Logo Gadero
service

Lunawood

Lunawood is een merknaam van Gras Hout. Lunawood is thermisch gemodificeerd hout. Thermische modificatie is een proces waarbij hout met warmte behandeld wordt. Bij deze behandeling verhitten ze het hout met stoom tot 200 graden. Dit proces heeft veel voordelen. Zo is het een hele milieuvriendelijke manier om hout te verduurzamen. Er komen namelijk geen chemicaliën aan te pas. Veel houtsoorten die zelf helemaal niet zo duurzaam zijn, komen opeens in duurzaamheidsklasse 1 - 2 door deze behandeling.

  • Milieuvriendelijk verduurzaamd

  • Zeer vormvast en lichtgewicht hout

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Gevels

  • Schuttingen

  • En nog meer

Herkomst:

Finland

Duurzaamheid:

Klasse 1-2

Kleur & Textuur:

Bruin-rood

Vergelijkbare houtsoorten

Uitvoeringen & toepassingen

thermisch gemodificeerd channelsiding rabat grenen

Lichtgewicht gevelhout

Daarnaast maakt deze warmtebehandeling het hout heel vormvast. Doordat bij het thermowood stoomproces alle schimmels, bacteriën en veel vocht uit het hout onttrokken worden is het ook nog zeer licht in gewicht. Dit maakt het ideaal om te gebruiken voor gevels. Ook zijn er mooie schuttingen van te maken. Het enige nadeel van het stoomproces is dat het hout iets van zijn sterkte verliest.

rhombus thermisch grenen

Levensduur Lunawood

Lunawood is thermisch gemodificeerd hout en daarom geschikt in vele verschillende klimaten. Met deze karakteristieken kan het zorgen voor inspirerende projecten. Daarnaast is de gegarandeerde levensduur van Lunawood tot 25 jaar. 

thermisch gemodificeerd grenen rhombus

Thermo grenen- en vurenhout

Hoewel meerdere houtsoorten geschikt zijn voor deze manier van behandelen, bestaat het Lunawood assortiment wat we bij Gadero verkopen voornamelijk uit grenen- en vurenhout. Wij hebben Lunawood te koop in diverse soorten gevel hout. Kies uit Lunawood thermisch gemodificeerd hout van zweeds rabathalfhoutsrhombus en channel siding voor verticale bekleding.

Bekijk ook de pagina gevelbekleding voor de profielen in Lunawood en alternatieven.