van de laatste trends, tips en acties

Bij Gadero is het motto duidelijk: buiten genieten, binnen handbereik. Blijf op de hoogte via onze sociale media platforms. Bekijk de mooiste sfeerfoto's via onze Instagram pagina, doe inspiratie op voor uw schutting of vlonder via Pinterest, ontdek leuke feitjes en speciale acties via Facebook en abonneer u op Gadero TV voor doe-het-zelf klustips, product spotlights en meer! 

Onze bijbehorende producten