Logo Gadero
service
Blog

Plaatsen van schuifwanden en daken in uw overkapping

Noëlle
Geschreven doorNoëlle

Het hele jaar door genieten van uw tuin? Zelfs in de wintermaanden of tijdens een hele hete zomer toch buiten kunnen zitten? Plaats dan een overkapping met een luxe schuifwand en werk uw overkapping helemaal strak af met fraaie dak.

Lees onze blog en kom meer te weten over het plaatsen van een schuifwand en dak in uw overkapping.

houten overkapping met glazen schuifwanden

Soort overkapping

Alvorens u een keuze maakt voor het soort dak en de schuifwand is het belangrijk om te kijken naar de meest geschikte overkapping. Kiest u voor een terrasoverkapping met een schuin of plat dak? Of wilt u uw woning uitbreiden met een aluminium veranda? Houdt dan rekening met de verschillen in dakbedekking. Voor het plaatsen van een schuifwand is het belangrijk dat de overkapping dit aankan. Glazen schuifwanden zijn namelijk zwaar in gewicht.

Gardendreams veranda schuifdak antraciet

Plaatsen van dakbedekking

Hellend dak Het soort dakbedekking dat u wilt plaatsen is afhankelijk van het type overkapping. Heeft u een luxe overkapping met een hellend dak, dan staan dakpannen natuurlijk erg fraai. Kies voor nieuwe of voor sfeervolle gebruikte dakpannen. Liever een goedkopere optie? Dan zijn dakpanplaten een goed alternatief. Deze platen zijn gemaakt van aluminium of verzinkt staal en bedekken in één keer een groot deel van het dak. Of ga voor de goedkoopste optie, dakshingles! Deze zijn eenvoudig op maat te snijden en aan te leggen.

Plat of licht hellend dak Heeft u een overkapping met een plat dak? Dan heeft u de optie om te kiezen voor EPDM folie. Het rubberfolie bestaat altijd uit 1 deel en heeft een lange levensduur. Liever een alternatief op EPDM rubberfolie? Kies dan voor Easyroofing. Dit zelfklevende aluminium is minstens zo duurzaam en hierbij heeft u geen gedoe met verlijming. Wilt u graag bijdragen aan de biodiversiteit, dan is het ook mogelijk om een sedum groendak te plaatsen.

Is uw dak licht hellend, dan zijn polycarbonaatplaten een fraai alternatief. Kies uit opaal melkwit of heldere doorschijnende kunststof dakplaten. Wilt u nog meer luxe, kies dan voor een aluminium schuifdak van polycarbonaat platen of echt glas. EPDM, Easyroofing en sedum zijn ook mogelijk om te plaatsen op een dak met een lichte helling.

Tuintrends 2022

Pergola Gaat u een pergola plaatsen? Deze overkapping hoeft niet voorzien te worden van dakbedekking. Toch is het heel leuk om deze te laten begroeien met klimplanten zoals bijvoorbeeld een prachtige blauweregen. Zo maakt u toch een mooie beschutte plek in uw tuin.

Wilt u graag meer weten over de verschillende soorten dakbedekking? Lees dan onze blog over wat voor soort dakbedekking kiezen

blauw wisteria klimplanten Pergola

Dakbeschot

Als u onder uw overkapping zit wilt u natuurlijk ook tegen iets moois aankijken als u omhoog kijkt. Dakbeschot is hiervoor gemaakt en zorgt ook voor een stevige ondergrond voor uw dakbedekking. Bij Gadero vindt u dakbeschot van verschillende soorten hout. Kies zelf welke houtsoort het beste bij uw wensen past en werk uw dak helemaal af met een strak dakbeschot. Lees ook onze blog over het verschil tussen dakbeschot met en zonder vellingkant.

Plaatsen van de schuifwand

Maak uw overkapping helemaal luxe door glazen schuifwanden te plaatsen. Zo kiest u zelf voor een geheel afgesloten ruimte of volledig open terras. De schuifwanden schuift u alle kanten op en zijn gemaakt van veiligheidsglas. Combineer de schuifwand met bijvoorbeeld heldere polycarbonaatplaten. Zo geniet u optimaal van het licht onder uw overkapping. Houdt er wel rekening mee dat glazen schuifwanden zwaar zijn. Een stevige en waterpas fundering is daarom een must! Wilt u liever geen schuifwanden, dan is het ook mogelijk om vaste glazen of houten wandmodules te plaatsen met bijvoorbeeld dubbele schuifdeuren.

Schuifwanden sfeer

Lees onze handige klustips voor het plaatsen van overkappingen en het monteren van dakbedekking. Bekijk ook onze klus filmpjes op Gadero TV. Zo kunt u na levering direct aan de slag!

Gerelateerde blogs van Gadero