Logo Gadero
service

Iroko Hardhout

Iroko is een hardhoutsoort afkomstig uit West-Afrika. Iroko Hardhout is erg duurzaam en gaat zo’n 25 jaar of langer mee. Daarmee valt het hout in duurzaamheidsklasse 1-2. Dit verschilt per plank, waarbij de donkere en zwaardere planken duurzamer zijn dan de lichte planken. Het Iroko hout kent een goud- tot chocoladebruine kleur, wat later prachtige vergrijzing kent. Het hout is sterk, duurzaam en stabiel. Daardoor is het zeer geschikt voor ramen en deuren, maar bijvoorbeeld ook voor meubels!

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Gevelbekleding

  • Ramen

  • Deuren

  • Meubels

  • Vlonders

Herkomst:

West Afrika

Duurzaamheid:

Klasse 1-2

Kleur & Textuur:

Goud tot chocoladebruin

Vergelijkbare houtsoorten

Uitvoeringen & toepassingen

Hardhout Iroko Gevel

Kenmerken Iroko

Iroko hout is afkomstig van de Milicia boom in West Afrika. De Miliciaboom kan 50-60 meter hoog worden en heeft een rechte, takvrije stam. De nerven van deze houtsoort zijn matig grof. Ook is Iroko hout doorgaans noestvrij. De golvende draad van het hout zorgt voor mooie tekeningen op het hout. Vers is de kleur van het hout botergeel tot bruingeel. Na verloop van tijd verdonkerd Iroko hardhout naar een goudbruin tot donkerbruine kleur. Iroko hardhout kent uiteindelijk een prachtige vergrijzing, wat het hout een luxe uitstraling geeft.

Iroko Hardhout

Bewerkbaarheid

Iroko Hardhout is zowel met de hand als met de machine goed te bewerken. Gereedschappen worden namelijk minder snel bot dan bij Teak hout. Iroko hout heeft wel de neiging bij dunnere afmetingen en langere lengtes, zoals rabat, om krom te trekken. Door gebruik te maken van vingerlassen is dit grotendeels te elimineren. Wanneer u deze houtsoort gaat zagen is het belangrijk voor goede afzuiging te zorgen. Het zaagsel kan namelijk zorgen voor geïrriteerde luchtwegen en/of huid. 

Iroko

Gevelbekleding Iroko Hardhout

Bij Gadero vindt u Iroko Hardhout Gevelbekleding met een dikte van 18 mm en een streepjescodeprofiel. De Iroko Gevelbekleding is verkrijgbaar in 5 verschillende breedtes, welke met elkaar te combineren zijn voor het ‘barcode effect’. De planken zijn glad geschaafd wat zorgt voor een luxe, moderne uitstraling van uw gevel! Genoeg redenen om de gevelbekleding van deze mooie houtsoort te ontdekken!