Logo Gadero
service
Blog

8 tips om te besparen op uw tuininrichting

Gadero logo
Geschreven doorHanneke

Het begint weer te kriebelen! U wilt graag weer iets aan uw tuin veranderen. Toch bent u nog niet begonnen, voornamelijk omdat u misschien opziet tegen de hoge kosten die een tuinverbouwing met zich meebrengt. Dat is niet nodig. Tuininrichting hoeft helemaal niet duur te zijn, zeker als u weet waar u op kunt letten. Door rekening te houden met houtkeuze, tijd van het jaar en andere slimme trucjes kunt u een hoop geld besparen. 

Met de 8 onderstaande tips richt u voordelig uw nieuwe tuin in! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder. 

tuin met zwembad Terrasplank Ipe

1. Houtkeuze

U droomt van een nieuwe vlonder, maar heeft hier niet veel budget voor. Dan kunt u natuurlijk nog even doorsparen voor planken van hoogwaardig ipé of padouk, maar ook voor de prijsbewuste klant is er bij Gadero genoeg keus. Wat dacht u bijvoorbeeld van vlonderplanken geïmpregneerd naaldhout. Door de behandeling hebben deze terrasplanken een langere levensduur dan onbehandeld naaldhout, maar zijn ze nog steeds voordelig. Of als u een milieuvriendelijke, maar toch goedkope oplossing zoekt dan kunt u ook voor thermisch gemodificeerd vurenhout kiezen.   Ook voor andere tuinprojecten zijn er voordelige hout opties te vinden. Als u een beetje handig bent bouwt u zo een goedkope overkapping van Lariks Douglas hout. Lees ook onze blog met 7 tips voor een voordelige overkapping. Ook in het assortiment aan gevelbekleding zijn budget opties te vinden, die aan kwaliteit niet onderdoen. Wat dacht u bijvoorbeeld van Siberisch Lariks of thermisch gemodificeerd grenen of vuren om uw wanden mee te bekleden? Bekijk ook onze keuzehulp welke houtsoort kiezen voor uw gevel voor meer informatie.

Oslo Overkapping XL zwarte wanden

2. Kweek uw eigen groenten

Naast dat het op dit moment een echte trend is, is het kweken van uw eigen groente ook gewoon goed voor de portemonnee. Een goede oogst scheelt toch weer wat tripjes naar de supermarkt. Bovendien is het ook erg leuk om uw eigen groente te gaan verbouwen. Dit hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met wat planken en een worteldoek bouwt u zo uw eigen moestuinbak. Lees ook onze klustip over zelf een moestuinbak maken voor meer tips! Niet zo handig? Een kant-en-klare moestuinbak hoeft ook niet duur te zijn. 

3. Kies voor bodembedekkers

De kosten van de aanschaf van nieuwe planten, boompjes en bloemen kunnen flink oplopen. Wilt u wel een op het oog volle tuin en heeft u geen zin in onkruid? Kies dan voor bodembedekkers. Deze plantjes zorgen ervoor dat onkruid geen kans krijgen in uw border en laten u tuin ook nog eens voller lijken dan dat ie misschien is. Bekijk ook al onze tips voor het inrichten van uw border.

Borderpakket water geven

4. Deel de kosten met je buren

Heeft u een goede verstandhouding met de buren? Denk er dan eens over na om de kosten voor een nieuwe schutting met uw buren te delen. Het is sowieso mooier dan wanneer er verschillende tuinschermen tegen elkaar staan en het scheelt een hoop als u de prijs van een nieuwe erfafscheiding niet alleen hoeft te dragen. Bekijk bijvoorbeeld onze meest verkochte schuttingplanken eens samen onder het genot van een glas wijn om wat inspiratie op te doen of lees onze blog met de 4 populairste schuttingen.

5. Koopjes jagen

Altijd een goede tip om te besparen: ga op zoek naar koopjes! Bij Gadero zijn er altijd veel verschillende aanbiedingen waar u van kunt profiteren in alle verschillende categorieën. Kijk hiervoor ook bij onze speciale sale pagina. Voor klanten die echt op zoek zijn naar goedkoop hebben we ook de koopjeshoek. Hier vindt u producten die bijvoorbeeld bij ons retour gekomen zijn of al één seizoen in de loods gelegen hebben. Kwalitatief nog prima tuinartikelen, alleen voor een zeer voordelige prijs! Ideaal voor de echte koopjesjagers.

brug bankirai hardhout

6. Koop in de winter

Misschien niet het seizoen waarin u op zoek wil naar tuinhout, maar aan het einde van het seizoen vindt u meestal wel de beste deals. Veel tuinhout bedrijven gaan ruimte in hun loods maken voor het nieuwe seizoen en bieden daarom goede aanbiedingen aan. Bovendien koopt u de producten dan nog voor de prijs van dit jaar, want zeker met de drukte van het afgelopen jaar zal de prijs omhoog gaan. Koop dus nu om prijsstijgingen volgend jaar te ontlopen.

7. Duurzame tuinverlichting

Tuinverlichting kan eigenlijk niet ontbreken in uw nieuwe tuin. Het geeft uw tuin een gezellige sfeer ‘s avonds en zorgt er ook nog voor dat inbrekers het minder aantrekkelijk vinden om via de tuin te komen. In het geval van tuinverlichting kunt u beter voor een duurzame optie kiezen. U bent dan misschien iets meer geld kwijt aan de aanschaf, dit bespaart u weer in energie gebruik!

tuinverlichtig sus lights

8. Gratis tuinontwerpen

Voordat u uw hele tuin om gaat gooien heeft u natuurlijk een plan van aanpak nodig. Hiervoor gebruikt u een tuinontwerp. Die kunt u laten maken, maar er zijn ook genoeg gratis tuinontwerpen te vinden. Bekijk bijvoorbeeld onze gratis tuinontwerpen om wat inspiratie voor uw eigen tuin op te doen. Wij bieden tuinontwerpen met compleet beplantingsplan en materiaallijst, zodat u direct aan de slag kunt.   Bij Gadero vindt u alles om uw droomtuin voor een voordelige prijs te realiseren! Ga aan de slag met onze populaire vlonderplankentuinschermenoverkappingen of gevelbekleding en geniet van uw nieuwe tuin.