Logo Gadero
service
Blog

5 creatieve manieren om zelf een kerstboom te maken!

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst27-11-2020

Kerst is voor u niet compleet zonder kerstboom, maar dit jaar gaat u het anders aanpakken. U gaat uw eigen kerstboom maken! Het goede nieuws is dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf een kerstboom van hout te knutselen. Ook is het nog eens een leuke bezigheid in de decembermaand om samen te doen. Bovendien hoeft een DIY kerstboom niet te betekenen dat u geen ‘gewone’ kerstboom in huis heeft. Maak het gewoon extra kerstig door beide te doen!

houten kerstboom met led zwart

Kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken voor uw DIY kerstboom? Hieronder hebben we 5 creatieve manieren om zelf een kerstboom te maken voor u op een rijtje gezet. Lees dus snel verder en ga zelf aan de slag!

1. Losse planken kerstboom

Steigerhout in huis blijft mateloos populair. Dit hout is niet alleen geschikt voor meubels, het is ook erg mooi voor decoratieve toepassingen zoals een kerstboom! Met steigerhouten planken maakt u eenvoudig zelf een kerstboom. Bovendien bent u snel klaar. Wel zo handig, want het is al zo druk in december. Het enige wat u nodig heeft zijn een paar planken, een balk en een voet. Daarnaast nog een paar schroeven, een accuboor en een zaag en u kunt aan de slag. Bent u geen fan van de uitstraling van steigerhout? U kunt deze boom natuurlijk met elke soort planken maken, wat dacht u bijvoorbeeld van hardhouten planken of het luxe thermisch gemodificeerd fraké voor uw kerstboom?

luxe kerstboom frake

Het voordeel van een boom van losse planken is dat deze maar weinig ruimte inneemt, dus ideaal als u klein woont. Lees onze blog voor meer tips voor kerstsfeer in weinig ruimte

2. Kerstboom van plaatmateriaal

Als u iets wil doen wat u echt bij niemand anders in huis ziet, dan kiest u voor een kerstboom van plaatmateriaal. Maar plaatmateriaal ziet er toch helemaal niet gezellig uit? Op het dak van een overkapping misschien niet, maar met kerst kunt u hier leuke dingen mee doen. Het enige wat u nodig heeft is een figuurzaag en een tekening van een boom. Trek de boom over op de plaat en snijd deze vervolgens uit. U kunt de hele boom uitsnijden, maar het heeft een nog mooier effect als u alleen de lijnen van de boom uitsnijdt en de binnenkant laat zitten. Vervolgens plaatst u een sfeerlichtje achter het plaatmateriaal en voilà: u heeft een unieke zelfgemaakte kerstboom in de woonkamer!

patronen voor kerstboom plaatmateriaal

*gebruik bijvoorbeeld een van de bovenstaande patronen om op het plaatmateriaal te tekenen.

Meer inspiratie voor het zelf maken van kerstdecoratie? Lees dan ook onze blog met DIY tips voor het zelf maken van houten kerstversiering

3. Takken kerstboom

Voor een zelfgemaakte kerstboom hoeft u soms niet eens materiaal te kopen. Een middag goed zoeken in het bos kan al genoeg zijn. Met wat dikke takken van verschillende lengtes maakt u namelijk een hele originele kerstboom, die u gewoon aan de muur hangt. Bind de takken met een leuk touw aan elkaar en versier het geheel met nog wat kerstballen en lichtjes en u bent klaar! Het voordeel van deze kerstboom is dat het weinig handigheid en (bijna) geen gereedschap vereist. Bovendien hangt u hem gewoon aan de muur, handig in kleine ruimtes dus!

houten kerstboom van takken

4. Kerstboom van Bollenkisten

Bollenkistjes zijn altijd gewild bij de fanatieke DIY'er. Er zijn namelijk genoeg leuke en sfeervolle toepassingen voor deze kistjes te bedenken. Zo maakt u er bijvoorbeeld een hele leuke kerstboom van. De bollenkistjes hebben allemaal verschillende formaten, waardoor u kunt spelen met de opstelling van uw kerstboom. Bovendien zijn deze kratjes goed te versieren met allemaal soorten kerstdecoratie, van kerstballen en kerstverlichting tot lichtgevende letters en beeldjes. U kunt het zo uitbundig maken als u zelf wilt. Zo'n kerstboom van bollenkisten kunt u natuurlijk zelf bij elkaar sprokelen, maar bij Gadero bieden we u ook een kant-en-klaar pakket, zodat u direct aan de slag kunt met uw eigen DIY kerstboom.

5. Kerstboom van sloophout

Heeft u nog wat houten planken of een pallet over? Dan kunt u daar ook een leuke kerstboom van maken. Misschien niet groot genoeg om als ‘volwaardige’ kerstboom te dienen, maar wel leuk als kerstboom erbij. Bijvoorbeeld voor in de vensterbank of boekenplank. Door de losse planken in verschillende lengtes te zagen en op een houten balk vast te schroeven creëert u het beeld van een kerstboom. Verf het geheel in een leuk kleurtje, hang er wat kerstversiering in en u bent klaar! Perfect voor de bescheiden doe-het-zelver.

kerstboom van sloophout

Om u te helpen met het maken van een houten kerstboom hebben wij ook een uitgebreide klustip geschreven, waarbij we u precies uitleggen hoe u dit doet. Of bekijk de onderstaande video! Ziet u een houten kerstboom wel zitten, maar vindt u het toch wel veel werk om dit zelf te doen? Kijk dan ook bij onze kant-en-klare varianten of steigerhouten kerstbomen

Mis niets van Gadero! Blijf op de hoogte van de laatste trends, tips en acties

Bij Gadero is het motto duidelijk: buiten genieten, binnen handbereik. Blijf op de hoogte via onze sociale media platforms. Bekijk de mooiste sfeerfoto's via onze Instagram pagina, doe inspiratie op voor uw schutting of vlonder via Pinterest, ontdek leuke feitjes en speciale acties via Facebook en abonneer u op Gadero TV voor doe-het-zelf klustips, product spotlights en meer!