Logo Gadero
service
Blog

Zelf stoere boomstamtafel maken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst12-10-2018

In een wereld waar alles kant-en-klaar te koop is, is het natuurlijk veel leuker om iets zelf te maken. Een tafel is daar een goed voorbeeld van. Uw eigen tafelblad van hout maken is niet extreem moeilijk en hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat u dat zelf gedaan heeft? Wij snappen dat helemaal en hebben dan ook verschillende houten tafelbladen in het assortiment. Daarnaast vindt u genoeg robuuste planken waar een stoere tafel van te maken is. 

boomstamtafel blad

Welke houtsoort u moet kiezen voor uw tafelblad? Hieronder vindt u de beste houtsoorten voor een tof tafelblad. 

Jatoba tafelblad

Tafelblad jatoba

Als u echt wilt dat uw nieuwe tafel opvalt dan kiest u voor een tafelblad van Jatoba hardhout. Deze tafelbladen hebben een zeer luxe uitstraling, zeker door de mooie roodbruine kleur van het hout. Daarnaast hebben wij boomstam tafelbladen van wel 8 cm dik in het assortiment. Hiermee maakt u pas echt een robuuste tafel. Jatoba hardhout is zeer duurzaam, wat het ook erg geschikt maakt voor een tafel voor buiten. Daarnaast hebben deze boomstamdelen een grillige zijkant, wat bijdraagt aan het bijzonder uiterlijk van uw tafel. Deze Jatoba boomstam tafelbladen komen het beste tot hun recht als u ze nog even na schuurt, dan krijgt het hout namelijk een mooie glans. Daarnaast raden wij u aan om dit tafelblad met hardhout olie te behandelen. 

Gebruik voor een tafel van Jatoba hardhout stalen onderpoten. Deze kunnen veel meer gewicht aan dan houten tafelpoten.

Lariks Douglas tafelblad

Boomstam tafelblad

Heeft u liever de authentieke Lariks Douglas look? Dan kiest u voor een boomstam tafelblad van Lariks Douglas. Veel mensen zijn weg van de fraaie landelijke uitstraling van Lariks Douglas. Daarnaast hebben boomstamplanken mooie randen met een natuurlijk verloop, wat uw tafel of bureau extra karakter geeft. Het voordeel van Lariks Douglas is dat u een opvallende tafel voor een voordelige prijs maakt. Daarnaast zijn boomstamplanken vaak extra dik, wat de levensduur van uw toekomstige tafel ten goede komt zeker als u van plan bent deze buiten neer te zetten. 

Lariks douglas is redelijk ligt in gewicht, een tafel met een lariks douglas tafelblad kan dus prima met een houten onderstel.

Eikenhouten planken

Tafel eiken wagondelen

Het hergebruiken van hout is helemaal hip en gebruikte planken lenen zich dan ook erg goed voor een bijzonder tafelblad. Zo maakt u van gebruikte Eikenhouten wagonplanken een heel mooi tafelblad. Deze gebruikte planken hebben een schitterende uitstraling en zorgen gegarandeerd voor een uniek tafelblad. Eikenhout heeft natuurlijk van zichzelf al veel karakter en door het jarenlange gebruik wordt dit alleen maar versterkt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook Eikenhouten schaaldelen of boomstamplanken om een opvallend tafelblad mee te maken. Eikenhout is zeer duurzaam, waardoor een tafel van deze houtsoort niet alleen geschikt is voor binnen maar ook zeer mooi buiten staat. 

Luxe hardhouten vlonderplanken

Gadero Tafel close-up

Is een tafelblad uit één boomstam plank u een beetje te robuust? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat een tafelblad van hout niet voor u is weggelegd. Zo maakt u van hardhouten vlonderplanken een zeer luxe tafelblad. Denk daarbij aan mooie en bijzondere hardhoutsoorten als Padoek en Tigerwood. Padoek heeft een zeer chique koraalrode kleur, die zeker goed behouden blijft als u deze tafel binnen plaatst. Bij buitengebruik zal het oppervlakte uiteindelijk wel vergrijzen. Ook Tigerwood is heel geschikt voor een opvallende tafel. Tigerwood is echt een aanrader voor iedereen die van bijzonder houdt, door de tekeningen in het hout is het wel voor de liefhebber. Ook een vlonderplank van Ipé is zeer geschikt voor een luxe tafel. Gebruik bijvoorbeeld 4 cm dikke boeidelen van Ipé voor een stevige tafel van luxe hardhout.

Hoe u zelf een tafel maakt? Dat leggen we uit in aflevering 14 van Gadero TV.