Logo Gadero
inspiratieservice

Embadecor transparante blokhut beits licht eiken 2,5 liter

Productnummer
DE15107
Transparante beits
Licht eiken
embadecor_lichteiken
blokhut_stian_blank_gebeitst_1
Per stuk

76,95

incl. BTW

52 stuks op voorraad
1 tot 7 dagen
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Beschermt tegen verkleuring en aantasting

  • Waterafstotende beits

  • Geschikt voor alle houtsoorten

Specificaties

Kleur
Houtkleur
Te bezichtigen in
Groningen

Embadecor transparante blokhut beits licht eiken 2,5 liter

Voor een extra lange levensduur van uw blokhut of tuinhuis adviseren wij behandeling met deze transparante houtbeits. Deze licht eiken houtbeits bevat een stofje dat verkleuring en aantasting van het hout tegengaat en maakt het hout waterafstotend. De beits wordt geleverd in een pot van 2,5 liter. Bij enkelzijdig aanbrengen kunt u met deze 2,5 liter pot circa 15 m2 bedekken. Wilt u weten hoeveel blikken beits u nodig heeft voor een specifieke Tuindeco blokhut, kijk dan in de tekst van de betreffende blokhut op onze website.

Mengen

Daarnaast beschermt de beits tegen verkleuring en aantasting van het hout. Ook blijft deze beits lang mooi, omdat het niet bladdert. Met de licht eiken beits zorgt u voor een weerbestendig en duurzaam tuinverblijf. De beits is goed te gebruiken om geïmpregneerd hout te behandelen. Daarnaast kunt u verschillende soorten beits onderling met elkaar mengen, zodat u altijd de juiste kleur voor uw tuinhuisje of blokhut heeft. Het is dus de beste behandeling en bescherming voor uw tuinverblijf.

Lange levensduur

Voor het aanbrengen van de beits kunt u een kwast, blokkwast en kleine vachtroller gebruiken. Om ervoor te zorgen dat het hout een lange levensduur heeft kunt u het beste de veer en groef ook meenemen bij het beitsen. Dit zorgt er ook voor dat er geen kleurverschil ontstaat als het hout krimpt of uitzet. De veer en groef zijn moeilijk te bereiken als de blokhut eenmaal staat, daarom is het beter om de planken te beitsen voor het plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de licht eiken beits zich goed aan de planken hecht en dat de planken niet uitzetten, kunt u ze het beste in een droge ruimte behandelen.

Behandelen

Om ervoor te zorgen dat de planken egaal bedekt worden kunt u het beste twee dunne lagen beits aanbrengen. Dit geeft een mooier resultaat dan één dikke laag beits. Daarnaast kunt u zo voorkomen dat de planken straks niet meer goed te monteren zijn. Dit is ook van belang bij de behandeling van de veer en groef. Door een te dikke laag beits kan het voorkomen dat deze moeizaam in elkaar schuiven. Na de behandeling kunt u de planken het beste liggend laten drogen. Met dunne latjes tussen de planken zorgt u ervoor dat deze goed kunnen drogen. Na de plaatsing van de blokhut kunt u hem nog een keer behandelen voor extra bescherming.

De beits kan ook gebruikt worden als onderlaag om deze daarna te behandelen met dekkende beits voor blokhut en tuinhuis, zie bijbehorende producten.

Wilt u losse blikken beits bestellen zonder hout of andere grote items? Neem dan contact op voor goedkopere verzending volgens ons pallet tarief.