Logo Gadero
service
Blog

Welke kerstboom kiezen?

Gadero logo
Geschreven doorHanneke

Het is weer bijna kerst! En wat is kerst zonder kerstboom? Tijd dus om de ideale boom uit te zoeken. Hoe die eruit ziet verschilt per persoon. De ene houdt van een traditionele echte kerstboom, terwijl de ander dit jaar voor een houten kerstboom gaat. Gelukkig kunt u bij Gadero uw hart ophalen als het om kerstbomen gaat! Wij hebben voor iedere kerstfan een geschikte boom.

Maar welke kerstboom kiest u? Om de keuze wat eenvoudiger te maken hebben wij de verschillende keuzes hieronder voor u op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek de perfecte kerstboom voor u!

vrolijk kerstfeest

Waarom een kerstboom met kerst?

Voor veel mensen is het pas kerst als de kerstboom staat. Maar waar komt dit gebruik eigenlijk vandaan? Daar verschillen de verhalen over. Over het algemeen is iedereen het erover eens dat het een gebruik is wat we van de Germanen hebben overgenomen. Zij gebruikten bomen die het hele jaar groen blijven, zoals de dennenbomen die wij als kerstboom gebruiken, om het midwinterfeest te vieren. Later, in de 16e eeuw, zijn de geboorte van Jezus en het feest van het licht aan elkaar gekoppeld. Beide staan immers symbool voor nieuw leven. De kerstboom is ook gebleven en is voor veel mensen belangrijk tijdens het kerstfeest. 

Kerstboom kunstboom versierd kerst

In onze blog ‘Wat heeft een kerstboom met kerst te maken?’ leest u meer over de oorsprong van de kerstboom.

Wat voor kerstboom kopen?

Even terug naar de huidige tijd. U gaat een kerstboom uitzoeken, maar weet nog niet welke u wilt kiezen? Grofweg heeft u dan de keuze uit 3 opties: Een echte kerstboom, een kunstkerstboom of een houten kerstboom. Al deze opties hebben hun eigen voor- en nadelen. 

Echte kerstboom 

De echte kerstboom is er in verschillende soorten. Het lijkt alsof een kerstboom gewoon een groene naaldboom is, maar er zijn veel verschillende naaldbomen met andere eigenschappen. Veelvoorkomende kerstbomen zijn de groene spar, omorika spar, zilverspar en Nordmann kerstbomen. Bij Gadero bieden we alleen de Nordmann spar aan. Deze boom valt in het hogere prijssegment, maar is ook wel een van de betere kerstbomen. De Nordmann staat bekend om de zachte naalden, perfecte vorm en volle onderkant. Dat maakt deze spar ongekend populair als kerstboom. Bekijk ook de onderstaande video voor meer voordelen van de Nordmann spar!

Kerstboom Spotlight: Nordmann kerstboom
play video

Het voordeel om te kiezen voor een echte boom is de natuurlijke uitstraling van de boom en de heerlijke geur. Hiermee haalt u direct het kerstgevoel in huis. Nadeel is wel dat een echte kerstboom zijn naalden uiteindelijk verliest, dus dat vereist wat schoonmaakwerk.

Voordelen echte kerstboom:

 • Mooie authentieke boom

 • Volle kerstboom

 • Aantrekkelijk geprijsd

 • Ruikt lekker

 • Geeft veel sfeer in huis

Nadelen echte kerstboom:

 • Verliest naalden

 • Kan prikken 

En echte kerstboom kopen? Bij Gadero bent u aan het juiste adres voor grote echte kerstbomen! Wij hebben Nordmann sparren van 2 tot wel 4 meter in ons assortiment.

Kerstboom versiering

Kunstkerstboom

Niet alleen in het aanbod echte kerstbomen heeft u een enorme keuze, ook in het kunstkerstbomen assortiment valt er genoeg te kiezen. De belangrijkste keuze bij een kunstkerstboom is het materiaal. De kunststof waarvan een boom gemaakt is maakt veel uit voor de uitstraling, maar ook voor de prijs van de boom. De meest luxe kerstbomen zijn gemaakt van PE kunststof, terwijl goedkope kunstkerstbomen uit PVC bestaan. De ideale middenweg tussen prijs en uitstraling is een kunstkerstboom van PE/PVC. Hierbij wordt het beste van beide werelden gecombineerd.

play video

Het voordeel van een kunstkerstboom is dat ze altijd groen blijven en dat ze geen naalden verliezen. Dit scheelt een hoop troep! Het nadeel is wel dat een kunstkerstboom redelijk prijzig is, zeker als u er eentje wil die in de buurt van het origineel komt. En u mist natuurlijk de heerlijke dennengeur in huis.    Voordelen kunstkerstboom:

 • Verliest geen naalden

 • Blijft altijd groen

 • Is meerdere jaren te hergebruiken

 • Verkrijgbaar met ingebouwde verlichting

 • Makkelijk op te zetten en af te breken

Nadelen kunstkerstboom:

 • Prijzig

 • Ziet er niet altijd even ‘echt’ uit

Kunstkerstboom kopen? Bij Gadero vindt u verschillende grote kunstkerstbomen in alle prijsklasses, voor onze zakelijke klanten hebben we zelfs mega kerstbomen tot 10 meter in ons assortiment. 

kunstkerstboom versierd kerst

Houten kerstboom

Houten kerstbomen zijn echt een trend met kerst. Waar u eerst vaak een kleine houten kerstboom in de vensterbank of op de bijzettafel zag staan, kiezen nu steeds meer mensen voor een grote houten boom. Vooral de steigerhouten variant is hierbij populair. Niet zo gek ook, want dit hout heeft een sfeervolle uitstraling die precies bij deze tijd van het jaar past. Houten kerstbomen zijn ook gegarandeerd een blikvanger in de woonkamer. Ideaal voor iedereen die geen zin heeft in gedoe met naalden, maar ook geen fan is van kunstkerstbomen. Lees ook onze blog waarin we meer vertellen over alle voordelen van een houten kerstboom.

Kerstboom steigerhout dicht led verlichting 170cm

  Houten kerstbomen hebben als voordeel dat ze echt opvallen. Perfect als u een statement wil maken met kerst. Bovendien zijn ze ook geschikt voor de kleinere woonkamer. Het nadeel van deze bomen is dat het toch geen 'echte' kerstbomen zijn. Niet geschikt dus voor de traditionele kerstvierder.   Voordelen houten kerstboom:

 • Verliest geen naalden

 • Met plankjes om te decoreren

 • Echte blikvanger

 • Verkrijgbaar in veel verschillende houtsoorten

 • Geschikt voor kleinere ruimtes

Nadelen houten kerstboom:

 • Geen traditionele ‘groene’ kerstboom

 • Beperkte ruimte voor versiering 

Nu u uw perfecte kerstboom gevonden hebt is het tijd om deze te versieren! Bij Gadero vindt u alles om van kerst een groots feestje te maken. Dat zijn dus niet alleen kerstbomen, maar ook aan kerstversiering en verlichting. Zo bent u in één keer klaar om kerst te vieren.

Gerelateerde blogs van Gadero