Logo Gadero
service
Gadero TV

#226 Complete Moderne Tuinmetamorfose

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst31-07-2021

In deze nieuwe aflevering van Gadero TV #226 laat Ronny u een complete tuinmetamorfose zien. Voor deze tuin is een vlonder gemonteerd, een schutting geplaatst en zijn er tegels gelegd voor het terras.

Vlonder van Padouk Hardhout 2.1 x 14.5 cm terrasplanken

Het vlonderterras welke u in deze video heeft kunnen zien bestaat uit een vlonder van Padouk hout. Het gaat hier om 2.1 x 14.5 cm Padouk Hardhout met inkeping voor B-fix clips, deze hebben duurzaamheidsklasse 1 en staan bekend om mooie vergrijzing. Ook na de vergrijzing blijft de vlam structuur van deze planken nog zichtbaar, iets wat alleen bij deze soort voorkomt. De ondergrond van het terras bestaat deels uit een betonplaat en deels uit kleigrond. Voor de kleigrond is daarom gebruik gemaakt van piketpalen (hoe u die monteert kunt u bekijken in Gadero TV #36) en op de betonplaat wordt gebruik gemaakt van terrasdragers. 

Padouk planken kennen weinig werking en nemen bijna geen vocht en vuil op. Doordat het Padouk weinig werkt, is gekozen voor een minimale tussenruimte. De B-fix clips voor de montage van de planken dient u zelf nog mee te bestellen en worden geleverd met speciale schroeven. Bekijk aflevering #88 van Gadero TV om te zien hoe u precies B-fix clips monteert. Let er ook op dat u wel start- en eindclips meebesteld! Deze worden niet standaard meegeleverd. 

Padouk hardhout vlonder

Schutting van Rabat

Behalve een vlonderterras is er ook een nieuwe schutting geplaatst. Deze schutting van Rabat is verticaal geplaatst en heeft een hoogte van 180 cm. Voor deze schutting is gebruik gemaakt van een Triple blokprofiel Grenen geïmpregneerd met een lengte van 360 cm. Voor een mooi doorlopend geheel is ook de poort bekleed met hetzelfde profiel.

Wanneer u de schutting plaatst dient u rekening te houden met het hoogteverschil. In deze video is er daarom voor gekozen om beschoeiing planken te plaatsen om dit op te lossen. Voor het frame van de schutting is gebruik gemaakt van Azobe Hardhouten palen van 7 x 7 cm en 4.5 x 7 cm hardhouten balken. De balken worden onderin, middenin en bovenin geplaatst. Deze worden vastgeschroefd met 4x50 mm RVS 410 schroeven met een Torx kop. 

Als u de deur gaat plaatsen, zorg dan ook dat u een bovenliggende balk monteert boven de deur. Zo voorkomt u dat de palen bij de deur niet naar elkaar toe trekken en uw deur gaat hangen. 

Alternatieven Heeft u liever een andere houtsoort dan geïmpregneerd rabat voor uw schutting? U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld hardhouten schuttingplanken of thermisch gemodificeerde schuttingplanken. Houd er wel rekening mee dat dit iets brozer is dan geïmpregneerd hout, maar wel duurzamer.

Schutting rabat geimpregneerd

Tegelterras

Voor een gedeelte van de tuin is er gekozen om tegels neer te leggen. Daarbij is gebruik gemaakt van keramische terrastegels van Geoceramica met een afmeting van 60 x 60 x 4 cm en 60 x 60 x 6 cm.  De Geoceramica Impasto Grigio terrastegels zijn ideaal voor in uw tuin. Ze zijn eenvoudig te leggen, mos- en schimmelwerend, krasvast (door de toegevoegde toplaag) en ook zijn ze slijtvast. Ze geven een luxe uitstraling aan uw tuin en gaan lang mee. 

Terras tegels 60x60x4cm keramiek

Materialen en gereedschap

Vlonderterras

Schutting

Tegelterras

Gereedschappen

 • Klauwhamer

 • Duimstok

 • Slagschroefmachine

 • Boormachine

 • Lijmklem

 • Grondboor

 • Palenrammer

 • Winkelhaak / grote haakse hoek

 • Potlood

 • Afkortzaag

 • Decoupeerzaag

 • Cirkelzaag met geleider

Terras tegels vlonders renovatie

Ook uw tuin moderniseren? Bekijk ons assortiment vlonderplanken, schuttingen en sierbestrating