Logo Gadero
service

Hardhouten palen

Onze hardhouten palen hebben een levensduur van 20-25 jaar. Kies voor de standaard 6 x 6 of 7 x 7 cm goedkope Azobe palen of de luxe, glad geschaafde Bankirai palen met V-groeven. Wij hebben hardhout tuinpalen te koop in dikte maten van 6x6 cm tot maarliefst 15x15 cm dikte. Voor schuttingen zijn de 7x7 cm vierkante palen met punt het meest populair. Kies uit voordelig bezaagd of luxe glad geschaafde palen. Kortom, elke paal heeft u bij ons zo gevonden. Profiteer van onze snelle levering en aantrekkelijke prijzen.

Hardhouten palen

Hoeveel palen u nodig heeft voor het bouwen van een schutting vindt u op deze pagina met schuttingen plaatsen tips. Hardhouten palen zijn bestand tegen grond en vochtige bodems. Bekijk ook piketpalen van 5x5 cm voor lichtgewicht constructies.

Het meest verkocht zijn de hardhouten palen 6x6x275 cm en 7x7x275 cm, tevens is de 300 cm variant populair. Voor schuttingen waar veel wind staat adviseren we de maat 7x7x300 cm te kiezen. Ook als u een geheel dichte schutting maakt, bijvoorbeeld van potdekselplanken, dan is het raadzaam dikke en lange palen te nemen, uw schutting moet immers veel gewicht en wind opvangen. Zoekt u een paal voor uw schutting? Wij staan u graag te woord, u kunt ons bellen of e-mailen.

Verschil tussen Azobe en Bankirai palen

Wat is het verschil tussen Azobe en Bankirai palen? Bankirai palen hebben minder last van trekken en zijn dus veel rechter (daarom Azobe altijd direct na ontvangst verwerken als eindproduct). Bankirai palen liggen qua prijs een behoorlijk stukje hoger dan Azobe, echter zijn Bankirai tuinpalen ook altijd geschaafd, dus niet splinterig. Azobe is zowel bezaagd als geschaafd verkrijgbaar. De duurzaamheid verschilt nauwelijks. 

Hardhouten palen inspiratie