Logo Gadero
service
Blog

Laat u verleiden door de mooie vlamtekening van Amerikaans Essen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke

Dol op de uitstraling van naaldhout? Dan is Amerikaans Essen iets voor u. Deze houtsoort staat bekend om de prachtige vlamtekening, die vooral mooi uitkomt bij glad geschaafde planken. Bovendien heeft het hout een mooie lichte kleur. Geen wonder dat u deze houtsoort vaak terugziet in binnentoepassingen als vloeren, tv-meubels of tafelbladen. Amerikaans Essen is echter niet geschikt voor buitentoepassingen, hier heeft het de duurzaamheid niet voor.

amerikaans wit essenhout

Meer weten over de toepassingen van dit Essenhout? Lees dan verder of kijk de onderstaande video.

Houtsoort van de maand - Juni - Amerikaans Essen
play video

Voordelen Amerikaans Essen

Amerikaans Essen is echt een houtsoort voor liefhebbers van de authentieke uitstraling van naaldhout. Deze houtsoort staat bekend om de duidelijke vlamtekening en mooie lichte kleur. Amerikaans Essen heeft duurzaamheidsklasse 5, waardoor het absoluut niet geschikt is voor buitentoepassingen. Binnen komt dit hout echter prachtig tot zijn recht.  De mooie vlamstructuur, extra zichtbaar bij dosse gezaagde en glad geschaafde planken, maakt deze houtsoort geliefd voor decoratieve toepassingen. Zo ziet u dit hout terug in veel verschillende toepassingen, van springplank of bezemsteel tot binnenvloer of stoel.

amerikaans essen

Verschil tussen Amerikaans en Europees Essen

Beide houtsoorten hebben ongeveer hetzelfde uiterlijk, met een opvallende vlamstructuur en lichte kleur. Bovendien zijn beide niet voor buitengebruik geschikt, in ieder geval niet zonder behandeling. Essenhout laat zich goed thermisch modificeren, waardoor het aanzienlijk in duurzaamheid toeneemt. Thermisch gemodificeerd Essen is dan ook wel buiten toepasbaar, bijvoorbeeld als vlonderplank of gevelbekleding. Het grootste verschil tussen Amerikaans en Europees Essen zit in de prijs. Amerikaans Essen is namelijk iets aantrekkelijker geprijsd dan Europees Essen.

Bij Gadero vindt u dan verschillende mooie binnenvloeren met een luxe Essen structuur. Bovendien hebben wij thermisch gemodificeerd Essen voor buiten in ons assortiment.