05 apr Over ons

Gadero plant bomen met Trees For All

Als online houthandel doet Gadero graag iets terug voor de natuur. Niet alleen promoten we duurzaam gebruik van hout en zijn we groot fan van milieuvriendelijke opties als thermisch gemodificeerd hout, we gaan nu ook bomen planten! Door ons te verbinden met Trees For All worden er dit jaar 2500 bomen in Gadero’s naam geplant. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan een duurzame toekomst.

Meer weten over het werk van Trees For All en dit initiatief? Lees dan snel verder.

Trees For AllBoom in Costa Rica

Trees for All is een stichting zonder winstoogmerk. Wereldwijd planten en herstellen ze bossen om ontbossing tegen te gaan. Met oog op de toekomst doen ze hun best om mensen bewust te maken van het belang van bomen. Dit doen ze niet alleen met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden, ook in Nederland zorgen ze ervoor dat er bomen geplant worden. Gadero draagt bij aan deze inverstering in de toekomst door bomen te laten planten in Nederland en Costa Rica. Zo dragen we bij aan een beter klimaat en herstel van het ecosysteem en de biodiversiteit. 
 
Zelf kunt u ook meedoen door een boom te laten planten of uw CO2 uitstoot te compenseren. Ga voor meer informatie naar Trees For All.

Gadero plant bomen

Het steunen van Trees For All past perfect bij de doelstelling van Gadero om consumenten bewust te maken van het duurzaam gebruik van hout. In onze dagelijkse bezigheden proberen wij onze klanten te  inspireren om duurzame keuzes te maken. Zo stimuleren we milieuvriendelijke opties als thermisch gemodificeerd hout. Dit hout is behandeld met alleen water (stoom) en warmte en wordt hierdoor enorm duurzaam. Bovendien is het stabiel en vormvast! Ideaal voor veel verschillende toepassingen dus, van vlonders tot gevels.

Lees ook onze blog over de 5 voordelen van thermisch gemodificeerd hout om meer te weten te komen over deze ecologisch verantwoorde manier van hout behandelen.

Hout hergebruiken

Een ander onderdeel van duurzaam omgaan met hout is het duurzaam monteren en hergebruiken van onze producten. Gedegen montage en onderhoud zorgt ervoor dat vlonders, gevels en overkappingen van hout veel langer meegaan. Bij Gadero streven we ernaar om hout net zo lang te gebruiken als de groeiduur van de boom. Op deze manier kun je hout circulair gebruiken. 

vlonder thermisch gemodificeerd hout
 
Toch bang dat u voor die tijd uitgekeken bent op uw houten terras? Zorg er dan voor dat u uw planken met clips monteert. Dit zorgt voor een zeer luxe uitstraling en maakt het ook veel makkelijker om de vlonder te demonteren en de planken her te gebruiken. Na het schaven zien de planken er weer als nieuw uit en zijn ze geschikt om nog een keer te gebruiken, nu bijvoorbeeld voor een schutting. Zo is uw oude vlonder klaar voor een tweede leven in de tuin!
 
Meer weten over het duurzaam gebruiken van hout? Lees dan ook onze blog met 6 tips om nog duurzamer om te gaan met hout.