Logo Gadero
service
Blog

De 6 tuintrends van 2021

Gadero logo
Geschreven doorHanneke

Bent u benieuwd naar alle tuintrends voor 2021? Lees dan verder!

gevelpui Rhombus Ayous Thermisch Gemodificeerd

Organische vormen

Strakke vormen verdwijnen steeds meer uit de tuin en maken plaats voor meer organische vormen. Zo kiezen steeds meer mensen voor een ronde vlonder. Hierdoor krijgt uw terras een natuurlijke en speelse vorm. Ideaal als u bijvoorbeeld een vlonder in een bosrijke omgeving aanlegt. Hieronder ziet u een voorbeeld van een prachtige vlonder van Garapa hardhout in een organische vorm.

Jacuzzi Garapa hardhout vlonder

Vlonders met een speelse vorm kunt u van elke houtsoort maken. Voor een luxe terras kiest u hardhouten vlonderplanken van bijvoorbeeld Ipé of Padouk hardhout. Voor een budget variant kiest u bijvoorbeeld voor geimpregneerde vlonderplanken. Ontdek ook ons assortiment aan thermisch gemodificeerde vlonderplanken voor eens iets nieuws!

Milieuvriendelijke tuin

Al jaren zien we het groen toenemen in de tuin en ook in 2021 zet deze tuintrend door. Steeds meer mensen willen een milieuvriendelijke tuin en ontdekken de mogelijkheden. Zo is een groen dak een uiterst milieuvriendelijke keuze. En een sedumdak is niet alleen goed voor de natuur, u heeft er zelf ook veel plezier van. Alles weten over de voordelen van een groen dak? Lees dan ook onze blog over de 10 voordelen van een sedumdak.

Sempergreen Groendak

In het thema van meer groen in de tuin kiezen veel van onze klanten ook voor borderpakketten bijpassend bij hun groene dak. Bij Gadero vindt u veel verschillende borderpakketten zodat u uw borderbeplanting en sedumdak goed op elkaar kunt afstemmen. Ook vindt u veel bodembedekkers in ons assortiment, zo gaat u op een ecologisch verantwoorde manier onkruid in uw border tegen.

Duurzaam thermisch hout

Veel mensen zijn afgelopen jaar in hun tuin aan de slag gegaan en dat is te zien aan de houtvoorraden. Populaire houtsoorten als Lariks Douglas en Vurenhout zijn op het moment schaars en gaan daarom ook in prijs omhoog. Tijd om op zoek te gaan naar een alternatief dus! Als u voor een duurzame optie gaat dan kiest u voor thermisch gemodificeerd hout. In alle populaire categorieën, zoals vlondersschuttingen en gevelbekleding zijn geschikte producten van thermo hout te vinden. Budget opties zijn in grenen of vurenhout, voor de luxere varianten kiest u thermo Fraké of Ayous.

Ayous gevelbekleding wand

Ontdek ook luxe thermo essenhouten vlonderplanken. Bent u toch meer fan van Lariks Douglas hout? Ga dan voor Red Class wood. Red class wood is een geïmpregneerde naaldhoutsoort met de uiterlijke kenmerken van Lariks Douglas hout, zonder de negatieve eigenschappen. Met Red Class wood haalt u het duurzame alternatief voor Lariks Douglas in huis. Tevens koopt u een houtsoort welke vormvast is en bestaat er weinig kans op krimp en uitzetting.

Waterdoorlatende tegels

Waterdoorlatende stenen op de oprit, regenwater opvangen in infiltratiekratten of opslaan voor later bewatering van de tuin zijn ook trends die niet meer te stoppen zijn. Waterdoorlatende bestrating voorkomt wateroverlast bij tuinpaden, erven en opritten. Met deze waterdoorlatende tegels zakt het regenwater weg in de grond en blijft het grondwater op peil. Dankzij de snelle afvoer van water ontstaat er geen plasvorming in uw tuin. Want zeg nou eerlijk, dat wilt u toch ook?

Basalt Zwart Split

Cortenstaal borders

Cortenstaal borderranden om borders weer wat ronder te maken zijn ook hot, de strakke borderbakken van muurelementen hebben namelijk zijn langste tijd gehad. Cortenstaal borduurt voort op de trend van organische vormen in 2021. Het karakteristieke cortenstaal is een duurzame staalsoort waarvan de prachtige kleur na enkele weken tevoorschijn komt. Het grote voordeel van het sterke cortenstaal is dat u het niet hoeft te behandelen of te onderhouden. Perfect voor het maken van een border met organische vormen dus.

Cortenstaal borderrand

Ontelbaar veel voordelen, dat is ook de reden dat het een trend is in 2021. Wilt u weten hoe u een cortenstaal border maakt? Lees dan de klustip cortenstaal kantopsluiting plaatsen.

Hergebruik en herschaven

Met een clips systeem maakt u een prachtige vlonder, schutting of gevel zonder ook maar een schroef in zicht. Naast dat het er erg mooi uitziet, draagt u tevens een steentje bij aan het milieu. Met clips zorgt u ervoor dat de planken volledig her te gebruiken of her te schaven zijn. Gaat u na 20 jaar een houten vlonder vervangen, dat kunt u dergelijke clips planken zonder schroefgaten makkelijk demonteren. Juiste montage en ventilatie zijn wel een noodzaak voor het hergebruiken van planken. Het zal u verbazen hoe nieuw een plank eruit ziet als u er na demontage slechts 2 mm rondom vanaf schaaft. Wij raden het gebruik van clips dan ook zeer aan en zien dit als trend in een tijd waar duurzaamheid nog belangrijker wordt.

Terras ipe

Nog meer inspiratie voor uw tuin nodig? Bekijk ook onze winnende projecten van de fotowedstrijd 2022 en ga zelf aan de slag! Of lees onze blog voor nog meer manier om duurzaam met hout om te gaan in 2021.