#226 Complete moderne tuinmetamorfose

In deze nieuwe aflevering van Gadero TV #226 laat Ronny u een complete tuinmetamorfose zien. Voor deze tuin is een vlonder gemonteerd, een schutting geplaatst en zijn er tegels gelegd voor het terras.

Vlonder van Padouk Hardhout 2.1 x 14.5 cm terrasplanken

Het vlonderterras welke u in deze video heeft kunnen zien bestaat uit een vlonder van Padouk hout. Het gaat hier om 2.1 x 14.5 cm Padouk Hardhout met inkeping voor B-fix clips, deze hebben duurzaamheidsklasse 1 en staan bekend om mooie vergrijzing. Ook na de vergrijzing blijft de vlam structuur van deze planken nog zichtbaar, iets wat alleen bij deze soort voorkomt. De ondergrond van het terras bestaat deels uit een betonplaat en deels uit kleigrond. Voor de kleigrond is daarom gebruik gemaakt van piketpalen (hoe u die monteert kunt u bekijken in Gadero TV #36) en op de betonplaat wordt gebruik gemaakt van terrasdragers

Padouk planken kennen weinig werking en nemen bijna geen vocht en vuil op. Doordat het Padouk weinig werkt, is gekozen voor een minimale tussenruimte. De B-fix clips voor de montage van de planken dient u zelf nog mee te bestellen en worden geleverd met speciale schroeven. Bekijk aflevering #88 van Gadero TV om te zien hoe u precies B-fix clips monteert. Let er ook op dat u wel start- en eindclips meebesteld! Deze worden niet standaard meegeleverd. 

Padouk vlonder met b-fix clips

Schutting van Rabat

Behalve een vlonderterras is er ook een nieuwe schutting geplaatst. Deze schutting van Rabat is verticaal geplaatst en heeft een hoogte van 180 cm. Voor deze schutting is gebruik gemaakt van een Triple blokprofiel Grenen geïmpregneerd met een lengte van 360 cm. Voor een mooi doorlopend geheel is ook de poort bekleed met hetzelfde profiel.

Wanneer u de schutting plaatst dient u rekening te houden met het hoogteverschil. In deze video is er daarom voor gekozen om beschoeiing planken te plaatsen om dit op te lossen. Voor het frame van de schutting is gebruik gemaakt van Azobe Hardhouten palen van 7 x 7 cm en 4.5 x 7 cm hardhouten balken. De balken worden onderin, middenin en bovenin geplaatst. Deze worden vastgeschroefd met 4x50 mm RVS 410 schroeven met een Torx kop. 

Als u de deur gaat plaatsen, zorg dan ook dat u een bovenliggende balk monteert boven de deur. Zo voorkomt u dat de palen bij de deur niet naar elkaar toe trekken en uw deur gaat hangen. 

Alternatieven
Heeft u liever een andere houtsoort dan geïmpregneerd rabat voor uw schutting? U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld hardhouten schuttingplanken of thermisch gemodificeerde schuttingplanken. Houd er wel rekening mee dat dit iets brozer is dan geïmpregneerd hout, maar wel duurzamer.

Schutting geïmpregneerd rabat

Tegelterras

Voor een gedeelte van de tuin is er gekozen om tegels neer te leggen. Daarbij is gebruik gemaakt van keramische terrastegels van Geoceramica met een afmeting van 60 x 60 x 4 cm en 60 x 60 x 6 cm. 
De Geoceramica Impasto Grigio terrastegels zijn ideaal voor in uw tuin. Ze zijn eenvoudig te leggen, mos- en schimmelwerend, krasvast (door de toegevoegde toplaag) en ook zijn ze slijtvast. Ze geven een luxe uitstraling aan uw tuin en gaan lang mee. 

Tegelterras 60x60x4 en 60x60x6 cm Geoceramica tegels

Materialen en gereedschap

Vlonderterras

Schutting

Tegelterras

Gereedschappen

 • Klauwhamer
 • Duimstok
 • Slagschroefmachine
 • Boormachine
 • Lijmklem
 • Grondboor
 • Palenrammer
 • Winkelhaak / grote haakse hoek
 • Potlood
 • Afkortzaag
 • Decoupeerzaag
 • Cirkelzaag met geleider

Terrasrenovatie

Ook uw tuin moderniseren? Bekijk ons assortiment vlonderplanken, schuttingen en sierbestrating

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram