Embadecor transparante blokhut beits Zweeds rood 2,5 liter

Productnummer: DE15104 Transparante beits   |   Zweeds rood

Voor- en nadelen van Embadecor transparante blokhut beits Zweeds rood 2,5 liter

  • Beschermt tegen verkleuring en aantasting
  • Waterafstotende beits
  • Geschikt voor alle houtsoorten
  • Geeft een mooie Zweeds rode kleur

Embadecor transparante blokhut beits Zweeds rood 2,5 liter

Wilt u uw blokhut of tuinhuis een extra lange levensduur geven? Behandel het hout dan met deze transparante houtbeits in de kleur Zweeds rood. De beits bevat een stofje dat verkleuring en aantasting van het hout tegenhoudt en het is waterafstotend. De beits wordt geleverd in een blik van 2,5 liter. Bij enkelzijdig aanbrengen kunt u met deze 2,5 liter pot circa 15 m2 bedekken. Wilt u weten hoeveel blikken beits u nodig heeft voor een specifieke Tuindeco blokhut, kijk dan in de tekst van de betreffende blokhut op onze website.

Bescherming

Naast bescherming tegen verkleuring en aantasting, zorgt deze beits er ook voor dat uw hout weerbestendig en duurzamer wordt. Het bladdert niet, is UV-stabiel, benadrukt de houtstructuur en het is waterafstotend. Daarnaast is de beits erg geschikt om geïmpregneerd hout mee te behandelen. Het is mogelijk om de verschillende soorten transparante onderling te mengen, zodat u zelf de beste kleur voor uw tuinhuis kunt samenstellen. Al met al de ideale bescherming voor uw blokhut of tuinhuis.

Behandelen

Voor het mooiste resultaat brengt u de beits aan met een kwast, blokkwast of kleine vachtroller. Om ervoor te zorgen dat er geen kleurverschil ontstaat als het hout krimpt of uitzet is het belangrijk om ook de veer en groef te behandelen. De veer en groef zijn niet meer te bereiken als de blokhut eenmaal geplaatst is, daarom kunt u de planken beter voor montage behandelen. Om ervoor te zorgen dat de planken niet uit gaan zetten kunt u ze het beste beitsen in een droge ruimte. Daarnaast hecht de beits van zich het beste aan droog hout.

Beitsen

Als planken te dik gebeitst worden kan dit ervoor zorgen dat ze minder makkelijk te monteren zijn. Daarnaast krijgt u een mooier resultaat als u twee keer een dunne laag aanbrengt. Het is ook belangrijk om de veer en groef van een dunne laag beits te voorzien. Zo voorkomt u dat deze straks moeilijk in elkaar te schuiven zijn. Om ervoor te zorgen dat de planken egaal drogen kunt u ze liggend stapelen met dunne latjes tussen de planken. Als u uw blokhut optimaal wilt beschermen kunt u deze na het plaatsen nog een keer behandelen.

Deze beits kan ook dienen worden als onderlaag om deze daarna te behandelen met een dekkende beits voor tuinhuis en blokhut, zie bijbehorende producten.

Wilt u losse blikken beits bestellen zonder hout of andere grote items? Neem dan contact op voor goedkopere verzending volgens ons pallet tarief.
 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Beitz Zweeds rood beits Embadecor transparante blokhut beits Zweeds rood 2,5 liter Transparante beits   |   Zweeds rood Op voorraad
€ 74,95 Per stuk incl. BTW