Logo Gadero
service

Sapupira

Sapupira is een type hardhout uit Zuid-Amerika. Deze houtsoort, ook wel bekend als Angelim Pedra, komt vooral uit Brazilië, Peru, Frans-Guyana, Bolivia en Suriname. Het hout is te herkennen aan de opvallende gomvlekken. Het aantal en de grootte van deze vlekken varieert sterk per soort, maar ze hebben geen invloed op de kwaliteit van het hout. Sapupira is vers gezaagd geel/beige en verkleurt dan naar een lichtbruine kleur. Door de fraaie tekening wordt Angelim Pedra onder andere gebruikt voor vloeren, maar de meest voorkomende toepassingen van dit hout zijn wel kozijnen en gevelbekleding

  • De kans op vervorming en scheuren bij het drogen is groot door de gomvlekken

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Gevelbekleding

  • Tafelbladen

  • Tuinhout

  • Kozijnen

Herkomst:

Zuid-Amerika

Duurzaamheid:

Klasse 2

Kleur & Textuur:

Gomvlekken, bruin

Uitvoeringen & toepassingen

Sapupira hardhout

Eigenschappen Sapupira

Dit type hardhout wordt veel toegepast bij gevelbetimmeringen en kozijnen. Voordeel is dat u deze houtsoort niet hoeft te behandelen voordat u deze buiten plaatst. Het hout bevat relatief veel kruisdraad. Sapupira is goed te bewerken, al zorgt de lichte kiezelstructuur van het hout ervoor dat gereedschap vrij snel bot wordt.

Gadero Ruige Balk

Toepassingen Sapupira

Deze hardhoutsoort heeft een volumieke massa 750 kg/m3. Door de hardheid en de duurzaamheid is Sapupira te gebruiken voor veel verschillende binnen- en buitentoepassingen. Zo vindt u onder andere hele bijzondere robuuste boomstam tafelbladen van deze houtsoort, maar wordt het ook gebruikt in de scheepsbouw, voor bruggen en andere zware constructies.