Logo Gadero
service
Gadero TV

#213 Thermisch Essen Gevelbekleding

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst01-05-2021

In aflevering #213 gaat Ronny laten zien hoe u uw gevel kunt bekleden met thermisch gemodificeerd Essenhout.

Thermisch Essen gevelbekleding

Bent u op zoek naar luxe gevelbekleding welke onzichtbaar gemonteerd kan worden? Kies dan voor thermisch gemodificeerd essenhout. Door de thermische modificatie is deze houtsoort goed te gebruiken voor buiten. Het hout is licht van gewicht en is zeer stabiel. Thermisch gemodificeerd Essen wordt geleverd met clips, waardoor het eenvoudig is te monteren en er geen schroeven zichtbaar zijn.  

Thermisch Essen Wandbekleding

Wat is Essenhout?

Essenhout is van zichzelf niet duurzaam en onbehandeld ook niet toe te passen buiten. Maar wanneer het hout thermisch wordt gemodificeerd, wordt de levensduur enorm verlengt. Thermisch Essenhout is een verantwoord alternatief op hardhout. Het komt van dichtbij en deze manier van verduurzaming is milieuvriendelijk. Thermisch Essenhout heeft een mooie donkerbruine kleur door de behandeling van het hout. Essenhout kent een prachtige vlamtekening en een grote elasticiteit. Het hout is zeer licht van gewicht en stabiel, waardoor het ideaal is voor gevelbekleding.

Thermisch Essen Wandbekleding

Materialen en benodigdheden

Voor het monteren van gevelbekleding zijn verschillende producten gebruikt. Hieronder staat een overzicht:

Ook zijn er verschillende materialen nodig:

  • Waterpas

  • Accuboormachine

  • Malletje (zelf gemaakt)

  • Liniaal

Thermisch gemodificeerd Essen monteren

Deze rhombus profielen van thermisch gemodificeerd Essen kunnen worden gemonteerd met een Grad rail met clips. Hierdoor krijgt u een luxe uitziende gevel waarbij er geen nagels in het zicht zijn. Met de Grad rail is er minder kans op fouten bij de montage. Bij gebruik van nagels kan het gebeuren dat de plank scheurt of dat de nagel te diep in de plank zit. Zorg er wel voor dat u begint met de montage 5-10 cm boven de grond. Zo heeft het hout geen last van vocht en vuil. 

Thermisch Essen Wandbekleding

Het monteren van de gevelbekleding is in het begin hetzelfde. U begint met het plaatsen van het UV-bestendige bouwfolie en de zwarte ventilatielatten. U plaatst de panlatten om de 40 cm voor een stevig regelwerk voor de rhombusprofielen. Onderaan kunt u vervolgens beginnen met het monteren van de Grad rail. Deze dient strak op één lijn gemonteerd worden, anders wordt het lastig planken te monteren. 

Nadat de Grad rails zijn gemonteerd drukt u de planken op de Grad clips en kunt u verder gaan met de volgende laag. Zorg voor 7-10 mm tussenruimte tussen de rhombusprofielen. Hierdoor krijgt het hout de ruimte om te werken. Daarna kunt u doorgaan tot uw gevel volledig bedekt is. 

Let op! De Grad rail met clips krijgt u gratis meegeleverd, maar de schroeven voor de montage van deze Grad Rail worden niet meegeleverd! Deze kunt u bij bijbehorende producten kopen.

Liever een ander soort thermisch gemodificeerd gevelbekleding? Bekijk ons assortiment.