Logo Gadero
service
Blog

Waarom een houten kerstboom?

Gadero logo
Geschreven doorHanneke

Zoekt u iets anders dan de standaard kerstboom om deze kerst op te zetten? Kies dan voor een houten kerstboom! De houten kerstbomen van Gadero krijgt u als semi-bouwpakket geleverd, dus u hoeft ze niet zelf te maken, alleen even de voet en plankjes monteren. Bovendien heeft een houten kerstboom veel voordelen! U bent bijvoorbeeld niet tot april naalden aan het opruimen en kunt jarenlang genieten van een mooie boom.

Meer weten over de voordelen van onze houten kerstbomen? Lees dan verder!

Houten kerstboom in woonkamer

Voordelen van een houten kerstboom:

  • Gemak

  • Sfeervol, smaakvol en eigentijds; altijd eentje die bij u past

  • Geen dennennaalden

  • Geen takjes uitvouwen

  • Eenvoudig op te zetten en op te bergen

  • Gemaakt door een Nederlandse meubelmaker

  • Jarenlang een mooie boom

Gemak van een houten kerstboom

Het bestellen van uw houten kerstboom is makkelijk, wij brengen hem bij u thuis. En daarnaast heeft u geen gedoe bij het opzetten van uw kerstboom. Voor de eerste keer de kerstboom opzetten heeft u iets langer tijd nodig, zo plaatst u zelf de voet en de plankjes en voet. Maar wanneer dat geregeld is staat de kerstboom binnen 2 minuten in uw woonkamer!

Sfeervol, smaakvol en eigentijds

Een houten kerstboom past in elke stijl woonkamer; zowel landelijk, industrieel, modern, scandinavisch als minimalistisch. En niet alleen de boom geeft een behaaglijk gevoel ook de accessoires geven een mooi finishing touch aan de boom. Zo creeert u de perfecte kerstsfeer in uw woonkamer. 

Blank houten kerstboom modern

Een kerstboom zonder rommel

Eén van de grootste ergernissen van een echte kerstboom is toch wel de naalden die je tot diep in de zomer overal in huis vindt. Bovendien is het nog wel een gedoe om een kerstboom in huis te krijgen en daarna ook vooral weer uit huis te krijgen. Dus hoewel een echte kerstboom er heel leuk uitziet en ook zeker zijn goede kanten heeft, bespaart u uzelf een hoop gedoe door te kiezen voor een houten kerstboom. En u hoeft er niets voor in te leveren, want net als echte kerstbomen zijn houten kerstbomen er in alle soorten en maten!

Kerstboom voor grote en kleine woonkamer

Een kerstboom voor een kleine woonkamer vinden kan best een zoektocht zijn, maar een houten kerstboom past altijd. Zo zijn er kleine houten kerstbomen die u voor het raam zet of mooie steigerhouten kerstbomen van 150 cm hoog voor in de woonkamer. Heeft u iets meer ruimte? Dan is een 3D-kerstboom iets voor u! Deze kerstboom lijkt qua vorm ook het meest op een echte kerstboom. Deze kerstboom bestaat uit latten die u uitvouwt zodat u een mooie volle houten boom krijgt. Deze bomen zijn er in alle kleuren, van grey wash en wit tot zwart en steigerhout grijs. En deze houten kerstbomen worden allemaal hier op Nederlandse bodem door een meubelmaker gemaakt.

Blank houten kerstboom landelijk

Houten kerstboom of kunstkerstboom?

Nu hoor ik u denken: dit zijn toch dezelfde voordelen als die van een kunstkerstboom? Tot op dit punt is dit inderdaad waar, maar een houten kerstboom heeft nog meer voordelen. Zo heeft u jarenlang een mooie boom, terwijl een kunstkerstboom na een aantal jaar toch wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Bovendien is een houten boom zeer eenvoudig op te zetten. Alleen als u hem de eerste keer in huis haalt dient u even de voet eronder te schroeven, maar daarna kunt u hem zo op zolder of in de garage zetten en hem met kerst weer tevoorschijn halen. Geen ingewikkelde bouwpakketten dus of eindeloos takken uitvouwen tot u de juiste vorm gevonden heeft. 

Tigerwood houten kerstboom kerstversiering

Houten kerstboom versieren

Een houten kerstboom versieren is een van de leukste dingen om te doen, omdat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Door de houten plankjes kunt u veel meer in de houten kerstboom plaatsen, want de takken van een kerstboom kunnen nu eenmaal niet zoveel gewicht aan. Zo versiert u een houten kerstboom niet alleen met kerstballen, lichtjes en slingers, maar plaatst u er ook beeldjes of waxinelichtjeshouders in. Dan is uw houten kerstboom zeker de blikvanger in uw woonkamer dit kerstseizoen!   Krijgt u al zin om uw eigen houten kerstboom op te tuigen? Koop dan ook bij Gadero uw kerstversiering en kerstverlichting. Toch niet helemaal overtuigd? Bekijk dan ook onze echte kerstbomen en kunstkerstbomen.   

Gerelateerde blogs van Gadero