Logo Gadero
service
Blog

Onderhoudsarme overkapping

Noëlle
Geschreven doorNoëlle

Wilt u graag een overkapping plaatsen in uw tuin, maar heeft u liever een overkapping die weinig onderhoud nodig heeft? Dan kunt u kiezen voor een stoere aluminium overkapping, pergola met schaduwdoek of een geïmpregneerde houten tuinkamer.

In deze blog leest u meer over aluminium, geïmpregneerde houten overkappingen en schaduwdoeken.

Deens-Rabat-Red-Class-wood-overkapping (1)

Overkapping van aluminium

Maak uw tuin compleet met een luxe (aanbouw) veranda, tuinkamer of carport van aluminium. Een overkapping van aluminium geeft uw tuin zeker een stoere uitstraling waar u een leven lang van zult genieten. Het aluminium is zeer sterk en kent weinig tot geen krimp. Daarnaast heeft u doorgaans geen vergunning nodig om er een te plaatsen.

Voor het dak van uw aluminium tuinkamer heeft u een ruime keuze. Kies voor een doorschijnend dak van helder of melkwit polycarbonaat of glas. Een melkwit dak zorgt voor zonwering maar laat nog wel licht door. Wilt u graag naar de sterren kunnen kijken? Kies dan voor de hittewerende heldere polycarbonaatplaten. Deze zorgen ervoor dat het onder het dak circa 4 graden koeler is.

Wilt u meer weten over een overkapping van aluminium? Lees dan onze blog met tips voor de aankoop van een aluminium overkapping.

Glasschuifwand-op-tegelvloer 1

Geïmpregneerde overkapping

Wilt u liever een overkapping van hout? Kies dan voor geïmpregneerd hout. Dit houdt in dat het hout onder vacuüm druk geïmpregneerd wordt. De druk perst als het ware het impregneermiddel tot diep in het hout. Dit maakt het hout onderhoudsarm en goed bestand tegen weersinvloeden, schimmel en houtrot.

Geïmpregneerd hout hoeft na levering niet gebeitst of geolied te worden. Het nadeel van impregneren is wel dat het hout in het begin groen uitslaat. Dit zal na verloop van tijd wel vergrijzen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de overkapping te verven in een kleur naar wens.

Lees ook onze handige blog over geïmpregneerd hout.

Overkapping Maaseik

Pergola met schaduwdoek

Liever geen grote overkapping maar wel schaduw in uw tuin? Kies dan voor een schaduwdoek met pergola. Voor een onderhoudsarme pergola, kiest u voor geïmpregneerde houten palen. U kunt er ook voor kiezen om het doek tussen palen en met haken aan uw woning vast te maken. Het doek is gemakkelijk op te hangen en op te ruimen in het najaar. Een schaduwdoek is niet alleen voordelig, het geeft uw tuin ook een mooie stijlvolle uitstraling.

Bij Gadero vindt u een uitgebreid assortiment met losse schaduwdoeken in diverse vormen en maten en complete houten frame sets met doek. Bekijk aflevering 99 van Gadero TV met handige tips voor het monteren van een harmonica schaduwdoek.

Benieuwd naar al onze overkappingen? Bekijk dan het complete assortiment! Lees ook onze handige klustips voor het monteren van een overkapping.

Gerelateerde blogs van Gadero